Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Saman balyaları arasından kaçak göçmen çıktı: 1 tutuklama
Saman balyaları arasından kaçak göçmen çıktı: 1 tutuklama
Kars - Göle yolu ağır tonajlı araçlara kapatıldı
Kars - Göle yolu ağır tonajlı araçlara kapatıldı
Polis aracı şarampole devrildi: 2 polis yaralandı
Polis aracı şarampole devrildi: 2 polis yaralandı
Bingöl - Erzurum yolunda ulaşım durdu
Bingöl - Erzurum yolunda ulaşım durdu
Kolaçoğlu adaylığını açıkladı
Kolaçoğlu adaylığını açıkladı
HABERLER>GUNCEL
17 Aralık 2013 Salı - 17:07

Şehit Yakınları ve Gazilere istihdam desteği

İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü, genelge ile Şehit Yakınları ve malul istihdam başvurularının alımını başlattı.

Şehit Yakınları ve Gazilere istihdam desteği

~~AHMET AKBUĞA
ERZURUM (İHA) - İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü, genelge ile Şehit Yakınları ve malul istihdam başvurularının alımını başlattı.
Konuyla ilgili açıklama yapan Erzurum Valiliği Şehit ve Gazi İşlemleri Şube Müdürü Ahmet Erdoğan, şu bilgilere yer verdi:
“3713 sayılı Kanunun Ek 1 inci maddesinde değişiklik yapan 6495 sayılı Kanunun yürürlüğe girdiği 02/08/2013 tarihinden önce sisteme yüklenmiş iş başvuruları, başvuru tarihindeki Kanun ve Yönetmenlik hükümlerine göre sonuçlandırılacak, 02/08/2013 tarihinden sonra yeni iş talebinde bulunanlardan hak sahibi olduğu tespit edilenlerin atamaları Devlet Personel Başkanlığınca kura usulüyle yapılacak, iş talebinde bulunacakların başvuruları 02/12/2013 tarihinden itibaren genelge ekindeki ve Bakanlık internet sitesinde yayımlanan renkli form eksiksiz doldurularak sadece şehit ve gazi işlemleri şube müdürlükleri aracılığıyla alınacak, istihdam talep formlarını alan valilik şehit ve gazi işlemleri şube müdürlükleri, başvuruları değerlendirme işlemlerine, ilgili yeni yönetmeliğin yürürlüğe girmesinden itibaren yönetmelikle belirlenen usul ve esaslara göre başlayacaklardır. 3713,5434 ve 2330 Sayılı Kanun kapsamında harp veya vazife malulü sayılanlar, 3713 Sayılı Kanunun 21 inci maddenin birinci fıkrasının (j) bendi kapsamında vazife malulü sayılanlar,5233 sayılı Kanunun ek 1 inci maddesi kapsamında aylık bağlananlardan terör eylemi nedeniyle hayatını kaybetmiş veya engelli hale gelmiş olanlar ile Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumuna ait fabrika, işletme, müessese veya bağlı ortaklıklarda görevli olanlardan patlayıcı maddelerin üretimi, incelenmesi, muhafazası, nakli, imha edilmesi ve zararsız hale getirilmesi sırasında oluşacak patlamalardan dolayı hayatını kaybedenler ile ilgili istihdam hakkından yararlanmak üzere Valilik şehit ve gazi işlemleri şube müdürlüklerine müracat edebilecektir. İstihdam talebinde bulunacak olanların, Şehit/Malulün Harp/Vazife Malulü olduğunu gösteren SGK dan alınacak olan maaş kanun maddesini gösterir belge, mesleği olanların bonservis, ehliyet, bilgisayar işletmeni vb. Belgelerin asılları ve fotokopileri veya onaylı suretlerini fotoğraflı olarak dolduracakları form ile birlikte teslim etmeleri faydalı olacaktır.”

 
Judocular madalya sözü verdi
 
PMYO ve MEM’den örnek girişim
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Belediyeler kar temizliğine yoğunlaştı
Ağır kış şartlarının hüküm sürdüğü Erzurum’da belediye ekiplerinin karla ...
Altıparmak’tan hayır daveti
Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, twitter hesabından hayırsever işadamlarına ...
Vali'den Jandarma'ya ödül
Şenkaya İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı askeri personellerin Değirmenlidere ...
 
Su sayaçları felç oldu
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Erzurum Su ve Kanalizasyon Idaresi (ESKI) ...
Yağış yok, dondurucu soğuk var
DİLEK BAYRAK-Erzurum’da bu hafta boşunca kar yağışı beklenmiyor. Yağışın ...
Düzyurtspor ikinci yenilgisini aldı
Spor Toto 3’üncü Lig 2’inci gurupta birinci sezonun son hafta maçları tamamlandı.
 
Aşkale Küçükgeçit’te hafif şiddetli deprem
Erzurum Aşkale’de bugün sabah saatlerinde hafif şiddetli bir deprem meydana geldi.
Kayak sezonu resmen açıldı
Palandöken’de 2013-2014 kayak sezonu Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak’ın ...
Cezaevinde olduğunu duyunca şok oldu
Atatürk Üniversitesi’nde hakkında bir soruşturma nedeniyle Avukat B.P.’nin ...
 
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Erzurum.. Ve Giden Gelmiyor, Acep Nedendir?
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Büyükşehir Halk Pazarları ve Allah Korkusu
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Sandala Mandala
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Yapay Zeka İllet mi, Nimet mi?
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Özgür ülke olmanın ilk şartı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Kül Rengi Harita
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
PALANDÖKEN
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri