Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>EĞİTİM
30 Mayıs 2022 Pazartesi - 16:45

Martinez ATAUNİ öğrencilerine seslendi

Uluslararası Temel ve Uygulamalı Kimya Birliği (International Union of Pure and Applied Chemistry-IUPAC) Başkanı Prof. Dr. Javier Garcia-Martinez, Atatürk Üniversitesinin davetlisi olarak Erzurum’a geldi.

Martinez ATAUNİ öğrencilerine seslendi

Uluslararası Temel ve Uygulamalı Kimya Birliği (International Union of Pure and Applied Chemistry-IUPAC) Başkanı Prof. Dr. Javier Garcia-Martinez, Atatürk Üniversitesinin davetlisi olarak Erzurum’a geldi.

Atatürk Üniversitesi programı kapsamında ilk olarak Kimya Bölümündeki öğrenci ve öğretim üyeleriyle bir araya gelerek hem söyleşi yapan hem de "Circular Chemistry: How to Build a More Sustainable Future at Molecular Level" isimli konferansı vererek deneyim ve tecrübelerini paylaşan Prof. Dr. Martinez, konuşmasında IUPAC’ın misyonu ve kimya biliminin gelişmesi için yaptığı uluslararası ölçekteki faaliyetleri hakkında bilgi paylaşımında bulunarak özellikle bilim insanlarının yapmış oldukları yenilikçi çalışma ve buluşların uygulamaya geçirilmesi için bilimde girişimciliğin gelişmesinin önemine vurgu yaptı.

Prof. Dr. Martinez konferans sonrasında ise Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’yı ziyaret etti. Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ayşe Bayrakçeken Yurtcan ile Prof. Dr. Mustafa Sözbilir’in de yer aldığı ziyarette Rektör Çomaklı, misafiri ile yakından ilgilenerek temel bilimlere yönelik üniversite bünyesinde yapılan çalışmalardan bahsetti. Prof. Dr. Martinez ise Atatürk Üniversitesinin genel olarak gelişmiş altyapısı, şehrin kalkınmasına yaptığı katkı ve Kimya Bölümünün araştırmacı kapasitesinden çok etkilendiğini dile getirdi. Atatürk Üniversitesinden birçok öğretim üyesi ile tanıştığını, bu öğretim üyelerinin kimya ve kimya öğretimine yaptığı bilimsel katkılardan haberdar olduğunu ifade eden Martinez, bu kapsamda düzenlenen programların da oldukça verimli geçtiğini aktardı.

Atatürk Üniversitesinin araştırma üniversitesi olarak belirlendiğini ve kimya alanındaki güçlü fiziki altyapısı ve bilim insanı potansiyeli sayesinde kimyanın bu bağlamda YÖK tarafından belirlenen iki sektör alanından biri olduğunu belirten Rektör Çomaklı, bu anlamda uluslararası iş birliklerine açık olduklarının altını çizerek şimdiye kadar verdiği desteklerden dolayı IUPAC Başkanı Prof. Dr. Martinez’e teşekkür etti ve daha sık buluşma temennisinde bulundu.

PROF. DR. JAVİER GARCİA-MARTİNEZ KİMDİR?

İnorganik Kimya Profesörü ve Alicante Üniversitesi (UA) Moleküler Nanoteknoloji Laboratuvarı Direktörü olup kimyasal ve enerji üretimi için nanoyapılı malzemelerin sentezi ve uygulaması üzerinde çalışan uluslararası bir ekibe liderlik etmektedir.

Prof. Dr. Martinez, Ocak 2022'den bu yana Uluslararası Temel ve Uygulamalı Kimya Birliği'nin (IUPAC) Başkanıdır. 2000 yılında Alicante Üniversitesi'nden Kimya alanında doktorasını almış ve 2001-2003 yılları arasında MIT'de doktora sonrası çalışmalar yapmıştır.

Yüzden fazla makale yayınlayan ve 40'tan fazla patentin mucidi olan Javier, The Chemical Element (2011), Chemistry Education (2015) ve Chemistry Entrepreneurship (2021) dâhil olmak üzere yedi kitabın yazarı veya editörüdür.

Kendisinin Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde (MIT) geliştirdiği katalizörleri pazarlayan teknoloji tabanlı Rive Technology şirketinin kurucusudur. 2012 yılından bu yana, Rive Technology'nin sattığı katalizörler çeşitli rafinerilerde kullanılmakta ve bu da yakıt üretimini ve sürecin enerji verimliliğini önemli ölçüde artırmaktadır. 2019 yılında W. R. GRACE, Rive Technology'yi satın aldı.

Princeton Üniversitesi'ndeki Keller Center'da üç aylığına Profesör olarak davet edildi. Kendi projelerine benzer konularda çalışan öğrencilere ve öğretim üyelerine dersler verdi, tavsiyelerde bulundu ve mentörlük yaptı.

Haziran 2014'te İspanya Kraliçesi Javier'e Kral I. James Ödülü'nü verdi. Javier, 2015'te Amerikan Kimya Derneği tarafından Gelişen Araştırmacı Ödülü'nü ve 2018'de kimya sektöründeki en iyi ABD girişimcisi olarak Kathryn C. Hach Ödülü'nü aldı. Javier, Dünya Ekonomik Forumu Gelişen Teknolojiler Konseyi üyesi, Avrupa Araştırma Konseyi Panel Üyesi ve Royal Society of Chemistry ve American Chemical Society üyesidir.

 
Aşkale yolunda tır kazası: 1 yaralı
 
Çoruh Nehrinden ekonomiye 64 milyar liralık katkı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Atatürk Üniversitesinde Azerbaycan gündemi
Azerbaycan’ın 104. Bağımsızlık Günü Atatürk Üniversitesinde kutlandı
Hamidiye MTAL’den 'Nöbetçi Annem' projesi
Okul-veli işbirliğini geliştirme çerçevesinde Hamidiye Mesleki ve Teknik ...
ETÜ Kristal’de jüri-girişimci buluşması
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) bünyesinde faaliyetlerini sürdürmekte ...
 
ATAUNİ’den İran Üniversiteleri ile iş birliği
İkili ilişkileri güçlendirmek ve uluslararası yeni anlaşmalar yapmak amacıyla ...
Karataş beklentilerini açıkladı
Memur-Sen İl Başkanı Mustafa Karataş, Liselere Giriş Sınavı öncesi açıklamalarda bulundu.
Pasinler Geleneksel Okul Şenlikleri büyük ilgi gördü
Pasinler ilçesinde 8. Geleneksel Okul Öncesi Şenlikleri ilçeye bağlı anaokullarının ...
 
Çakmak ETÜ bilimsel vizyonunu aktardı
Erzurum Teknik Üniversitesi paydaşlığında düzenlenen ve çevrim içi yürütülen ...
Okul içerisinde Hayır Çarşısı açtılar
Tortum Niyazi Çakmakçı İmam Hatip Ortaokulu, öğrencilerinin giyim, ayakkabı ...
Özer: 'Sınav gruplarına ayrıcalıklar tanıdık'
Özer, “Destekleme ve yetiştirme kurslarımızda onlara yönelik sunduğumuz ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri