Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Sivas-İstanbul yüksek hızlı tren seferleri başlıyor
Sivas-İstanbul yüksek hızlı tren seferleri başlıyor
Şehitlere vefa
Şehitlere vefa
Kene popülâsyonuna dikkat!
Kene popülâsyonuna dikkat!
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Anneler gözyaşlarıyla evlatlarını bekliyor
Anneler gözyaşlarıyla evlatlarını bekliyor
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
18 Mayıs 2019 Cumartesi - 16:35

Sekmen: ’19 Mayıs Milli eserdir’

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yazılı bir kutlama mesajı yayımladı.

Sekmen: ’19 Mayıs Milli eserdir’

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “19 Mayıs; ihanete ve işgale karşı, gaflet ve dalalete karşı necip milletimizin sergilediği emsalsiz bir duruş ve paha biçilemez milli bir eserdir” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yazılı bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Sekmen mesajında; 19 Mayıs’ın, hürriyetine tarih boyunca pranga vurdurtmamış olan Türk milletinin yeniden şahlanışını ifade ettiğini belirterek, “Bu şahlanış ki; direnişin en kuvvetlisi, fedakârlığın en büyüğü, inanmışlığın en üst mertebesi ve de mücadelenin en millisidir” ifadesini kullandı.
“19 MAYIS MİLLİ BİR BAŞLANGICIN ADIDIR”
19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, kahraman Türk milletinin hürriyet aşkından, azim ve kararlılığından ilham alarak kurtuluş meşalesini tutuşturduğunu kaydeden Başkan Sekmen, bu meşalenin Erzurum ve Sivas kongreleriyle harlanıp büyüdüğünü ifade etti. Sekmen, “Tarih sahnesinden silinmek istenen necip milletimiz, geleceğini karartmak arzusundaki Haçlı zihniyetini ve onlarla işbirliği içerisindeki hain tüm mihrakları bozguna uğratmasını bilmiş; iffetli mücadelesiyle tarihe adeta ibretlik bir kayıt düşmüştür. O kayıt ki, dün olduğu gibi bugün ve bundan sonra da kuşkusuz ‘Ya İstiklal, Ya Ölüm’ parolasıdır” diye konuştu.
BAŞKAN SEKMEN’DEN MİLLİ MÜCADELE VURGUSU
Mesajında Milli Mücadele’nin 100’üncü yıldönümünün Türkiye’de çeşitli etkinliklerle kutlandığını hatırlatan Başkan Sekmen, “Milli Mücadele, şanlı tarihimizden aldığımız ilhamla her türlü işgale ve sömürü girişimine, eziyete ve esarete, zulme ve zalime karşı durabilmek için mukaddes ve muazzez Anadolu topraklarında filizlenmiş, kök salmış ve boy verdikçe vermiş destansı bir ruhun adıdır. Yüce Allah’tan niyazımız; bu ruhla devletimizi, milletimizi, birlik ve beraberliğimizi daim, vatanımızı da ilelebet kaim kılmasıdır. Varlığımız ve dirliğimiz ilelebet daim olsun, necip milletimiz daha nice yüzlerce yıl payidar kalsın inşallah” şeklinde konuştu.
“BU EMANETİN SAHİBİ GENÇLERİMİZDİR”
Öte yandan Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığını muhafaza ve müdafaa etme noktasında en büyük sorumluluğun geleceğin teminatı olan gençlere düştüğünü vurgulayan Başkan Sekmen, şunları kaydetti: “Gençlerimiz, tarihsel süreçte yaşananları asla dikkatten kaçırmamalı; yarınların yol haritasını dünlerden mutlaka ibretler alarak hazırlamalıdır. Gençlerimiz, kendilerine emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti’nin aslında yüzlerce yıllık bir devlet tecrübesine sahip olduğunu asla unutmamalı; milli şuur, milli bilinç ve milli ahlak ilkelerinden asla taviz vermemelidir. Böylece gözümüz arkada kalmayacak ve emanet bundan sonraki yıllarda da sürekli ehlinde kalacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle Milli Mücadele’nin 100’üncü Yılı’nı kutladığımız bu dönemde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı da tebrik ediyor, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşları, tüm şehit ve gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum.”

 
Işık: “Milli Mücadele bir diriliş destanıdır”
 
Karataş: ’19 Mayıs milli irade kararlılığıdır’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Işık: “Milli Mücadele bir diriliş destanıdır”
Erzurum Türk Ocağı Başkanı Av. Nizam Işık, yayınladığı mesaj ile Milli ...
Orhan’dan 19 Mayıs mesajı
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ...
Vali Memiş’ten 19 Mayıs mesajı
Erzurum Valisi Okay Memiş, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve spor Bayramı ...
 
Sprey patladı, yüzü yandı
Erzurum’da yaşayan 11 yaşındaki Tayfun Aydın köye dedesini ziyarete gittiği ...
Hem işini yapıyor, hem de dua alıyor
Erzurum’da 30 yıldır kuaförlük mesleğiyle uğraşan İlhami Aratman evlere ...
Doğa’da ‘Ağlayan Gelin’ sergisi
Bitlis’teki doğaseverler ve fotoğraf tutkunları bölgede ‘Ağlayan Gelin’ ...
 
Sekmen’den anlamlı buluşma
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Engelliler Haftası münasebetiyle ...
‘Hedef Engelli sorunlarına kalıcı çözüm üretmek’
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "Bakıma ...
Erzurum’da Mobbing eğitimi
Erzurum Mobbing ile Mücadele Derneği Erzurum temsilciliğince TUİK Erzurum ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri