Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji
ETSO'da otomotiv gündemi
ETSO'da otomotiv gündemi
2025 yılı Hanehalkı Tüketim Harcaması verileri açıklandı
2025 yılı Hanehalkı Tüketim Harcaması verileri açıklandı
Erzincan yolu kontrollü olarak trafiğe açıldı
Erzincan yolu kontrollü olarak trafiğe açıldı
Emniyet Müdürlüğü üniversitelileri bilgilendirdi
Emniyet Müdürlüğü üniversitelileri bilgilendirdi
'Sosyal Medyanın Gençler Üzerindeki Etkileri' ele alındı
'Sosyal Medyanın Gençler Üzerindeki Etkileri' ele alındı
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
6 Kasım 2019 Çarşamba - 15:56

Seferoğulları, öğrenme güçlüğü tespitlerini paylaştı

Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Aile Çalışma ve Sosyal Hizmet İl Müdürlüğü personeline yönelik, Disleksi Haftası dolayısıyla ‘Özgül Öğrenme Güçlüğü’ semineri düzenlendi.

Seferoğulları, öğrenme güçlüğü tespitlerini paylaştı

Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Aile Çalışma ve Sosyal Hizmet İl Müdürlüğü personeline yönelik, Disleksi Haftası dolayısıyla ‘Özgül Öğrenme Güçlüğü’ semineri düzenlendi.

AÇSH İl Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen seminere AÇSH İl Müdürü Cemil İlbaş, AÇSH İl Müdür Yardımcısı Celal Bilen, Şube Müdürü Süleyman Duman ve AÇSH İl Müdürlüğü personeli katıldı.

Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü personeli Sosyal Hizmet Uzmanı Adnan Seferoğulları, tarafından düzenlenen seminerde Özgül Öğrenme Güçlüğünün, zekâsı normal veya normalin üstünde olan çocukların yaşıtlarıyla aynı zamanda ve aynı öğretim sistemi içerisinde eğitim almasına rağmen, bazı özel akademik alanlarda öğrenme güçlüğü çekmesi olarak tanımlandığını ifade etti.

Disleksinin özelliklerine değinen Seferoğulları, “Özgül öğrenme güçlüğü bireysel olarak uygulanan standart testlerde, kişinin kronolojik yaşı, ölçülen zekâ düzeyi ve aldığı eğitim göz önünde bulundurulduğunda; okuma, matematik ve yazılı anlatımın, beklenenin önemli ölçüde altında olmasıdır. Özel öğrenme güçlüğü görsel, işitsel, motor duyusal alandaki özürlerden, zihinsel gelişim geriliğinden, yaygın gelişimsel bozukluklardan, fırsat eksikliği, yetersiz öğrenim gibi okula ilişkin zorluklardan, kültürel etkenlerden, duygusal bozukluk ve iletişim bozukluğundan, çevresel etmenlerden ayırt edilmelidir. Özgül Öğrenme Güçlüğü terimi, “disleksi” okuma alanında güçlük, “disgrafi” yazı alanında güçlük ve “diskakuli” matematik alanında güçlük terimlerinin hepsini kapsamaktadır” dedi.

AÇSH İl Müdürü Cemil İlbaş ise disleksi konusundaki farkındalık açısından bu gibi eğitim programlarının önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, kurum personelinin kişisel gelişimlerini önemsediklerini ifade etti.

 
Kurum, Büyükşehir yatırımlarını inceledi
 
Çat Belediyesi’nde yerel yönetim buluşması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türk-İş’ten imza kampanyası
Türk-İş Başkanlar Kurulu'nun aldığı karar doğrultusunda, konfederasyonun ...
Büyükelçi Janjgava Erzurum tarihini değerlendirdi
Gürcistan Büyükelçisi George Janjgava ve Müsteşar Diana Malazonia, Erzurum ...
Erzurum’dan Türkiye’ye ses verecekler
Erzurum’un başarılı işadamlarından Muhammet Zeki Gözeler, Erzurum’dan ...
 
Dadaş Ortaokulu’ndan adına layık etkinlik
Erzurum Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Dadaş Ortaokulu, ...
3 kişiye umut oldu
Erzurum'dan gelen ekibin yaklaşık 5 saatlik operasyonuyla Hasan Aydın'dan ...
Tanfer güven tazeledi
Erzurum Kent Konseyi Genel Kurulu, Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda yapıldı.
 
Emekliler Derneği Ilıcalı’yı ağırladı
AK Parti 26. Dönem Milletvekili Prof.Dr Mustafa Ilıcalı Erzurum gezisi ...
Sağlık raporu için gitti, sağlığına kavuştu
Erzurum’da Zeynep Kotan isimli bir kadın spor salonu için gerekli olan ...
Erzurum AFAD gönüllülerle buluştu
AFAD Başkanlığı tarafından 81 ilde başlatılan “AFAD Gönüllüğü Projesi” ...
 
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Dadaşlığın Raconu Ya da..
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunlu Ayaklar
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Doğu Türkistan, Pamir Türkleri, Gönül Coğrafyamız ve Aydın’ın Tespitleri
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Huzurun Kapısındaki Nöbetçi
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
4 Şahit mi Yapay Zeka mı?
Talat Paşa Aydemir
Talat Paşa Aydemir
Sözün de bir ahlakı var
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Önceliği:

Yüksek Hızlı Tren
Doğalgaz ve Enerjide indirim
İstihdam oluşturacak yatırımlar
Göçü durduracak acil eylem planı
DAP’ın Erzurum’a yoğunlaşması
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
PALANDÖKEN
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri