Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Çiftçi başarılı öğrencileri ağırladı
Çiftçi başarılı öğrencileri ağırladı
Futsal kadınlarda Gümüşhane şampiyon
Futsal kadınlarda Gümüşhane şampiyon
Atatürk Üniversitesinde öncelik kalite
Atatürk Üniversitesinde öncelik kalite
ETÜ – Büyükşehir sanayi iş birliği
ETÜ – Büyükşehir sanayi iş birliği
Olur Belediyesinde tebrik gündemi
Olur Belediyesinde tebrik gündemi
HABERLER>TÜRKİYE
31 Aralık 2019 Salı - 03:35

Oktay çağrı yaptı

Oktay, “Buradan bir kez daha kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve meslek örgütlerini ülkemizin bütününde bağımlılıkla mücadele seferberliğine destek vermeye davet ediyorum” dedi.

Oktay çağrı yaptı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından 2017 ve 2019 yıllarında 16 yaş grubu öğrencilere yönelik yapılan araştırma; 2017’den bu yana uyuşturucu madde kullanımı ve sigara kullanımında azalma olduğunu ortaya koymaktadır” dedi.

Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu toplantısında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlık yaptı. Toplantıda, yıl boyunca bağımlılıkla mücadelede kaydedilen mesafe kurul üyeleriyle birlikte değerlendirilirken, bakanlıklarımız ve sivil toplum kuruluşlarının güncel araştırmalarına ve çalışmalarına ilişkin bilgi verildi.

Toplantının başında konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 2019’da bağımlılıkla mücadele alanında sağlanan ilerlemeleri paylaştı. Oktay, “Toplumumuzda yaygın olan tütün kullanımı ile mücadelede dumansız hava sahalarında denetim sıklaştırılmıştır. 2019 yılında toplam 3 milyon 86 bin 445 denetim gerçekleştirilerek 25 bin 294 ihlal tespit edilmiş ve gerekli yaptırımlar uygulanmıştır. Denetim ekiplerinin denetlenmesine yönelik sistem de hayata geçirilerek iller arasında çapraz denetim uygulamasına başlanmıştır” diye konuştu.

Kaçak tütün ve makaronlara yönelik tedbirlerin güçlendirildiğini ve 2019 yılının ilk 11 ayında 190 milyon 472 bin 89 adet boş makaron ve 364 bin 190 kilogram kaçak tütün ele geçirildiğini belirten Oktay, yasa dışı bahis ve kumar siteleriyle mücadelede kurumlar arası iş birliğinin güçlendirildiğini ve gerekli tedbirlerin alındığını, bu kapsamda bin 201 şüpheli şahsa yönelik işlem yapıldığını açıkladı. Oktay, “2019 yılında bu alanda bin 201 şüpheli şahıs yakalanmış, 60 milyon 235 bin 711 Türk Lirası paraya ve 236 milyon 328 bin 359 Türk Lirası değerinde mal varlığına el konulmuştur. Ayrıca kumar bağımlılığı ile mücadelede bin 726 kumar makinesine de kolluk güçleri tarafından el konulmuştur” ifadelerini kullandı.

Zorunlu tedavi süreçlerinin daha hızlı ve etkili olmasını sağlamak amacıyla yapılan yasa değişikliğinin 2019 yılı içinde Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiğini hatırlatan Oktay, “Bunun yanı sıra ele geçirilen kumar makinelerinin müsaderesine ve imhasına ilişkin mevzuat değişikliği alt yapısı hazırlanmıştır” dedi.

“2017’DEN BU YANA UYUŞTURUCU MADDE KULLANIMI VE SİGARA KULLANIMINDA AZALMA VAR”

Madde bağımlılığına ortam hazırladığı tespit edilen metruk binaların yıkımına 2019 yılında da kararlılıkla devam edildiğinin altını çizen Oktay, “Bu kapsamda Kasım ayı sonuna kadar 83 bin 410 metruk bina tespit edilmiş, bu binalardan 52 bin 424’ü yıkılmış, 18 bin 147’si rehabilite edilmiştir. 12 bin 839 binanın yıkım süreci ise devam etmektedir. Bunların yanı sıra park ve sokak aydınlatmaları konusunda tespit edilen eksiklikler giderilerek parklardaki güvenlik önlemlerine ağırlık verilmiştir. Diğer taraftan, bağımlı vatandaşlarımızın tedavi, rehabilitasyon ve sosyal uyum süreçlerine ailelerini de dahil eden ve ailelerine de psikososyal destek sağlanmasını içeren bir model geliştirilmiş; mevzuat altyapısı oluşturulmuştur. Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından 2017 ve 2019 yıllarında 16 yaş grubu öğrencilere yönelik yapılan araştırma; 2017’den bu yana uyuşturucu madde kullanımı ve sigara kullanımında azalma olduğunu ortaya koymaktadır. Tüm bağımlılık türlerinde ve her yaş gurubunda böyle iyileşmelerin sağlanması için bağımlılıkla mücadelemizi sürdüreceğiz. Ancak yapılan çalışmaların toplum tarafından bilinirliğini artırmak, yaygınlaştırmak, sunulacak yeni hizmetleri planlamak ve iş birliğini güçlendirmek için ulusal düzeyde bir seferberlik gerekmektedir. Buradan bir kez daha kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve meslek örgütlerini ülkemizin bütününde bağımlılıkla mücadele seferberliğine destek vermeye davet ediyorum. Milletvekillerimizi, öğretmenlerimizi, doktorlarımızı, sağlık personelimizi, güvenlik güçlerimizi, yargı mensuplarımızı bağımlılıkla mücadelede etkin katılıma davet ediyorum. Bağımlılık konusunda gelecekte oluşabilecek toplumsal sorunları önlemek ve mevcut sorunlara müdahalede bulunmak amacıyla paydaşlar arasında çok boyutlu mücadele anlayışını önümüzdeki yıl da yaygınlaştırmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 
Evlat nöbeti 119'uncu gününde
 
Destici’den destek açıklaması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli: ‘Gurur duyuyorum’
Bahçeli, “Türkiye Otomobil Girişim Grubu tarafından imal edilen ve markasıyla, ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Milli Şair mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 27 Aralık Mehmet Akif Ersoy’un vefat ...
‘Terör koridoru tuzağını hamdolsun bozduk’
Erdoğan, “Suriye'de sınırlarımız boyunca kurulan terör koridoru tuzağını ...
 
‘Görevini ihmal eden hesabını millete verecektir’
Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Kanal ...
İşte Kanal İstanbul Projesi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Hayalim’ dediği ‘Kanal İstanbul’ ...
Kalın gündemi değerlendirdi
Kalın, Kanal İstanbul projesi ile ilgili, “Muhalefet partisi ve İstanbul ...
 
“İstikbale odaklanacağız”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Bize düşen medeniyetimiz üç tasavvurunu kalbi ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarihe kayıt düştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan medeniyetler tarihinin İslam medeniyeti görmezden ...
‘Yolumuza devam ediyoruz’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Biz Kanal İstanbul diyoruz. Çıkıyor ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri