Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Oltu'da Cumhur İttifakı buluşması
Oltu'da Cumhur İttifakı buluşması
Sakarya’dan Erzurum’a yükseköğretim köprüsü
Sakarya’dan Erzurum’a yükseköğretim köprüsü
Oltu GM'den yılsonu resim sergisi
Oltu GM'den yılsonu resim sergisi
Çiftçi Bayraktaroğlu Paşayı ağırladı
Çiftçi Bayraktaroğlu Paşayı ağırladı
Dört hastaya umut oldu
Dört hastaya umut oldu
HABERLER>ASAYİŞ
3 Mayıs 2023 Çarşamba - 12:03

Oğlunun katillerinin cezalandırılmasını istiyor

Geçtiğimiz yıl sonu Erzurum’da 16 yıl önce ortadan kaybolan Recep Akpınar’ın öldürüldüğü ortaya çıkmıştı.

Oğlunun katillerinin cezalandırılmasını istiyor

Geçtiğimiz yıl sonu Erzurum’da 16 yıl önce ortadan kaybolan Recep Akpınar’ın öldürüldüğü ortaya çıkmıştı. Cinayet Büro Amirliği bünyesinde kurulan özel ekip, 6 aylık titiz çalışma sonucu alacak verecek meselesi yüzünden iki arkadaşı tarafından öldürülen şahsın araziye gömüldüğünü belirlemişti. Sanıklardan Mehmet G. ifadesinde, Recep Akpınar’ı arkadaşı Necmi A. ile birlikte öldürerek gömdüklerini ve gömdükleri yeri gösterebileceklerini itiraf etmişti.
İtirafın ardından Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından Aşkale ilçesi Kop Dağı mevkiindeki arazide yapılan kazı çalışmalarında Recep Akpınar’a ait olabileceği değerlendirilen bulgu ve delillere ulaşıldı. Olayın diğer şüphelisi Necmi A. da olayı doğrular nitelikte ifade vererek cinayeti itiraf etti. Mehmet G. ve Necmi A. ifadelerinde, arkadaşları Recep Akpınar’ı borçlarını ödeyemeyecek duruma geldikleri için öldürdüklerini söylemişlerdi. Konu ile alakalı yargılama sürerken, duruşmalarda sanıkların verdiği ifadeler ve avukatların açıklamaları tartışmaları da beraberinde getirdi.
Tutuklu sanıklar suçlamaları kabul etmedi
İki sanığın tutuklu olarak yargılandığı davada Recep Akpınar’ın avukatları Esma Kahveci, Furkan Polat ve Merve Aydın adaletin bir an önce yerine getirilmesini istediklerini ancak mahkemenin taleplerini dikkate almadığını söylediler. Avukatlar; sanıkların işledikleri cinayeti geçen yıl Erzurum Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği tarafından yapılan araştırma neticesinde itiraf ettiklerini ancak geçtiğimiz aylardaki bir duruşmada beyanlarından dönerek cinayeti işleyen kişilerin bizzat kendileri olmadığını beyan ettiklerini söylediler. Cinayete kurban giden Recep Akpınar’ın avukatların sanıkların mahkemede suçlamaları kabul etmedikleri gibi son duruşmada birbirlerini suçladıklarını anlattılar.
"Adaletin tecelli etmesini istiyoruz"
Recep Akpınar cinayetinin çözülmesi ve sanıkların en ağır cezayı alması için mücadele ettiklerini söyleyen Avukat Furkan Polat, “Şimdi burada cinayetin alacak-verecek meselesinden kaynaklanmadığını anlayabiliyoruz. Çünkü buradaki 16 yıllık bir süre vicdan azabından kaynaklı olamaz. Siz bir cinayet işliyorsunuz ve 16 yıl sonra 'vicdanımız sızladı' diyerek adliyeye kenarlarında pişmanlık duyarak suçunuzu ikrar ediyorsunuz. Bu yazılmış bir senaryodan ibarettir. Biz adaletin tecelli etmesi için elimizden gelen bütün çabayı sarf ediyoruz. Sayın mahkemelerin vereceği olduğu kararlara saygımız sonsuz. Fakat şu anda halihazırda bulunduğumuz mahkeme yapmış olduğumuz tüm talepleri ve tevsii tahkikatların ret etmektedir. Adaletin tecelli etmesi için savaştığımız gibi yarın da savaşımızı devam ettireceğiz ve sanıkların en ağır ceza alması için elimizden gelen tüm hukuki süreci işleteceğiz” dedi.
Avukatlar mahkemeye 3 yeni şüphelinin adını daha verdi
Müvekkilleri Recep Akpınar’ın 16 yıl önce vahşice öldürüldüğünü ve bir mezar kazılarak defnedildiğini hatırlatan Avukat Esma Kahveci ise, “16 yıl sonra sanıklar itirafçı oldular, lakin yargılanması devam eden Mehmet G. ve Necmi A. adlı iki sanık tek şüpheli ve sanık değildir, bu olayı gerçekleştiren 3 şüpheli daha vardır. Ama gerek iddia makamına, gerek sayın mahkememize isimleri ve delilleri vermemize rağmen bu talebimiz kabul edilmedi. Davanın ikinci celsesini gerçekleştirdik ve tüm taleplerimiz reddedildi. Biz mahkemenin adil ve tarafsız bir yargılama yaptığını düşünmüyoruz, bu yüzden reddi hakim talebimiz oldu. Hakimler ve Savcılar Kuruluna gerekli şikayetlerimizi yapmış durumdayız. Bir an önce mahkemenin değiştirilmesi ve dosyanın aydınlığa çıkarılması adına gereken her şeyi yapacağımıza söz veriyoruz. Mağdurun ailesi ve yakınları derin bir üzüntü içerisindedir. Vahşice öldürülen bir insandan bahsediyoruz” şeklinde konuştu.
“Oğlumun katilleri en ağır cezayı alsınlar”
16 yıl kaybolan ve sonrasında eline kemikleri verilen evladının acısının hiçbir zaman dinmediğini söyleyen anne Leyla Akpınar ise bir önce suçluların hak ettikleri cezayı almasını beklediklerini belirterek, “Mahkemeden evladımı katledenlere en üst seviyeden ceza vermelerini ve kanının yerde kalmamasını bekliyorum. Ben bir anneyim ve evladımın toprağın altında rahat uyumasını istiyorum” ifadelerini kullandı.

 
 Kuyumcu hırsızları yakalandı
 
Eski belediye binasında yıkım sürüyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
 Kuyumcu hırsızları yakalandı
Erzurum’da duvarı delerek kuyumcudan 23 kilogram altın çalan Gürcistan ...
6 ilde PKK operasyonu: 32 gözaltı
Bölücü terör örgütü PKK’ya yönelik İstanbul merkezli 6 ilde düzenlenen ...
Uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama
Malatya’da polis tarafından düzenlenen operasyonda 10 kilo 930 gram uyuşturucu ...
 
Şehidin kanı yerde kalmadı
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mardin'de terör örgütü PKK'ya yönelik ...
Akar: 'Dik durmaktan başka duruş şeklimiz yok'
Vatandaşlardan gelen ‘dik dur eğilme’ tezahüratlarına ‘bizim dik durmaktan ...
Ailelerin evlat direnişi bin 338 gününde
Çocuklarının PKK terör örgütü mensuplarınca kandırılarak dağa kaçırıldığını ...
 
Kayıp 3 genç aranıyor
Tunceli’de Munzur Çayı’na uçan otomobil sudan çıkartılırken, 3 genci arama çalışması sürüyor.
Erzurum'da uyuşturucu Operasyonu:  59 tutuklama
Erzurum’da uyuşturucu imalatı ve satıcılarına yönelik gerçekleştirilen ...
Akar: 'Sığınakları başlarına yıkıldı'
Akar, “Mehmetçik şu anda Zap’ta, Gabar’da, Gara’da teröristlerin peşinde. ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’da öncelik ne olmalı?

Mevcut kadro korunmalı
Önce Hakan Kutlu ile sözleşme yenilenmeli
Tüm takım yenilenmeli
Yeni Stadyum inşaatı başlamalı
Büyükşehir Taraftara Erzincan’a ulaşım desteği vermeli
Erzurumspor’a mali destek kampanyası başlatılmalı
Erzurumspor’un mevcut kadrosuna özel pirim verilmeli


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri