Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum vergi tahsilatında liderliğini korudu
Erzurum vergi tahsilatında liderliğini korudu
Erzurum bölgede 3, ülkede 56’ıncı sırayı aldı
Erzurum bölgede 3, ülkede 56’ıncı sırayı aldı
Gümrük'ten 'rekor' yakalama
Gümrük'ten 'rekor' yakalama
UAD’da Ermenistan-Azerbaycan davası başladı
UAD’da Ermenistan-Azerbaycan davası başladı
Işıkhan: 'İstihdam 32 milyon 423 bin kişiye yükseldi'
Işıkhan: 'İstihdam 32 milyon 423 bin kişiye yükseldi'
HABERLER>EĞİTİM
10 Aralık 2021 Cuma - 16:03

İlahiyat Fakültesi ve Müftülükten Erzurum Projesi

İlahiyat Fakültesi ile İl Müftülüğü ortaklığında, Dekan Prof. Dr. Bilgiz ve Doç. Dr. Kızılgeçit’in yürütücülüğünde düzenlenen “Diyanet İşleri Başkanlığı Personelinin Yeterlik Düzeylerinin Tespiti ve Geliştirilmesi-Erzurum İli Örneği” isimli proje uygulamaya alındı.

İlahiyat Fakültesi ve Müftülükten Erzurum Projesi

Ülke yükseköğretimine uzun yıllardır katkı sunan Atatürk Üniversitesinin köklü fakülteleri arasında yer alan ve mezunları ile birçok önemli alanda temsil edilen İlahiyat Fakültesi, toplumsal katkı alanında ürettiği projelere bir yenisi daha ekledi.

İlahiyat Fakültesi ile Erzurum İl Müftülüğü ortaklığında, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Musa Bilgiz ve Doç. Dr. Muhammed Kızılgeçit’in yürütücülüğünde düzenlenen “Diyanet İşleri Başkanlığı Personelinin Yeterlik Düzeylerinin Tespiti ve Geliştirilmesi-Erzurum İli Örneği” isimli proje uygulamaya alındı.

Erzurum İl Müftüsü Şahin Yıldırım’ın katkılarıyla sürdürülen projede, müftülük personeline yönelik yapılan seminer çalışmalarıyla, personelin genel-kültür, temel ve özel yeterliklerinin geliştirilmesi hedefleniyor.

İslam’ın evrensel değerler ile barış ve uzlaşma kültürüne bakış açısının değerlendirildiği projede, güncel dini gelişmelere yaklaşımlar, Müslümanların birey, kültür ve medeniyete katkısı, birey, toplum ve kültürün, din ile ilişkisi ele alınıyor. Ayrıca İslami ilimlerin tarihsel gelişimi, temel kavram ve kaynakları, güncel dini meseleleri, etkili iletişimin usul ve önemi, İslam tarihi ve medeniyetinin gelişim süreci de çalışmanın diğer konu başlıklarını oluşturuyor.

Personelin özel yeterliklerini geliştirmek için de din görevlisiyle toplum arasındaki ilişki, vaaz ve irşat faaliyetlerinin gereklilikleri ve önemi, gelişen ve değişen toplumun dini ve manevi alanda muhtemel soru ve sorunları ve hedef kitle (çocuk, ergen, yetişkin) ile nitelikli etkileşim kurabilme becerilerinin incelendiği çalışma doğrultusunda dört hafta süren bir seminer verdiklerini aktaran İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Musa Bilgiz: “Alanında uzman akademisyenler tarafından verilen ve güncel meselelere ışık tutan seminerimiz oldukça verimli geçti. Diyanet İşleri Başkanlığı Erzurum Müftülüğü personeli ile fakültemiz arasında kurulan iletişim köprüsünün güçlenmesine vesile olan programımızın hayırlara vesile olmasını diliyor, fakültemiz akademisyenlerine emeklerinden dolayı, müftülük personelimize de günceli takip etme arzularından dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, üniversite-paydaş buluşmalarına yönelik olarak gerçekleştirilen bu seminerin hayırlara vesile olmasını diledi. Atatürk Üniversitesinin sınırlarını aşan bir misyona sahip olduğunu aktaran Rektör Çomaklı, bu amaç doğrultusunda yapılan ve yapılması planlanan tüm çalışmaları sonuna kadar destekleyeceğini söyleyerek emeği geçen herkese teşekkür etti.

HER SINIFA BİR KÜTÜPHANE PROJESİ

Ayrıca Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi kapsamında tüm sınıflarına birer kütüphane kurarak öğrencilerin okuma bilincini geliştirmeyi hedefleyen İlahiyat Fakültesi, öğrencilerin Türk-İslam kültürüne uygun olarak milli ve manevi değerlerle donanmalarını sağlıyor.

Görev yapan veya emekli olan Atatürk Üniversitesi mensuplarının yanı sıra Erzurum halkının da bağışladığı seçkin eserlerden oluşan kütüphanelerde, her kitaplık için bir öğrenci görevlendirilerek okuma oranı kayıt altına alınıyor.

 
Nöbetteki aile sayısı 249’a yükseldi
 
515 kilo eroin ele geçirildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Öğrencilerin Yurt etkinliklei başladı
Pandemi sonrası eğitimin başlamasıyla birlikte Gençlik ve Spor Bakanlığına ...
ETÜ yönetimi, ‘özel’ mensuplarıyla bir araya geldi
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) yönetimi, özel gereksinimli öğrenci ...
ETÜ’de YÖKAK gündemi
Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Erzurum Teknik ...
 
ETÜ’de geleceğin işleri konuşuldu
Erzurum Teknik Üniversitesinde (ETÜ) Kadın Kooperatifleri İş birliği Programı ...
2020 Akademik Teşvik Ödülleri sahiplerini buldu
YÖKAK tarafından 2 yıl süreyle akredite edilen Atatürk Üniversitesi, YÖKAK ...
ETÜ KARPAM’da görev değişikliği
 Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma ...
 
Özer: 'Şura kararlarının takipçisi olacağız'
Özer, “Bu Şura kararlarının Milli Eğitim Bakanlığı olarak takipçisi olacağız. ...
Çomaklı’dan engelliler günü mesajı
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, 3 Aralık Dünya Engelliler ...
Özel vakıf okullarından anlamlı etkinlik
Dünya Engelliler Günü, Atatürk Üniversitesi Özel Vakıf Okulları tarafından ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri