Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Köprüköy’de Ramazan bereketi
Köprüköy’de Ramazan bereketi
Müftülük hafızları ödüllendirdi
Müftülük hafızları ödüllendirdi
Sekmen Büyükşehir tarım yaklaşımını paylaştı
Sekmen Büyükşehir tarım yaklaşımını paylaştı
Tekin Pasinler’de öğretmen ve öğrencilerle buluştu
Tekin Pasinler’de öğretmen ve öğrencilerle buluştu
 DAP Bölgesine 94 yeni kütüphane
 DAP Bölgesine 94 yeni kütüphane
HABERLER>EKONOMİ
4 Mayıs 2019 Cumartesi - 16:03

Pehlivan KUDAKA vizyonunu paylaştı

Nitelikli iş gücü yetiştirilmesine yönelik mesleki eğitim çalışmalarına Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) tarafından destek olunacağını bildiren Vali Pehlivan, “Mesleki eğitim konusu hükümetimizin 2023 Eğitim Vizyon Belgesi’nde ağırlıklı konulardan birisi.' dedi

Pehlivan KUDAKA vizyonunu paylaştı

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2019 yılı ikinci olağan toplantısı Vali Ali Hamza Pehlivan başkanlığında gerçekleştirildi.

Öğretmen Evi’nde Vali Pehlivan başkanlığında düzenlenen toplantıya Vali Yardımcısı Ayhan Yazgan, Belediye Başkan Yardımcısı Nesimuttin Selçuk ile İl İstihdam Kurulu üyeleri katıldı.

Toplantı açılışında konuşan Vali Pehlivan mesleki eğitim ve istihdam konularında geçen üç aylık dönemde neler yapıldığı ve geleceğe yönelik atılacak adımları değerlendirmek üzere bir araya geldiklerini söyledi. İstihdam konusunun ekonomik verilerin değişkenlik arz ettiği bir ortamda son derece önemli olduğunu kaydeden Vali Pehlivan yatırım, üretim ve istihdamın bir bütün olarak ekonomik kalkınmanın can damarı niteliğinde hayati bir konu olduğunu belirtti.

Vali Pehlivan, “Ülke olarak hükümetimizin bu konuda duyurduğu ve bundan sonra duyuracak olduğu programlar, teşvikler çerçevesinde ilimizde imkanların elverdiği ölçüde ve imkanları zorlayarak ilave bir istihdam daha nasıl sağlayabiliriz bunun arayışı içerisindeyiz. Geçen yıl uygulamada olan teşviklerin önemli bir kısmı bu yıl da devam ediyor. İlave yenilikler var. Arkadaşlarımız sürekli sahada İŞKUR ve SGK destekleri hakkında esnaf ve vatandaşlarımızı bilgilendiriyorlar. Aynı şekilde KOSGEB işletmelerimizi dolaşmak suretiyle teşvik ve destekleri anlatıyor. Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’müz Kamu-Üniversite-Sanayi (KÜSİ) İşbirliği kapsamında sağlanan destekler hakkında bilgilendirmelerine devam ediyor.” dedi.

Teşvik, hibe ve diğer destekler hakkında esnafların bilgilendirilmesine yönelik Esnaf Destek Hattı’nı kullanıma açtıklarını anımsatan Vali Pehlivan, “Zamanla oturacak bir uygulama. 333 68 69 numaralı hattı aramak suretiyle esnaflarımız devletimiz ve hükümetimiz tarafından sağlanan destekleri öğrenebilecekler. Esnafımız ve girişimcilerimizin gayretleri, devletimizin teşvikleriyle mevcut istihdamı muhafaza etmek suretiyle bu oranların üstüne çıkmak için el birliğiyle önemli mesafeler kat edeceğimize inanıyorum. Bu vesileyle İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.

Nitelikli iş gücü yetiştirilmesine yönelik mesleki eğitim çalışmalarına Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) tarafından destek olunacağını bildiren Vali Pehlivan, “Mesleki eğitim konusu hükümetimizin 2023 Eğitim Vizyon Belgesi’nde ağırlıklı konulardan birisi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Milli Eğitim Bakanlığı’mızın bu konuda imzaladığı bir protokol var. Bu bağlamda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın belirlediği kriterler doğrultusunda KUDAKA olarak bakanlığımızla koordineli bir şekilde mesleki eğitime özel bir bütçe oluşturulmasına yönelik yönetim kurulu olarak gerekli kararı aldık. KUDAKA olarak bu yıl içerisinde netice alacak şekilde mesleki eğitim projelerini destekleyeceğiz.” açıklamasında bulundu.

Vali Pehlivan’ın açıklamalarının ardından İŞKUR İl Müdürü Abdullah Kahveci katılımcılarla geçen ün aylık süre içerisindeki istihdam ve mesleki eğitim verilerini paylaştı.

Toplantı katılımcıların ilgili konularda görüşlerini paylaşması, değerlendirme ve bilgi alışverişinde bulunmasıyla sona erdi.

 
TFF 2019-2020 sezon takvimini açıkladı
 
Sel, havadan görüntülendi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şenkaya ekonomisinde Bardız kilimi gündemi
Şenkaya Belediye Başkanı Yavuz Bedir, “Kaymakamlığımızla birlikte Bardız ...
Aziziye Konut Projesi kurası 30 temmuzda çekilecek
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 5 Mart'ta İstanbul Kasımpaşa’daki ...
Erzurum Nisan 2019 TÜFE’si açıklandı
MAHMUT AKDAĞ - ÖZEL - Erzurum Doğu Anadolu Bölgesi illerini kapsayan 4 ...
 
Erzurum’da mart ayında 3 bin 197 araç devredildi
MAHMUT AKDAĞ - ÖZEL - Motorlu Kara Taşıtları Devir verileri, Mart 2019 ...
Erzurum araç varlığı açıklandı
MAHMUT AKDAĞ - ÖZEL - Erzurum’da trafiğe kayıtlı motorlu kara taşıtı sayısı ...
‘Şifreler çözülmüştür’
Erdoğan, “Yaptırım tehditleri Türkiye ile ontolojik sorunu olan çevrelerin ...
 
Erzurum çekim gücünü artıran 10 il arasında
Endekse göre üretim ve ticarette çekim gücünü artıran 10 il Tekirdağ, ...
ETSO, TOBB Genel Kurulu’nda
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin 75. Genel Kurulu’nda Erzurum Ticaret ...
Eşkın dolarla mı üretiliyor?
Erzurum’da tabi ortamda yetişen, çobanlar ve bir kısım vatandaşlarca doğadan ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri