Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
HABERLER>EĞİTİM
31 Ocak 2022 Pazartesi - 04:53

Özer’den Mesleki Eğitim açıklaması

Aralık ayı sonunda Mesleki Eğitim Kanunu’nda yapılan değişiklikle hem gençler hem de işveren açısından daha cazip hale gelen mesleki eğitim merkezlerine ilgi, her geçen gün artıyor.

Özer’den Mesleki Eğitim açıklaması

Aralık ayı sonunda Mesleki Eğitim Kanunu’nda yapılan değişiklikle hem gençler hem de işveren açısından daha cazip hale gelen mesleki eğitim merkezlerine ilgi, her geçen gün artıyor. Yasal düzenleme sonrasında bir ay içerisinde mesleki eğitim merkezlerine kayıtlı öğrenci sayısı, 159 binden 270 bine yükselerek yüzde 70 arttı.
3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu’nda yapılan yeni düzenleme ile mesleki eğitim merkezine kayıt yaptıran bir öğrenci, okurken aylık yaklaşık bin 275 lira ücret alıyor. Üç yılın sonunda kalfa olanların ücreti 2 bin 125 liraya yükseliyor. Bu ücretlerin tamamı devlet tarafından ödeniyor. Ayrıca tüm öğrenciler, iş kazaları ve meslek hastalıklarına karşı da sigortalanıyor. Mesleki eğitim merkezi mezunlarının istihdam oranları da oldukça yüksek. Mezunların yaklaşık yüzde 88’i istihdama katılmış durumda. Bu merkezlere kayıt yaptırmak için yaş sınırlaması olmaması da büyük avantaj oluşturuyor.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 181 farklı dalda mesleki eğitim fırsatı 9, 10 ve 11'inci sınıf öğrencilerine asgari ücretin yüzde 30'u, 12'nci sınıf öğrencilerine asgari ücretin yüzde 50'sine kadar maaş, iş kazası ve meslek hastalıklarına karşı sigorta, diploma ve mezunların kendi iş yerlerini açma olanakları gibi sunulan tüm fırsatları anlatmak için bir kamu spotu hazırladı. Diğer taraftan 81 ilde yöneticiler, ailelere mesleki eğitim konusunda rehberlik hizmeti sunmaya devam ediyor.
"BİR AY GİBİ KISA SÜREDE ÖĞRENCİ SAYISI YÜZDE 70 ARTTI"
OSB’lerin de bu imkandan yararlanabilmesi için tüm OSB’lere mesleki eğitim merkezleri kuruldu. 2022 yılı sonunda mesleki eğitim merkezlerinde kayıtlı öğrenci sayısında hedef: 1 milyon. Mesleki Eğitim Kanunu’nda yapılan düzenlemenin mesleki eğitim merkezlerini güçlendirerek işgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu insan kaynağının yetiştirilmesinde yeni bir dönem başlattığına dikkati çeken Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, mesleki eğitimde ilk kez hem gençler hem de işveren için cazip bir mekanizma oluşturulduğunu ifade etti. Tüm bunların Türkiye’de istihdamı artıracak tarihî bir adım niteliğinde olduğunu belirten Bakan Özer şunları kaydetti:
“Mesleki Eğitim Kanunu’ndaki düzenlemenin sağladığı yeni avantajlar, öğrenci sayılarına hemen yansıdı. Bir ay gibi kısa sürede öğrenci sayısı yüzde 70 arttı. Mesleki eğitim merkezlerinin sunduğu imkânları tanıtmak için kapsamlı bir çalışma başlattık. Kamu spotları hazırladık. Spotlar yayımlanmaya başladı. Ayrıca tüm illerde il yöneticilerimiz ve mesleki eğitim merkezindeki arkadaşlarımız mesleki eğitimi ve imkânlarını tanıtmak için yoğun çaba sarf ediyorlar. İllerde sanayi ve ticaret odalarına, sektör temsilcilerine ve ailelere mesleki eğitim merkezlerini tanıtıyorlar. Dolayısıyla önümüzdeki aylarda öğrenci sayısı, daha çok artacaktır. Mesleki eğitim merkezlerinin hem insan kaynağımızın niteliğinin artmasında hem de özellikle genç işsizliğin azaltılmasında çok önemli katkılar sunacağına inanıyorum. Bu sürece büyük emek veren çalışma arkadaşlarıma ve 81 il yöneticilerimize teşekkür ediyorum.”

 

 
Sosyal yardım ücretlerinde artış
 
BBP 29 yaşında
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dekan Kaya’dan UBF açıklaması
Öğrencilerin, Uygulamalı Bilimler Fakültesinin Erzurum merkez kampüsüne ...
ATAUNİ’den YÖKAK başarısı
Atatürk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Yükseköğretim Kalite ...
ATAUNİ tebrik trafiği yoğunluğunu koruyor
AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu Ban ile AK Parti Merkez ...
 
“Haydi Çocuklar Camiye”
Çocuklara namaz kılma alışkanlığı kazandırmak amacıyla hazırlanan yarışma, ...
ATAUNİ izleme ve değerlendirme ofisi kuruldu
Türkiye üniversitelerinde bir ilk olan Araştırma Üniversitesi İzleme ve ...
F klavyeyi en hızlı kullananlar ödülllendirildi
Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Palandöken Gençlik Merkezi’nin düzenlediği ...
 
Çomaklı, DAKAF 2022 paydaşlarıyla bir araya geldi
Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinin (CBİKO) “Yetenek Her Yerde” ...
 Erzurum’da karne heyecanı
Erzurum’da 2021-2022 eğitim-öğretim yılı birinci yarıyıl tatili, bugün ...
ATAUNİ’den Uzakdoğu açılımı
Dünyadaki birçok üniversite ile iş birliği içerisinde olan ve çok sayıda ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri