Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>EKONOMİ
12 Haziran 2019 Çarşamba - 06:52

İmar barışında son 3 gün

Kurum,“İmar barışı sürecinde artık son 3 güne girdik. 15 Haziranda imar barışı başvuru sürecimiz tamamlanıyor. Ödemelerimiz de 30 Haziran sürecinde tamamlanmış olacak.' dedi

İmar barışında son 3 gün

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum,“İmar barışı sürecinde artık son 3 güne girdik. 15 Haziranda imar barışı başvuru sürecimiz tamamlanıyor. Ödemelerimiz de 30 Haziran sürecinde tamamlanmış olacak. Bugüne kadar imar barışından yaklaşık 10 milyon vatandaşımız faydalandı. 19 milyarın üzerinde bir bedeli yatırdılar" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Eyüpsultan'da vatandaşlarla bir araya geldi. Bakan Kurum'a Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken'de eşlik etti. Vatandaşlarla sohbet edip sorunlarını dinleyen Kurum, imar barışı ve kentsel dönüşüm hakkında bilgiler verdi.

“BUGÜNE KADAR İMAR BARIŞINDAN YAKLAŞIK 10 MİLYON VATANDAŞIMIZ FAYDALANDI”

İmar barışında son 3 güne girildiğini söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “ İmar barışı sürecinde artık son 3 güne girdik. 15 Haziranda imar barışı başvuru sürecimiz tamamlanıyor. Ödemelerimiz de 30 Haziran sürecinde tamamlanmış olacak. Bugüne kadar imar barışından yaklaşık 10 milyon vatandaşımız faydalandı. 19 milyarın üzerinde bir bedeli yatırdılar. Tabi imar barışı ile birlikte vatandaşımızın mülkiyet sorunlarını elektrik, doğalgaz, su alabilmelerine ilişkin sorunlarını çözmek amacıyla bu sürecini hep beraber işlettik. Gelinen süreçte 10 milyon vatandaşımızın bu problemlerini çözme sürecine hep birlikte gitme sürecine gitmiş olduk. Artık son 3 günde de vatandaşımız yine yoğun bir şekilde bu başvurularını gerçekleştiriyorlar. Bu başvuruların bitmesine müteakip de artık ikinci aşamada da mülkiyetlerine geçerek problemlerini de çözmüş olacağız. Tabi imar barışının bir başka olumlu etkisi de şu olacak. Bugün Eyüpsultan Belediyemizde vatandaşımızın hazine mülkiyetine ait yerlerde yıllarca yaşadığı ancak mülkiyete konu olmadığı alanlara ilişkinde kentsel dönüşüm sürecinde kendilerinin bir mülkiyeti olmuş olacak. Bu mülkiyet dahilinde de kentsel dönüşüm projelerine girmiş olacak” diye konuştu.

“TÜRKİYE'DE 2 BİNİNİN ÜZERİNDE KAÇAK YAPIMIZ VAR”

“Türkiye'de 2 bininin üzerinde kaçak yapımız var” diyen Bakan Kurum, “İmar barışı 31 Aralık 2017 tarihine kadar yapılmış yapılarımızı ilgilendiriyor. Diğer taraftan da tüm Türkiye geleninde yaylalarımızda, köylerimizde yine sit alanlarımızda yapılan kaçak yapılarında takibini yapıyoruz. Rize'de ki kaçak yapıların 21 adet kaçak yapını yıkımını gerçekleştiriyoruz. Tebligatların uzun sürmesi sebebiyle yıkım bugüne ertelendi. Bugün de başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Kaçak yapılara ilişkin Türkiye'de yapmış olduğumuz tespitlerde 2 bininin üzerinde kaçak yapımız var. bu kaçak yapıların tespitini yaptık. Süreç içerisinde de yıkımlarını gerçekleştireceğiz. Doğal güzelliklerimizin de harap edilmesine Müsaade etmeyeceğiz. Onlar bize bir emanet. O emanetleri de en iyi şekilde gelecek nesillere aktarmak istiyoruz” dedi.

“300 bin konutun yüzde 10'u bakanlık olarak kalanını da özel sektör eliyle gerçekleştireceğiz”

Kentsel dönüşümün bir kısmını özel sektörle birlikte gerçekleşeceğini söyleyen Bakan Kurum, “ Hedefimiz her yıl 300 bin konutun dönüşümünü gerçekleştirmek. Aynı anda 50 bin konutun dönüşümünü de yakın bir zamanda başlatıp acil öncelikli dediğimiz alanların dönüşümünü de hızlı bir şekilde gerçekleştirmiş olacağız. 300 bin konutun yüzde 10'u bakanlık olarak kalanını da özel sektör eliyle gerçekleştireceğiz. Özel sektöre de yüzde 50'e kadar faiz vermek suretiyle kentsel dönüşüm projelerini gerçekleştiriyor olacağız” ifadelerini kullandı.

 
'Bir ananın iki oğlu: Türkiye ve Azerbaycan'
 
Oktay’dan FETÖ ile mücadele vurgusu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum araç varlığında yüzde 1.5’lik artış
MAHMUT AKDAĞ - ÖZEL - Erzurum’da Nisan 2019 döneminde trafiğe kayıtlı ...
Erzurum’un 5 aylık DHMİ verileri paylaşıldı
MAHMUT AKDAĞ - ÖZEL - Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, ...
Erzurum’un 8 ürünü başvuru aşamasında
MAHMUT AKDAĞ- ÖZEL- Erzurum’un 9 ürünü coğrafi işaret alırken, 8 ürünü ...
 
Erzurum rekor kırdı
MAHMUT AKDAĞ - ÖZEL - Erzurum’dan bu yılın 5 ayı bazında en fazla tutarda ...
Erzurum dış ticaretinde yüzde 10.2’lik artış
MAHMUT AKDAĞ - ÖZEL - Erzurum’dan ihracat ve ithalat kaydında gerçekleştirilen ...
Erzurum’dan ihracatta 5 sektör öne çıktı
MAHMUT AKDAĞ - ÖZEL - Erzurum’dan mayıs ayında 14, ocak-mayıs ayları kapsamında ...
 
Erzurum Mayıs TÜFE’si açıklandı
MAHMUT AKDAĞ - ÖZEL - Erzurum Doğu Anadolu Bölgesi illerini kapsayan 4 ...
Dadaş esnaftan ilgi çekici tanıtım
Erzurum’da bir esnaf iş yerinin dışını toplumu yakından ilgilendiren sosyal ...
'Erzurum ihracatını tam iki katına çıkardı'
TİM Başkanı Gülle, 'TİM olarak bu yıl başladığımız ve ilkini Gaziantep, ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri