Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>TÜRKİYE
8 Eylül 2019 Pazar - 04:57

“Kardeşliğimizi güçlü tutalım

Erdoğan, ‘Ümitvar olmak için sebebimiz çok. Yeter ki biz kendi içimizde birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi güçlü tutalım. Bilhassa AK Parti’ye yönelik siyaset mühendisliği oyunlarına karşı uyanık olalım ve asla saflarımızda gedik açılmasına izin vermeyelim. “ dedi

“Kardeşliğimizi güçlü tutalım

Eskişehir’de AK Parti İl Teşkilatı ile buluşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye bu 4 milyon mültecinin yüküne nasıl katlanacak? Kusura bakmasınlar. Burada oldu, oldu. Olmadı kapıları açmaktan başka çare yok. Hep biz mi düşüneceğiz biraz da onlar düşünsün” dedi.

CUMHURBAŞKANI ESKİŞEHİRLİLERE SESLENDİ

Bir dizi açılış ve programa katılmak üzere Eskişehir’e gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, önce Odunpazarı Modern Müze’nin açılışını gerçekleştirdi. Buradan sonra Odunpazarı meydanında vatandaşlara seslenen Erdoğan, ardından Anadolu Üniversitesi Cumhuriyet Tarihi Müzesi’nin açılışına katıldı.

MÜLTECİ SORUNU

Daha sonra bir otelde AK Partili vatandaşlar ile bir araya gelen Erdoğan, Avrupa Birliğinden mülteciler için destek gelmediğini ve güvenli bölgenin oluşmadığı taktirde mülteci sorununun aşılamayacağını belirtti. Erdoğan, “Şu ana kadar 40 milyar dolar gibi bir rakamı biz harcadık ama Avrupa Birliğinden Kızılay’a, AFAD’a gelen destek 3 milyar avro civarında. Türkiye bu 4 milyon mültecinin yüküne nasıl katlanacak? Kusura bakmasınlar. Burada oldu, oldu. Olmadı kapıları açmaktan başka çare yok. Hep biz mi düşüneceğiz biraz da onlar düşünsün. Suriyelilerden ülkemizdeki 350 binini kendimizin güvenli hale getirdiği yerlere yerleştirdik. Diyoruz ki gelin güvenli bölge ilan edelim. Bu güvenli bölgeye bunları yerleştirelim. Bunu sayın Trump’a söyledim, Sayın Putin’e söyledim, Merkel’e söyledim. Hepsine söyledim. Ya çok güzel bir teklif. Çok güzel bir teklifse gelin bunları yapalım. Biz inşaatları üstlenelim. Sizler de mali destek verin, lojistik destek verin ve şöyle bir 30 kilometre derinlikte 450 kilometre karelik alana bu işi yerleştirelim. E güzel, güzelse hadi desteği verin. Oraya gelince ses yok. Biz bu adımı atmaya mecburuz. Eğer güvenli bölge oluşmazsa bu işi aşamayız. Fırat’ın doğusundaki güvenli bölge çalışmamızı tamamladığımızda en az 1 milyon insanı da orada iskan etmeyi planlıyoruz. Derdimiz bu. Diğer bölgelerde istikrar sağlandıkça dönüşler artacak ve mülteci akını sebebiyle karşılaştığımız sosyal ve ekonomik sorunlar da kendiliğinden çözüm yoluna girmiş olacaktır. Gördüğünüz gibi ümitvar olmak için sebebimiz çok. Yeter ki biz kendi içimizde birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi güçlü tutalım. Bilhassa AK Parti’ye yönelik siyaset mühendisliği oyunlarına karşı uyanık olalım ve asla saflarımızda gedik açılmasına izin vermeyelim. İşte burada teşkilatımız, hep birlikteyiz” dedi.

“1 YILLIK DEĞERLENDİRME CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİMİZİN BAŞARIYLA İŞLEDİĞİNİ, GÖSTERDİ”

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemimizin başarıyla işlediğini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “AK Parti ne kadar güçlü ve icraatçı olursa Türkiye’de o kadar etkili ve operasyonel şekilde yoluna devam edecektir. Sorumluluğumuz büyük ve bir o kadar şereflidir. Çocuklarımıza bırakacağımız en büyük miras, bugüne kadar ve bundan sonra ülkemize kazandırdığımız eserler, milletimize yaptığımız hizmetler olacaktır. İşte Eskişehir. Şu ana kadar eski rakamla söylersek 25-26 katrilyon biz Eskişehir’e yatırım yaptık. Yani biz bu yatırımı yaparken burada farklı hesaplar içinde olmadık. Bu vatan bizim, öyle ise buraya bu hizmetleri yapmamız gerekir dedik. Türkiye’de ilk yüksek hızlı tren uygulamasını Eskişehir’de yaptık. Yani bölünmüş yol deyince çok ciddi manada bölünmüş yol yatırımlarını Eskişehir’e yaptık ve Ankara Eskişehir arası kaç saatti, kaç saate indi. Şimdi aracınızla zaten çoğu zaman gitmiyorsunuz. Nasıl olsa yüksek hızlı tren var diyorsunuz. Bin yüksek hızlı trene, hem kitabın oku, hem ye iç öyle git. Değil mi? Nereden nereye. 7. Olağan Büyük Kongre tarihimizi 7 Ekim’de başlatarak AK Parti’yi milletimize daha iyi hizmet edecek şekilde tahkim ve tahlil etme sürecine giriyoruz. AK Parti hiçbir zaman hayatın ayrılmaz bir parçası olan değişime direnmemiştir. Tam tersine hep olumlu yönde değişimin önünü açmıştır. Aynı şekilde diğer hizmet alanlarında da milletimizin beklentilerini ve taleplerine uygun şekilde değişim kanallarını işletmeyi sürdüreceğiz. Yaptığımız 1 yıllık değerlendirme, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemimizin başarıyla işlediğini, sadece uygulama ile ilgili küçük dokunuşlara ihtiyacı olduğunu gösterdi. Yargıdan yeni bir reformun müjdesini zaten milletimizle paylaşmıştık. Şimdi bunun somut adımlarını atmaya başlıyoruz” ifadelerini kullandı.

“KANAAT ÖNDERLERİMİZİ BULACAĞIZ VE BUNLARLA YÖNETİMLERİMİZİ OLUŞTURACAĞIZ”

Son olarak kanaat önderlerinin bulunup AK Parti il ve ilçe yönetimlerin o şekilde oluşturulacağını söyleyen Erdoğan konuşmasına şu şekilde son verdi: “Bakın gelirken ne dedik biz? Eğitim dedik, sağlık dedik, adalet dedik, emniyet dedik, Türkiye’yi bu 4 temel taş üzerinde yükselteceğiz dedik. Ardından ulaşım, enerji, tarım bütün bunlarla işte bütün bunlarla beraber yanı başınızda Polatlı. Adeta tarımın merkezi halinde. Geçenlerde ben orada açılışı yaptım. Arkadan eşim gitti, o da orada ata tohumları ile ilgili bir çalışmayı başlattılar ve böylece tarımda çiftçinin yanında kim var bunu da ortaya koyan yine biziz ve olmaya da devam edeceğiz. Hep söylediğimiz gibi durmak yok. Eskişehir’de sizlerin aynı anlayışla gece gündüz çalışacağınıza inanıyorum. Tabi bu duygular içerinde kongrelerimizi yaparken özellikle başta ilçeleri, ilimizi, ilimizi, buraların önderlerini bulacağız. Ne demek, kanaat önderlerimizi bulacağız ve bunlarla yönetimlerimizi oluşturacağız. Bazıları bunu farklı yerlere çeker, çeksinler. Bununla ne demek istediğimiz belli ve büyük kongreye giderken inşallah merkez karar yönetim kurulumuzu da böyle oluşturacağız. Aynı şekilde kadın kollarımızı böyle oluşturacağız. Ayşeler, Haticeler, Fatmalar böyle oluşturacağız, böyle seçeceğiz. Buna dikkat edeceğiz. Aynen gençler yine bu şekilde olacak ve bu gençleri de iyi seçeceğiz. Bunlar da bulunduğu ilçenin aynı şekilde seçilmişi olacak, sevileni olacak. Bizim gençlerimizin kimlerden oluştuğunu biliyorsunuz. Burada hassas olacağız. Teferruata girmeme gerek var mı? Onu bulacağız. Ona göre de gençlik teşkilatımız çok daha gayretli olacak ve gençliğin kadın kollarıyla, A kademeleriyle inşallah Eskişehir teşkilatımız bu kongrelerden çok daha güçlü bir şekilde çıkacak ve 2023’e böyle hazırlanacağız. Sözlerime son vermeden önce bugün açılışını yaptığımız Odunpazarı Modern Müzesi’ni ve restorasyonu tamamlanan Anadolu Üniversitesi Cumhuriyet Tarihi müzemizin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. İstiklal harbimizin safhalarının yüzüncü yıl dönümünü kutlamaya başladığımız bu dönemde, şehrimize kazandırdığımız bu hizmetlerin yeni bir yüz yıllık atılımın işaretleri haline dönüşmesini temenni ediyorum.”

 
Veliler okul alışverişinde
 
"Kıran operasyonlarının devamı gelecek"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Müjde büyük”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Teknik Üniversitesi Ayazağa ...
‘Biz ne diyoruz, buna bakıyoruz’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Doğu Akdeniz’de biz şu ne diyor bu ne diyor değil, ...
“Vatana namahrem eli değmeyecek"
Erdoğan, 'Sivas’tan ve Sivas kongresinden aldığımız cesaretle yolumuza ...
 
Erdoğan'dan Trump'a Patriot şartı
Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile Patriot Füze Savunma Sistemleri'nin alımı ...
‘Her türlü tuzağı bozacağız’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye’nin kazanımlarına karşı kurulan her türlü ...
“Değer ve ilkelerimizden taviz vermedik”
Erdoğan, "18 yıl önce milletimize daha özgür, daha huzurlu bir Türkiye ...
 
"Adalet kavramını hak ettiği yere oturtmamız gerekiyor"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Yeni yönetim sistemimizde yürütmenin ...
Cumhurbaşkanından Tarihi tespit
Cumhurbaşkanından Tarihi tespit
Erdoğan: “Kuzularımızı kurtlara kaptırtmayacağız”
Erdoğan, “Bizler kesinlikle gerek Dicle’nin doğusunda, gerekse Fırat’ın ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri