Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>VEFAT VE TAZİYE
26 Mart 2021 Cuma - 06:35

Mücadele ruhu, istikamet ve sağlam şahsiyet

Kurtulmuş, “Mücadele ruhu, istikamet ve sağlam şahsiyet. Bu üçünün hepsi için arkadaşların, şahit olanların anlatacağı çok sayıda kıssası olabilir. Rahmetli Muhsin Bey’i bu üç kelimeyle özetleyebiliriz diye düşünüyorum” dedi

Mücadele ruhu, istikamet ve sağlam şahsiyet

Helikopter kazasında yaşamını yitiren Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, ölümünün 12. yılında düzenlenen programla anıldı.
12 yıl önce Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde helikopter kazasında şüpheli bir şekilde yaşamını yitiren BBP'nin kurucusu ve ilk Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu adına anma programı düzenlendi. BBP tarafından düzenlenen programa BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin yanı sıra AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş da katıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Destici, sözlerine 25 Mart 2009 tarihinde yaşanan helikopter kazasında hayatını kaybedenlere başsağlığı dileyerek başladı. Destici, “Onunla birlikte olduğumuz yol arkadaşlığı, dava arkadaşlığı, kader arkadaşlığı yaptığımız her dakikayı hayatımızın gurur sayfaları olarak andık ve anmaya devam edeceğiz. Tümünüzün benimle aynı duyguları paylaştığını biliyorum” dedi.
"MİLLETİ İÇİN, İNANDIKLARI İÇİN ŞEHİT OLDU"
Muhsin Yazıcıoğlu’nun yalnızca genel başkanları olmadığını ifade eden Destici, “O bizim varlığı, yokluğu, mutluluğu, hüznü, inançlarımızı, ideallerimizi paylaştığımız kader arkadaşımızdı. Gururla ifade etmek isterim ki tanıdığımız ilk günden beri Muhsin Yazıcıoğlu’nun yanındaydık” diye konuştu.
Muhsin Yazıcıoğlu’nun en çok istediği şeylerden birinin ‘birlik’ olduğunu söyleyen Destici, o yüzden kurduğu partinin ismini Büyük Birlik Partisi yaptığını belirtti. Destici, Muhsin Yazıcıoğlu’nu Muhsin Yazıcıoğlu yapan şeyin en başta insani özellikler olduğunu kaydederek, “Onu tanıyan herkes söylediklerimizi doğrulayacaktır. Nezaketi, fedakarlığı, yaş, sosyal statü, ırk, bölge ayrımı gözetmeksizin insanlara gösterdiği derin samimi sevgisi, saygı ve tevazusuyla örnek bir insan, örnek bir Müslümandı. Yol arkadaşlığı yaptığımız sürece milletimiz için çalışmayı söylerdi. Kendisi de bir ömrü milleti için, inandıkları için yaşadı ve milleti için, inandıkları için de şehit oldu” diye konuştu.
AK Parti Grup Başkanvekili Numan Kurtulmuş ise Muhsin Yazıcıoğlu’nu sağlığında yakın dostu olarak bildiğini, aynı şekilde Muhsin Yazıcıoğlu’nun da kendisini o gözle gördüğünü anlattı. Helikopter kazasının olduğu gün yaşadıklarını anlatan Kurtulmuş, “Helikopterin düşme haberini aldıktan sonra bizim de seçim kampanyasında başka bir ilde programımız vardı. Programı keserek sabahın ilk saatlerinde önce Maraş’a, ardından da ilçeye geçerek helikopterin arandığı, daha doğrusu olduğu düşünülen alanda bir ilkokul vardı. O ilkokulu orada merkez tutmuşlardı. İnsanların orada çaresiz ama ümitli bekleyişlerine, o soğuk karda bekleyişlerine şahit olmuş birisiyim. O sebeple insanların hem bir çaresizlik içerisinde hem de büyük bir özlemle, umutla inşallah sağ salim bulunur diyerek dua ettiklerine yakınen şahit oldum. Maalesef 2 günü aşkın bir süre sonra kendisi bulundu. Allah rahmet eylesin” dedi.
“MÜCADELE RUHU, İSTİKAMET VE SAĞLAM ŞAHSİYET"
Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatının üç kelimeyle özetlenebileceğini söyleyen Kurtulmuş, “Mücadele ruhu, istikamet ve sağlam şahsiyet. Bu üçünün hepsi için arkadaşların, şahit olanların anlatacağı çok sayıda kıssası olabilir. Rahmetli Muhsin Bey’i bu üç kelimeyle özetleyebiliriz diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.
Muhsin Yazıcıoğlu gibi örnek insanların yalnızca yıl dönümünde anılmaması gerektiğinin altını çizen Kurtulmuş, Yazıcıoğlu’nun Türk gençlerine anlatılması gerektiğini bildirdi.
Programa katılamayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersan Tatar, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamallıoğlu programa birer mesaj gönderdi.

 
Yazıcıoğlu dualarla anıldı
 
‘Yazıcıoğlu, Millet sevdalısı bir dava adamı’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yazıcıoğlu dualarla anıldı
Büyük Birlik Partisi’nin kurucusu ve ilk Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, ...
Servet Ana dua ve tekbirlerle uğurlandı
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun vefat eden annesi Servet Soylu, son ...
Alkuş ailesinin acı günü
Erzurum Barosu avukatlarından Uğur Alkuş’un babası Celal Alkuş bir süredir ...
 
Oltu son gazisini dualarla uğurladı
Oltu’nun Dutlu Mahallesi nüfusuna kayıtlı olan ve Oltu’daki yaşayan son ...
Uzman Çavuş Öztürk ve ailesi son yolculuğuna uğurlandı
Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen ...
Uzman Çavuş Kavuk gözyaşlarıyla uğurlandı
Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde iki gün önce motosiklet kazasında hayatını ...
 
Bitlis şehitleri dualarla uğurlandı
Bingöl’den Tatvan’a giden helikopterin kaza kırıma uğraması sonucu şehit ...
Prof. Dr. Zeki Çıkman vefat etti
Türkiye Hastanesi göz kliniğinin kurucularından, göz hastalıkları uzmanı ...
 Gara şehidi Yabalak gözyaşlarıyla uğurlandı
Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli polis memuru Sedat Yabalak, ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri