Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kût’ül Amâre Zaferi 108’inci yılında
Kût’ül Amâre Zaferi 108’inci yılında
Silah ticareti yapan 4 kişi yakalandı
Silah ticareti yapan 4 kişi yakalandı
Tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
Tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
21 yıldır dinmeyen acı
21 yıldır dinmeyen acı
TÜBİTAK’tan ATAUNİ projelerine destek
TÜBİTAK’tan ATAUNİ projelerine destek
HABERLER>EKONOMİ
27 Mayıs 2021 Perşembe - 01:41

Nefes Kredisi süreci başlıyor

Covid-19 salgınının işletmeler üzerindeki etkisini hafifletmek üzere TOBB Nefes Kredisi 8. defa hayata geçiyor. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, “TOBB ve 365 Oda-Borsa olarak tüm kaynaklarımızı seferber ediyoruz” dedi.

Nefes Kredisi süreci başlıyor

Covid-19 salgınının işletmeler üzerindeki etkisini hafifletmek üzere TOBB Nefes Kredisi 8. defa hayata geçiyor. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, “TOBB ve 365 Oda-Borsa olarak tüm kaynaklarımızı seferber ediyoruz” dedi.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Nefes Kredisi 1 Haziran 2021 itibariyle yeniden başlıyor. Başvurular; TOBB’a bağlı oda ve borsalardan alınacak faaliyet belgesi ile Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank, İş Bankası, Garanti Bankası, Yapı ve Kredi Bankası, Akbank, Denizbank, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım Bankası’ndan yapılabilecek. Kredi Garanti Fonu da (KGF) Hazine desteğiyle kredilere kefil olacak.
Kredi ile işletmelere 6 ay tamamen ödemesiz dönem imkanı tanınacak. Kredi taksitleri ödemesiz dönem sonrası 12 eşit parçada ödenecek. Kredinin faizi yıllık yüzde 17,50 olacak. Krediden cirosu 10 milyon TL ve altında olan ve 2020 yılı cirosunda 2019 yılına göre yüzde 25 kayıp yaşayan işletmeler faydalanabilecek. 2019 yılından sonra kurulmuş işletmelerde ciro kaybı şartı aranmayacak.
2020 yılı cirosu 1 milyon TL’yi aşmayan KOBİ’ler azami 50 bin TL, cirosu 1-10 milyon TL arasında olan KOBİ’ler ise azami 200 bin TL kredi kullanabilecek.
HİSARCIKLIOĞLU: “TÜM KAYNAKLARIMIZI SEFERBER EDİYORUZ”
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu şöyle konuştu: “TOBB ve 365 Oda ve Borsa olarak, Nefes Kredisi ile tüm kaynaklarımızı üyelerimizin emrine veriyoruz. Finansman ihtiyacına cevap verebilmek adına TOBB Nefes Kredisi’ni yeniden hayata geçiriyoruz. Cirosu 10 milyon TL’nin altında olan ve 2020 yılı cirosunda 2019 yılına göre yüzde 25 ciro kaybı yaşamış olan firmalar 1 Haziran Salı gününden itibaren üye oldukları Oda ve Borsalardan alacakları üyelik belgesi ile banka şubelerine başvurabilecekler. Krediden faydalanmak isteyen işletmelerimiz üyelik belgesini oda-borsalara gitmeden, online ortamda TOBB veya oda-borsaların sistemlerinden e-belge olarak da alabiliyorlar.”
Projeye bankaların yoğun katılımı nedeniyle memnun olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, “Sağ olsun bankalarımız da bu projeye destek veriyor. Üyelerimiz, 10 bankanın Türkiye’nin her yerindeki şubelerinden kredi kullanabilecek. TOBB Nefes Kredisi’nin faizi yıllık yüzde 17,50 olacak. Ciroya göre azami 200 bin lira kredi kullanılabilecek. 6 aylık ödemesiz dönem şu an işletmelerimiz için en önemli husus. 6 ay boyunca ne anapara ne faiz ödemesi olmayacak. İnşallah o zamana aşılamanın da devreye girmesi ile işler normale dönecek, işletmelerimiz normal hayatlarına geri dönecekler” dedi.
Hisarcıklıoğlu, projenin önemli bir ihtiyacı karşılayacağına inandığını belirterek, “Projenin hayata geçirilmesine imkan sağlayan, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Lütfi Elvan ve Ticaret Bakanı Sayın Dr. Mehmet Muş ile projeye kaynaklarını seferber eden oda ve borsalarımıza, finansal sektörün temsilcileri bankalar ve KGF’ye teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

 
59 ilde eş zamanlı operasyon: 264 gözaltı
 
Elvan nefes kredisini değerlendirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurumlu çiftçilere örnek oldu
Erzurum’da Yusuf Taşçı isimli vatandaş internetten sipariş ettiği lavantaları ...
Erzurum ekonomisi tarıma yoğunlaştı
DOSİAD - Erzurum’da bu yılın ilk üç ayında yatırım için en fazla kredi ...
Pakdemirli: 'Tüm tedbirleri aldık'
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Kuraklıktan dolayı herhangi ne ...
 
Erzurum kamu giderleri açıklandı
DOSİAD - Erzurum’da bu yılın Nisan ayında kişi başına düşen kamu hizmet ...
Erzurum’un eğitimde ülke payı arttı
DOSİAD - Erzurum’da 2021 yılının ilk 4 ayında gerçekleştirilen kamu hizmet ...
Erzurum sağlık harcamalarında 24’üncü sırada
DOSİAD - İlde bu yılın ilk 4 ayı düzeyinde 282 milyon 873 bin TL tutarında ...
 
2,7 milyon kişiye 277 milyon destek
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, üç nakdi sosyal destek programıyla ...
Destek başvuruları bugün başlıyor
Ticaret Bakanlığı, esnaf ve sanatkârlar ile gerçek kişi tacirlere yönelik ...
Bursa – Erzurum seferleri yeniden başladı
28 Mart 2020’den bu yana pandemi sebebiyle uçuşlara ara verilen Bursa ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri