Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>GUNCEL
29 Haziran 2019 Cumartesi - 08:28

‘Kudüs, Filistin devletinin başkentidir’

ABD’nin Bahreyn’de düzenlediği “Filistin” konulu ekonomi çalıştayı protesto edildi.

‘Kudüs, Filistin devletinin başkentidir’

ABD’nin Bahreyn’de düzenlediği “Filistin” konulu ekonomi çalıştayı Eskişehir’de protesto edildi. Düzenlenen protesto eyleminde konuşan Filistin’in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa, “Kudüs, Filistin devletinin başkentidir. Biz bunu onlara söylüyoruz. Ne içimizde ne hiçbiri bir karış toprak verecek, Kudüs’ün bir tuğlası için pazarlık yapacak adamımız yoktur” dedi.

Eskişehir’de, ABD iş birliğiyle Bahreyn’in başkenti Manama’da gerçekleştirilen "Refah için barış" başlıklı ekonomi çalıştayı protesto edildi. Yaklaşık 50 kişinin katıldığı protestoda, ‘Kudüs’e selam direnişe devam’, ‘Yaşasın Filistin’ gibi Türkçe ve Arapça birçok döviz ellerde yükseldi. Topluluk, tekbirler eşliğinde özgür bir Filistin istediklerini hep bir ağızdan haykırdı.

“FİLİSTİN SATILIK DEĞİLDİR VE KUDÜS HİÇBİR ZAMAN PAZARLIK KONUSU DEĞİLDİR”

Yapılan basın açıklaması sonrası konuşan Filistin’in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa, Filistin’in satılık olmadığının ve Kudüs’ün hiçbir zaman pazarlık konusu edilemeyeceğinin altını çizerek, “Bahreyn konferansına karşı yapılan protesto bir tek burada yapılmadı. Protesto Türkiye’nin ve dünyanın birçok şehrinde yapıldı, Filistin’de daha büyükleri yapıldı. Bu bir mesaj veriyor konferansı düzenleyenlere ve hayal kuranlara. Verilen mesajın özeti boşuna uğraşıyorsunuz. Filistin satılık değildir ve Kudüs hiçbir zaman pazarlık konusu değildir. Biz Filistin halkı olarak bilerek yolumuz ve basamaklarımızı atlıyoruz ki hedeflerimize varıncaya kadar bundan vazgeçmeyeceğiz. Bu haklarımızdan bir kere geri dönüş hakkı, Filistinlilerin, zorla zulümle çıkanların geri dönüş hakkı” ifadelerini kullandı.

“KUDÜS’ÜN BİR TUĞLASI İÇİN PAZARLIK YAPACAK ADAMIMIZ YOKTUR”

Ayrıca büyükelçi, haklı davalarından kazançlı çıkacaklarını belirterek, “Kudüs, Filistin devletinin başkentidir. Biz bunu onlara söylüyoruz. Ne içimizde ne hiçbiri bir karış toprak verecek, Kudüs’ün bir tuğlası için pazarlık yapacak adamımız yoktur. Yüzyılın anlaşması dedikleri, aslında yüzyılın yalanı dediklerine karşı cevabımız budur. Bizim yanımızda bu konuda duran bütün devletlere şükranlarımızı sunuyoruz. Özellikle Türk halkına şükranlarımızı sunuyoruz. Bu haklı davadan kazançlı çıkacağız. Sonuçta Filistin sorunu bir para sorunu, ekonomik bir sorun değil. Tamamen siyasal ve bir hak sorunudur. Zaten Filistin halkı eğer özgür devletini kurarsa ve kendi kararlarını verebilecek duruma gelirse hiç kimseye ihtiyacı yoktur. Kendi hayatını kendi yaşamını sürdürebilecek duruma gelir. Hatta bu durum gerçekleştiğinde diğerlerine de yardım edebilecek duruma gelir” şeklinde konuştu.

“KUDÜS VE FİLİSTİN ASLA PAZARLIK KONUSU DEĞİLDİR”

Daha sonra konuşan İnsani Yardım Vakfı (İHH) Eskişehir Temsilcisi Musa Karataş, “Kudüs Filistin’in başkentidir bunu bütün dünya bilsin. Filistin’de hiç kimse ne toprağını satmış nede ülkesini başka bir şeyle değişmiştir. Kudüs ve Filistin asla pazarlık konusu değildir. Amerika Birleşik Devletleri ve onun yandaşlığını yapanlar, Amerika’nın şımarık çocuğu İsrail kan dökmekten vazgeçmelidir. Bedeli olamaz asla parayla ölçülemez. Amerika bu toplantıdan hiçbir şey elde edemeyecektir. Filistin özgür bir devlet olacaktır ve başkenti Kudüs olacaktır” diye belirtti.

“YÜZYILIN ANLAŞMASI DEĞİL YÜZYILIN İHANETİ OLARAK DEĞERLENDİRİYORUZ”

Eğitim Bir-Sen Eskişehir Şube Başkanı Muammer Karaman ise, “Bahreyn’de Amerika Birleşik Devletleri’nin orta doğuya barış getirmek maksadıyla düzenlemeye çalıştığı ve buradan da bir anlaşma çıkarmaya çalışıyor. Bu anlaşmaya da yüzyılın anlaşması diyor. Biz Türkiye halkı olarak bu anlaşmayı yüzyılın anlaşması değil yüzyılın ihaneti olarak değerlendiriyoruz. Filistin konuşuluyor masada ama Filistinlilerin temsilcileri yok. Bir takım siyonizme kukla olmuş kralların organize ettiği bir anlaşma. Masada onlar var. Yapacakları metnin, ortaya çıkaracakları metnin hiçbir hukuki geçerliliği yok” dedi. Gerçekleştirilen protesto eyleminin ardından topluluk tekbirler eşliğinde dağıldı.

 
Olurlu Elvin Erzurum’un gururu oldu
 
Altınok muhtarlarla bir araya geldi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Selçuk: “Erzurum’un projeksiyonundan etkilendim”
Selçuk, “Erzurum’un eğitim atmosferi içerisindeki geleceğe dönük olan ...
Türk Kara Kuvvetleri 2228'nci gurur yılında
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türk Kara Kuvvetlerinin 2228'nci kuruluş ...
Cumhurbaşkanlığı Atama Kararları yayımlandı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan Atama Kararları ...
 
Askeralma Kanunu Resmi Gazete’de yayımlandı
Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) çeşitli statülerde katılan personelin ...
Atama kararları yayımlandı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığına ...
‘Seçim demek, demokrasi demektir’
Yıldırım, " Seçimlerin demokrasinin bir göstergesi olduğunu vurgulayarak, ...
 
'Siyaset kendini millete hizmete adamanın adıdır'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Son 6 yılda yaşadıklarımız dahi bu ...
Memiş Erzurum’un turizm hedefini paylaştı
Memiş, Narman’dan Uzundere’ye, Palandöken Kayak Mekezi’nden Yüksek İrtifa ...
Erbaş: “200 bin hocamızla seferber olmuş durumdayız”
Diyanet İşleri Başkanlığının yaz Kur'an kursları başladı. Diyanet İşleri ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri