Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutlu: Süperlig ısrarımıza devam ediyoruz
Kutlu: Süperlig ısrarımıza devam ediyoruz
Buz: ‘Çok çok önemli bir müsabakaydı’
Buz: ‘Çok çok önemli bir müsabakaydı’
Erzurumspor ‘Playoff’ dedi
Erzurumspor ‘Playoff’ dedi
ETSO Büyükelçi Duba’yı ağırladı
ETSO Büyükelçi Duba’yı ağırladı
ETSO’da Pakistan gündemi
ETSO’da Pakistan gündemi
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
12 Ocak 2014 Pazar - 02:55

Kadir İnanır Erzurum’u örnek verdi

İnanır, “Kapadokya sinema sektörü açısından tüm doğallığıyla ciddi bir kaynak. Bugün Antalya, Adana, Erzurum, Kars, Malatya’da film festivali var ama Kapadokya’nın böyle bir etkinliği yok. “dedi

Kadir İnanır Erzurum’u örnek verdi

~~MERT ÖZPAMUK
NEVŞEHİR (İHA) - Nevşehir Valiliği ile Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Avrupa Birliği Projeler ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi ortaklığında hazırlanan ve Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ‘Kapadokya Doğal Film Platosu’ kitabının tanıtım toplantısı, ünlü sinema sanatçısı Kadir İnanır’ın katılımıyla Nevşehir’de yapıldı.
Uçhisar beldesindeki CCR Hotel’de gerçekleştirilen tanıtım toplantısına, Kadir İnanır ve hayat arkadaşı Jülide Kural, Nevşehir Vali Yardımcısı Vural Demirtaş, Garnizon Komutanı Jan. Kıdemli Albay Dursun Ertuğrul, Nevşehir Hacı Bektaş, Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, belediye başkanları, turizmciler ve daire müdürleri katıldı.
Burada konuşan ünlü aktör Kadir İnanır, Kapadokya bölgesinin dünyanın en güzel bölgelerinden biri olduğunu ifade ederek, bölgeye her gelişinde büyük bir keyif aldığını kaydetti.
Bölgede bugüne kadar kendisiyle birlikte birçok ünlü Türk ve yabancı aktörlerin sinema filmi çektiğini ve bu sayede bölgenin tanıtımına ciddi katkılar sağlandığını belirten İnanır, “Kapadokya sinema sektörü açısından tüm doğallığıyla ciddi bir kaynak. Gerçekte dünya sinemacıları da Kapadokya’yı çok iyi biliyor ama yoğunlukla yapımcılar, sinema sanatçıları gibi sinemanın içerisinde bulunanların ilgisini Kapadokya bölgesine yönlendirecek çalışmalar yapılmalı. Bunlardan birisi de uluslararası düzeyde festivaller. Bugün Antalya, Adana, Erzurum, Kars, Malatya’da film festivali var ama Kapadokya’nın böyle bir etkinliği yok. Buradaki dostlarımızla da görüştüm, Nevşehir’de çok ciddi dostlarımda var. El birliğiyle Kapadokya bölgesinde uluslararası düzeyde bir film festivali organizasyonuna imza atacağız. Böylelikle tüm dünya sinemasının gözünü bir kez daha Kapadokya bölgesine çekebileceğimize inanıyorum” diye konuştu.
Törende ayrıca Kapadokya bölgesinin sinema alanında plato haline getirilmesi yönündeki çalışmalarından dolayı Türk Sineması’nın ünlü ismi Kadir İnanır’a çeşitli hediyeler verildi.

 
‘Erzurum’daki imkan başka yerde yok’
 
Mevlid Kandiliniz Mübarek olsun
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Erzurum’daki imkan başka yerde yok’
Altıparmak , “Erzurum'da kış turizmi gerçekten çok önemli bir noktaya ...
Altıparmak Erzurum’u ülke gündemine taşıdı
Altıparmak’ın girişimleri ile Doğan Burda Dergi Grubu’nun Ankara Temsilcisi ...
EDT’de Shakespeare Haftası
Ankara, İzmir, İstanbul, Antalya ve Erzurum Devlet Tiyatrosu yapımı Shakespeare ...
 
Oltu MYO’dan ‘Kitabım Senin Olsun Kampanyası’
Atatürk Üniversitesi Oltu Meslek Yüksek Okulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım ...
Kurtlar Vadisi Pusu'nun Yazarı Turgut Erzurum’daydı
İHSAN KUMRU-Kurtlar Vadisi Pusu dizisinin Metin Yazarı Ahmet Turgut (ERİHDER) ...
Eksi 20 derecede ‘Beyaz Ağıt’
Hüseyin Turgut Eğitim Merkezi’nde eğitim gören infaz koruma memuru adayları ...
 
Büyükşehir’den Ressam Arslan’a bilişim desteği
Büyükşehir Belediyesi, ressam Yusuf Arslan'a engellilerin kullanabileceği ...
Valilikten tanıtım atağı
Erzurum Valiliği tarafından hazırlanan Yüksek İrtifa Kamp Merkezi konulu ...
Merhum Yılmaz belgeselle anılacak
Bir Gazetecinin Sessiz Çığlığı” isimli belgesel 10 Ocak Dünya Gazeteciler ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Bağlantılı İlişkiler
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir yumrukta çürüyen vicdan
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Dadaş Tahsin Bayramoğlu’nun ardından
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Türk Milleti: Medeniyetin Evrensel Mimarları
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’un Dirilişi yahut 107 Yılın Çığlığı
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri