Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da 2 ilçede artış, 18 ilçede düşüş
Erzurum’da 2 ilçede artış, 18 ilçede düşüş
Erzurum yabancı nüfusta bölgede ikinci sırada
Erzurum yabancı nüfusta bölgede ikinci sırada
Kuzeydoğu Nüfusu 2 milyon 115 bin 281’e indi!
Kuzeydoğu Nüfusu 2 milyon 115 bin 281’e indi!
KUDAKA nüfusu bir milyon 59 bin 338’e geriledi!
KUDAKA nüfusu bir milyon 59 bin 338’e geriledi!
Bölgede 3 ilin nüfusu arttı, 11 ilin nüfusu düştü
Bölgede 3 ilin nüfusu arttı, 11 ilin nüfusu düştü
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
25 Aralık 2025 Perşembe - 14:32

İlkokul öğrencilerinden örnek duyarlılık

Öğretmenleri Sunay Çaykesen editörlüğünde geçen yıl çıkardıkları hikâye kitabının gelirini, aynı okulda eğitim gören kanser hastası bir arkadaşlarının tedavisi için bağışlayan minik yazarlar, bu yıl da anlamlı bir projeyle gönülleri fethetti.

İlkokul öğrencilerinden örnek duyarlılık

Kültür Kurumu İlkokulu 2/C sınıfı öğrencileri, küçük yaşlarına rağmen örnek bir dayanışma ve duyarlılık çalışmasına imza atmaya devam ediyor. Öğretmenleri Sunay Çaykesen editörlüğünde geçen yıl çıkardıkları hikâye kitabının gelirini, aynı okulda eğitim gören kanser hastası bir arkadaşlarının tedavisi için bağışlayan minik yazarlar, bu yıl da anlamlı bir projeyle gönülleri fethetti.
Minik yürekler, bu yıl "Benim Hayalim Benim Dünyam - Şiir" adlı şiir kitabını yayımladı. Kitap için 23 Aralık 2025 Salı günü düzenlenen imza gününde elde edilen gelir, DMD hastası Ahmet Sami Yıldırım adlı arkadaşlarının tedavi masraflarına destek olmak amacıyla kendisine hediye edildi.
Düzenlenen imza gününe Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Gazioğlu, şube müdürleri, Okul Müdürü Köksal Budak, okul idarecileri, öğretmenler, veliler ve davetliler katıldı. Programda Ahmet Sami için oluşturulan bağış standına da destek sağlandı.
Öğrencileri bu anlamlı çalışmaları dolayısıyla tebrik eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Gazioğlu, "Bu çalışma, Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından hayata geçirilen Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin tam merkezinde yer alan bir örnektir. Çocuklarımızın yazma, anlama ve anlamlandırma becerilerinin gelişmesi kadar; toplumsal duyarlılık, yardımlaşma ve dayanışma bilinci kazanması da son derece kıymetlidir" ifadelerini kullandı.
Okul Müdürü Köksal Budak da öğrencilerin sergilediği bu davranışın örnek niteliği taşıdığını vurgulayarak, "Bu yaşta çocuklarımızın böylesine güçlü bir empati ve sorumluluk duygusu geliştirmesi bizleri son derece mutlu ediyor. Emeği geçen öğretmenimizi, öğrencilerimizi ve velilerimizi yürekten kutluyorum" şeklinde konuştu.
Sınıf öğretmeni Sunay Çaykesen ise geçen yıl birinci sınıfta başlattıkları "Benim Hayalim Benim Dünyam" projesini bu yıl şiir kitabıyla sürdürmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Öğrencilerimiz bu kitapta hayallerini, umutlarını ve sevinçlerini şiirlerle anlattı. Her mısrada onların iç dünyasına tanıklık edeceğiz. Öğrencilerimle gurur duyuyorum. Desteklerini esirgemeyen velilerimize teşekkür ediyorum" dedi. Çaykesen, öğrencilerinin sosyal sorumluluk bilinciyle hareket etmelerinden ayrıca mutluluk duyduğunu ifade etti.

 
Erzurumspor – Çorum maçını Pakkan yönetecek
 
Olgunlaşma Enstitüsünden 'Gönülden Gelenler' sergisi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Besin tüketiminden sonra ilk 90 dakikaya dikkat
Halk arasında kurdeşen olarak bilinen ürtiker, en çok bahar aylarında ...
'2027 TEKNOFEST için Erzurum biçilmiş kaftandır'
Güzel, Türkiye'nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan ...
 Çelebi: 'Aşçılarımız teknik personeldir'
Çelebi, sendika bünyesinde kurulan Aşçılar Komisyonu tarafından hazırlanan ...
 
ASHM'den çocuk haklarına destek kampanyası
Erzurum'da Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce, "Dijital Dünyada ...
Kök, deneyimlerini öğrencileriyle paylaştı
Kök, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığının düzenlediği 'Kariyer ...
Türkiye'de en sık görülen 7 vitamin eksikliği
İç Hastalıkları Uzm. Dr. İrem Özçelik, Türkiye'de yaygın olarak görülen ...
 
Çiftçi Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencileriyle buluştu
Vali Mustafa Çiftçi, daha önce kendisini okullarına davet eden Özel Eğitim ...
Karayolları karla mücadele sezonunu başlattı
Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü tarafından kış mevsiminin gelişiyle birlikte ...
ETÜ'den iklim değişikliğine bilimsel yaklaşım
ETÜ Sürdürülebilirlik ve Sıfır Atık Koordinatörlüğü öncülüğünde ve ETÜ ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Emperyalizmin Oyunları
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Erzurum.. Ve Giden Gelmiyor, Acep Nedendir?
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Büyükşehir Halk Pazarları ve Allah Korkusu
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Yapay Zeka İllet mi, Nimet mi?
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Özgür ülke olmanın ilk şartı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Kül Rengi Harita
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
PALANDÖKEN
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri