Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Müftü Can’dan Yaz Kur’an Kursları bilgilendirmesi
Müftü Can’dan Yaz Kur’an Kursları bilgilendirmesi
Erzurum eksi 6’yı gördü
Erzurum eksi 6’yı gördü
İbrahim Hakkı’nın 1755’te  tespit ettiği gerçek
İbrahim Hakkı’nın 1755’te  tespit ettiği gerçek
Tekman’da futbol turnuvası düzenlendi
Tekman’da futbol turnuvası düzenlendi
Lise öğrencilerinden ‘Sabrın İzleri’ filografi sergisi
Lise öğrencilerinden ‘Sabrın İzleri’ filografi sergisi
HABERLER>EĞİTİM
22 Mart 2022 Salı - 08:18

Özer eğitimde 20 yıllık süreci değerlendirdi

Özer, “Son 19 yılda eğitimde hakikaten Türkiye bir seferberlik dönemine tanıklık etti. 81 ilde tüm ilçelerimizde okul öncesi eğitiminden yükseköğretimine kadar vatandaşların çocukların eğitimine erişimini arttırmak için inanılmaz yatırımlar yapıldı.' dedi

Özer eğitimde 20 yıllık süreci değerlendirdi

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Son 19 yılda eğitimde hakikaten Türkiye bir seferberlik dönemine tanıklık etti. 81 ilde tüm ilçelerimizde okul öncesi eğitiminden yükseköğretimine kadar vatandaşların çocukların eğitimine erişimini arttırmak için inanılmaz yatırımlar yapıldı. Tüm eğitim sistemindeki derslik sayısı 200-300 bin iken bugün 855 bin dersliğe yükseldi” dedi.
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bir dizi ziyaret kapsamında Elazığ’a geldi. İl protokolü tarafından karşılanan Bakan Özer, Elazığ Valiliğinde değerlendirme toplantısına katıldıktan sonra 24 Ocak depreminde hasar alan ve yerine hayırsever iş adamı tarafından yapımı tamamlanan okulun açılışına katılarak açıklamalarda bulundu. Son 19 yılda eğitimde Türkiye'nin bir seferberlik dönemine tanıklık ettiğini belirten Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "81 ilde tüm ilçelerimizde okul öncesi eğitiminden yükseköğretimine kadar vatandaşların çocukların eğitimine erişimini arttırmak için inanılmaz yatırımlar yapıldı. Tüm eğitim sistemindeki derslik sayısı 200-300 bin iken bugün 855 bin dersliğin olduğu eğitim sisteminden bahsediyoruz. 5 yaş okullaşma oranı iki binli yıllarda yüzde 14 iken bugün yüzde 90’a ulaştı. Ortaöğretimdeki okullaşma oranı yüzde 44 seviyesinden yüzde 90 oranına ulaştı. Yükseköğretimdeki net okullaşma oranı yüzde 14 seviyesinden yüzde 45 seviyesine ulaştı. Bu süreçte en karlı çıkanlar ise kız çocuklarımız oldu. Geçmişte kız çocuklarının eğitime erişmek için yapılan kampanyaları bu süreçte kız çocuklarımızın eğitim erişim problemi çözülmüş oldu. 2002 yılında kız çocuklarımızın ortaokulda ki okullaşma oranı yüzde 37,8’di bugün ise yüzde 88 durumdadır. Yükseköğretimdeki okullaşma oranı yüzde 11’di bugün yüzde 48 ve ilk defa kızların okullaşma oranı erkekleri geçti. Büyüme gerçekleştirilirken kaliteye rağmen bir büyüme olmadı kaliteyi ihmal eden bir büyüme olmadı tam tersine kalite odaklı bir büyüme gerçekleşti. Bu da kıymetli öğretmenlerimiz sayesinde oldu. 2002’li yıllarda eğitim sistemimiz de yaklaşık 500 bin öğretmen varken bugün 1,2 milyon öğretmenin eğitim hizmeti verdiği bir eğitim sisteminden bahsediyoruz. Şu andaki öğretmenlerimizin yüzde 75’i son 19 yılda atandı. Burada da kadınlar lehine bir gelişme oldu. 500 bin öğretmen varken öğretmenlerimizin yüzde 40’ı kadındı bugün 1,2 milyona çıkan oranda yüzde 59’a yükseldi. Eğitimin tüm alanlarında ve istihdamda kadınlarımızın görünürlüğü eğitim ve erişime arttırıldı" diye konuştu.
"GELECEĞİ GENÇLERİMİZ VE ÇOCUKLARIMIZ ŞEKİLLENDİRECEKTİR"
Milli Eğitim Bakanlığı olarak yeni bir adım daha atacaklarının altını çizen Bakan Özer, “Bunu da bugün buradan açıklamış olalım. Yüzde 59 kadın öğretmenin yer aldığı bir eğitim sisteminde kadın yöneticilerimizin sayılarını arttırmak boynumuzun borcudur. İnşallah 81 ilimizde İl Müdür Yarımcılarından bir tanesini kadın öğretmenlerimizden yapacağız. Okul müdürleri, şube müdürlerine de aynı yaklaşımla yaklaşarak kadınlarımızın eğitimdeki yönetimdeki temsillerini arttıracağız. Tüm yatırımlarımızla birlikte çocuklarımız çok daha iyi imkanlarla donanımlı, kütüphanesi ve laboratuvarı olan Türkiye’nin neresine giderse gitsin aynı kalitede eğitime erişebileceği bir sistemle geleceğe doğru yürüyeceğiz. Çünkü bizim en kalıcı ve sürdürülebilir sermayemiz beşeri sermayemizdir. Bu sermayemizin niteliğini arttırmakla ilgili ne yapabilirsek kalıcı olan o olacaktır ve geleceği şekillendirecek olan bu gençlerimiz ve çocuklarımız olacaktır. Onun için bunlara ne yapsak yeridir"

 
akutiye GM’de Nevruz ateşi yakıldı
 
Kirişci: ‘Büyük adımlar atmak gerekir
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ETÜ’de Down Sendromu farkındalık etkinliği
21 Mart Down Sendromu Farkındalık günü dolayısıyla Erzurum Teknik Üniversitesi ...
Çomaklı: 'Nevruz Bayramı kutlu olsun'
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Nevruz Bayramı münasebetiyle ...
ETÜ'ye Ödül
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi öğretim ...
 
Çomaklı: ‘Çanakkale Zaferinin 107. Yılı kutlu olsun’
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, 18 Mart Şehitleri ...
Harçlıklarını Mehmetçik Vakfı’na bağışladılar
Erzurum Merkez Sabancı Ortaokulu 8. sınıf öğrencileri sınıf kumbarasında ...
Olur MTAL öğrencileri Avrupa stajını tamamladı
Olur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Erdal Bektaş, Çekya'nın ...
 
Çomaklı, ATAUNİ 2020-2024 Stratejik Planını paylaştı
Çomaklı, üniversitenin ek bütçe görüşmelerini gerçekleştirmek üzere AK ...
ATA UNİ’de teknolojik değişim
Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Laboratuvarları yeniden dizayn edildi
MEB’den Temel Eğitimde 10 Bin Okul Projesi
Milli Eğitim Bakanlığınca okullar arası başarı ve imkan farklılıklarını ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri