Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>GÜNÜN HABERLERİ
9 Eylül 2011 Cuma - 19:41

‘Seferov yeniden yargılansın’

Iğdır Asılsız Ermeni İddialarıyla mücadele Derneği (ASİMDER), Macaristan'da Ermeni subayı öldürdüğü gerekçesi tutuklu bulunan Azerbaycanlı subay Ramil Seferov'un yeniden yargılanması için basın açıklaması yaparak bildiri dağıttı.

‘Seferov yeniden yargılansın’

BÜLENT MAVZER (İHA) - Iğdır Asılsız Ermeni İddialarıyla mücadele Derneği (ASİMDER), Macaristan'da Ermeni subayı öldürdüğü gerekçesi tutuklu bulunan Azerbaycanlı subay Ramil Seferov'un yeniden yargılanması için basın açıklaması yaparak bildiri dağıttı.
Konuyla ilgi açıklama yapan ASİMDER Başkanı Gülbey, NATO'un "Barış İçin Ortaklık" programı çerçevesinde Macaristan Cumhuriyeti Milli Savunma Üniversitesi'nde eğitim alan Azerbaycan üsteğmeni Ramil Seferov'in, aynı sınıfta ders gören Ermeni Subay Gurgen Margaryan'ı 2004 yılında öldürdüğü gerekçesi ile cezalandırılıp ve ömür boyu hapse mahkum edildiğini hatırlattı.
ÖMÜRBOYU HAPSE MAHKUM EDİLDİ
Seferov'un halen Macaristan Cumhuriyetinde hapis hayatı yaşamakta olduğunu belirten ve söz konusu Azeri subayın yeniden yargılanmasını istediklerini ifade eden Gülbey, "ASİM-DER olarak Ramil Seferov'un büyük tahrikler ve hakaretler sonucunda Ermeni subayı öldürmüş olduğunu kabul ediyoruz. Ancak Ramil Seferov'un, Ermenistan silahlı güçlerinin 1993 yılında Azerbaycan topraklarını işgale başladığı zaman, Ramil Seferov'un ailesinin sadece 3-4 battaniye alarak bölgeden kaçmak zorunda kalmış, yakın akrabalarından 3 kişi savaşta hayatını kayıp etmiş, 2'si kayıp olmuştur. Bu nedenle, zihinsel durumunun karmaşık olduğunu ve Ermeni subay Gurgen
Margaryan ile diğer Ermeni öğrencinin ağır tahrik ve hakaretleri karşısında, geçici cinnet (delilik) geçirmesine bağlıyoruz. Geçmiş tarihte bu tür olaylar tekerrür etmiştir. Ermeni terör örgütü ASALA üyesi olan Sogomon Tehliryan, Osmanlı Sadrazamı Mehmed Talat Paşa'yı 15 Mart 1921 yılında, şimdiki Avrupa Birliği Üyesi olan Almanya-Berlin'de suikast yaparak öldürmüştür. Alman Muhakemesinde 1,5 günlük yargılanma sonucu beraat etmiştir. Beraat etme sebebi ise, Azerbaycan Subayı Ramil Seferov'la aynı, 1915 yılında tahrik olmamasına rağmen Sözde Ermeni kırımından dolayı geçici cinnet (delilik) geçirerek intikam duygusuyla cinayeti işlediğinden Alman Muhakemelerince beraat ettirilmiştir. Ama aynı psikolojik sebeplerden dolayı, hatta fazlasıyla tahrik ve hakarete maruz kalan Azerbaycan subayı Ramil Seferov ise aynı Avrupa Birliği'ne üye olan Macaristan Cumhuriyeti Muhakemelerince ömür boyu hapse mahkum ediliyor. Macaristan Cumhuriyeti muhakemelerince yapılmakta olan bu çifte standarttın ortadankaldırılarak, Ramil Seferov'un bu psikolojik durumunun da göz önünde bulundurularak yeniden yargılanması gerektiği inancındayız" dedi.
CEZASINI ASERBAYCAN’DA ÇEKSİN
Gülbey "Ramil Seferov'un cezasının hafifletici sebeplerden dolayı düzeltilmesinden sonra alacağı ceza sonucunda, ailesinin de hem maddi hem de manevi durumları göz önünde bulundurularak geri kalan cezasını kendi ülkesi olan Azerbaycan Cumhuriyeti cezaevlerinde geçirmesini sağlamak, Macaristan Cumhuriyetinin adalet anlayışındaki tarafsız ilkesine daha uygun bir duruş olacağı kanısındayız" diye belirtti.
Gülbey, ASİM-DER Üyeleri olarak, Ramil Seferov'un önyargılı ve siyasi baskılar sonucunda ceza kararının alındığı düşüncesinde olup, Ramil Seferov'un cezasının hiçbir baskı altında kalmadan yeniden görüşülene kadar, Macaristan Cumhuriyeti aleyhine faaliyetlerini Türkiye genelinde imza kampanyası ve ulusal basına açıklamalarıyla devam edeceklerini ifade etti.

 
“Yaşasın Camiye Gidiyorum”
 
Zaman'da nöbet değişimi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
m. fikri onurlay 10 Eylül 2011 Cumartesi 12:54

Seferov, ağır bir tahrik sonucunda bir ermeniyi öldürmüştür. O, vatanına ve milletine yapılan hakaretlere katlanamamıştır. Ha cephede bir ermeniyi öldürmüş ha şehire... Onlar, her zaman Türklere karşı saldırgan dırlar... Ama dilleriyle ama elleriyle... Seferov, özgür kalmalıdır, o, bir kahramandır!...

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
An error occurred on the server when processing the URL. Please contact the system administrator.

If you are the system administrator please click here to find out more about this error.