Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji
Aşkale yolunda trafik kazası: 2 yaralı
Aşkale yolunda trafik kazası: 2 yaralı
ESAV'da gençlik buluşması
ESAV'da gençlik buluşması
Sekmen ve Uçar'dan saha incelemesi
Sekmen ve Uçar'dan saha incelemesi
Cezaevi nakil aracı devrildi, 7 kişi yaralandı
Cezaevi nakil aracı devrildi, 7 kişi yaralandı
Erzurumspor’u bekleyen 5 haftalık zorlu fikstür
Erzurumspor’u bekleyen 5 haftalık zorlu fikstür
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
26 Ekim 2011 Çarşamba - 06:44

Rampa Belgeseli izleyiciyle buluştu

Erzurum'da Kiremitliktepe'de 1949 yılında yaptırılan tahtadan tramplenden günümüzdeki kayakla atlama kulelerine ulaşan öykünün işlendiği 'karda uçmak' konulu 'Rampa' filmi, Türkiye'de ilk kez Erzurum'da izleyiciyle buluştu.

Rampa Belgeseli izleyiciyle buluştu

ERZURUM
Erzurum'da Kiremitliktepe'de 1949 yılında yaptırılan tahtadan tramplenden günümüzdeki kayakla atlama kulelerine ulaşan öykünün işlendiği 'karda uçmak' konulu 'Rampa' filmi, Türkiye'de ilk kez Erzurum'da izleyiciyle buluştu.
 YÜZSEVER’İN İLK BELGESEL ÇALIŞMASI
Cengiz Yüzsever'in ilk belgesel projesi olan 'Rampa - Karda Uçmak' filmi, Erzurum Özel İdaresi İl Genel Meclisi Salonunda gösterildi. Vali Vekili Özgür Aslan, İl Genel Sekreteri Selami Altınok, Pasinler Kaymakamı Cihangir Güler, Uluslararası Dadaş Film Festival Komite Başkanı Nil Gürpınar, sivil toplum örgüt liderleri ve filmde rol alan ve yaşları 70'in üzerinde olan eski kayakçılardan bir bölümü hazır bulundu.
 BELGESELİN İÇERİĞİ
Belgesel filmde, savaş yıllarında moral çöküntüsü tüm dünyayı sarmışken Türkiye'nin doğusundaki Erzurum'da 1949'da yaptırılan 17 metre yüksekliğinde 60 metre uzunluğundaki tahta kayakla atlama kulesi anlatılıyor. Avusturyalı kayakla atlama öğretmenin Erzurum'da o yıllarda yine tahtadan yapılan kayaklarla yetiştirdiği öğrencilerin ilk atlayışlarına ilişkin bir bölümü siyah- beyaz filmde o günlerin tanıklarıyla yapılan röportajlara yer veriliyor. Kar ve kayağın umut olduğu 60 yıl öncesinden günümüze Erzurum'un ünlü eski kayakçılarının katkılarıyla hazırlanan film, kentte yapılan 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları ile noktalanıyor. Kentin kayak sporuna olan bu geçmişten gelen ilgisinin, Üniversitelerarası Kış Oyunları'nın Erzurum'a verilmesinde moral etkisi olduğu da belirtildi.
 Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteği ile çekilen 'Rampa - Karda Uçmak' filminin yönetmenliğini Filiz Kaynak ve Cengiz Yüzsever, yardımcı yönetmenliğini Güneş Tabak Baysal, görüntü yönetmenliğini Zafer Sevener, senaryosunu Tannur Arat, müziklerini Selim Atakan, yapımcılığını Tara Film ve Nilhan Sesalan yapıyor.

 
Hainliğe bırakılacak tek karış yerimiz yok’
 
"Deprem Öldürmez, Çürük Yapılar Öldürür"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ağaçlar da ağlar
Düzce Merkez'e bağlı Uzunmustafa Mahallesi'nde budana ağacın gövdesinden ...
‘Kampüste Caz’ 27 Ekim’de Erzurum’da…
Caz tutkunlarının her yıl heyecanla beklediği, Türkiye’nin en uzun soluklu ...
Tarihçi Yurtsever’den şok iddia..
Osmanlı'nın son dönemlerinde kurulan Ermeni Hınçak Komitası'nın eylem ...
 
Dadaş Film Festivalinde iptal
Erzurum’da bugün başlayacak olan 6’ncı Uluslararası Dadaş Film Festivali ...
Kongre fotoğraflarında yeni tartışma
Amasya'da yaşayan Araştırmacı-Yazar Hüseyin Menç, birçok yayında yer alan ...
On binler bölücüleri lanetledi
Hakkari'de şehit düşen er Eyüp Çolakoğlu'nun cenazesi, helallik için Avcılar'daki ...
 
Şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı
Hakkari'de şehit edilen Mehmetçikler için Malatya'da gıyabi cenaze namazı kılındı.
Şehit Elmas ağıtlarla uğurlandı
Hakkari'nin Çukurca ilçesinde hain saldırı sonucu şehit Piyade Çavuş Birol ...
Teröre basın tepkisi
Erzurum'da yayınlanan Kurtuluş Gazetesi, Hakkari Çukurca'da 24 askerin ...
 
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Dadaşlığın Raconu Ya da..
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunlu Ayaklar
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Doğu Türkistan, Pamir Türkleri, Gönül Coğrafyamız ve Aydın’ın Tespitleri
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Huzurun Kapısındaki Nöbetçi
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
4 Şahit mi Yapay Zeka mı?
Talat Paşa Aydemir
Talat Paşa Aydemir
Sözün de bir ahlakı var
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Önceliği:

Yüksek Hızlı Tren
Doğalgaz ve Enerjide indirim
İstihdam oluşturacak yatırımlar
Göçü durduracak acil eylem planı
DAP’ın Erzurum’a yoğunlaşması
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
PALANDÖKEN
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri