Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
HABERLER>SİYASET
18 Temmuz 2020 Cumartesi - 09:19

Sekmen: “Biz bu soysuzların kim olduğunu biliyoruz”

Sekmen, “Biz bu soysuzların arkasındakilerin 28 Şubat’ı, Gezi Olaylarını, 17 ve 25 Aralık yargı darbe girişimini tezgâhlayanlar olduğunu da biliyoruz” dedi

Sekmen: “Biz bu soysuzların kim olduğunu biliyoruz”

15 Temmuz’un öncesi ve sonrası Erzurum’da ele alındı. Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Biz bu soysuzların arkasındakilerin 28 Şubat’ı, Gezi Olaylarını, 17 ve 25 Aralık yargı darbe girişimini tezgâhlayanlar olduğunu da biliyoruz” dedi. Erzurum Büyükşehir Belediyesi, 15 Temmuz’u, düzenlediği programla ele aldı. İbrahim Erkal Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen “15 Temmuz Öncesi ve Sonrası” konulu programa Gazeteci-Yazar Nedim Şener ve Süleyman Özışık’ın yanı sıra Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar da konuşmacı olarak katıldı. Programa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, merkez ilçe belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.

“DEMOKRASİ TARİHİNİN KARA LEKESİ”

Programın açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Şahin “Aziz milletimizin gösterdiği direnç ve milli duruşu sayesinde sadece Türk demokrasi tarihine değil, aynı zamanda dünya demokrasi tarihine de geçen 15 Temmuz destanı, millet olarak vatan ve bayrak aşkımızı ortaya koyması açısından da kuşkusuz önemli bir eser olarak hatırlanacak” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de, programda çok önemli mesajlar verdi. Başkan Sekmen, “Hafızalarımızdaki tazeliğini daha dün gibi koruyan bu menfur ve barbarca girişim, Türk demokrasi tarihine kuşkusuz kara bir leke olarak geçti. Kaldı ki, bu millet darbelerle ilk kez tanışmadı, askeri müdahalelerle ilk kez karşılaşmadı. Ve fakat şunun altını hususen çizmekte fayda var ki; yakın tarihimizde gerçekleşmiş ve geride kalmış olan hiçbir darbe de, bu kadar caniliğe ve barbarlığa sahne olmadı. Bu sebeple 15 Temmuz’da yaşananlar bir darbeden çok öte, aslında doğrudan doğruya Türkiye’yi işgal girişimiydi” diye konuştu.

BAŞKAN SEKMEN’DEN 15 TEMMUZ VURGUSU

Başkan Sekmen, geçmişte demokrasinin defalarca kesintiye uğradığını hatırlatarak, “Hatta milletin meclisinin kapıları bile kapandı ama milli iradenin ifade bulduğu yer olan Türkiye Büyük Millet Meclisi hiçbir zaman bombalanmamıştı. Yine yakın tarihte siyasetçiler, bürokratlar ve cunta lisanıyla sağcılar ya da solcular gözaltında alındı, bunu da biliyoruz. Hatta ve hatta bu ülkede bir başbakan, bakan arkadaşıyla birlikte idam da edildi. Ama bu darbelerin hiçbirisinde milletin üzerine kurşun yağdırılmadı, tank namluları doğrultulmadı ve savaş uçakları kullanılmadı. Ama işte hain FETÖ terör örgütü, 15 Temmuz’da gözünü öyle bir kararttı ki; dini değerlerini istismar etmek suretiyle kandırdığı ve de aldattığı masum insanların üzerine adeta ölüm kustu. Senelerce “himmet” diyerek, “hizmet” diyerek ve bize bizdenmiş gibi görünerek stratejik birçok kuruma kadar sızan bu soysuzlar, hainlikte öyle bir yarış verdi ki; “cemaat” kavramını dahi cinayetle eşdeğer görecek kadar canileşti” ifadelerini kullandı.

“BİZ BU SOYSUZLARIN KİM OLDUĞUNU BİLİYORUZ”

15 Temmuz’da milletin tüm evlatlarının sergilediği cesaret ve feraset sayesinde 15 Temmuz’un bugün “Demokrasi ve Milli Birlik Günü” olarak kutlandığını anlatan Sekmen, “FETÖ terör örgütünün aslında kim olduğunu, hangi akla ve amaca hizmet ettiğini artık hepimiz biliyoruz. Örgütün başında her ne kadar Pensilvanya’da yaşayan bir İblis bulunsa da, aslında bu şer yapılanmasının arkasında da kimlerin olduğunu da biliyoruz. Kimlerin kimlerle iş tuttuğunu… FETÖ’cü hainlere hangi ülkelerin kucak açtığını, koruduğunu ve kolladığını da biliyoruz. Senelerce ‘müttefik’ edebiyatı yapan ABD başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesinin hain terör örgütü FETÖ’yü nasıl desteklediğini de biliyoruz. Ve biz bu soysuzların arkasındakilerin 28 Şubat’ı… Gezi Olaylarını… 17 ve 25 Aralık yargı darbe girişimini tezgâhlayanlar olduğunu da biliyoruz” dedi. 

BAŞKAN SEKMEN: “BAŞARAMAYACAKLAR!”

Başkan Sekmen, konuşmasını şöyle tamamladı: “Emperyalist güçler ne yaparlarsa yapsınlar, başaramayacaklar! Bu millettin iman dolu göğsü var olduğu müddetçe, vatanı, bayrağı ve milleti için nefsinden ve nefesinden feragat edecek milyonlar bulunduğu müddetçe, yapamayacaklar. Bir daha bu milletin iradesine pranga vuramayacaklar. Bu milleti 2023, 2053 ve 2073 hedefinden saptıramayacaklar. Dolayısıyla niyazımız odur ki; Allah, bu millete bir daha böyle bir felaketi yaşatmasın! Allah, birlik ve beraberliğimizi daim, ülkemizi ve milletimizi kaim eylesin!”  Programda daha sonra Gazeteci-Yazar Nedim Şener ve Süleyman Özışık’ın yanı sıra Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar, 15 Temmuz öncesi ve sonrasını birbirinden çarpıcı bilgiler ve örneklerle konuklara aktardı.

 

 
Hainlerin sığınakları imha edildi
 
Ambulans helikopterler seferber oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydemir: ‘İffet, izzet ve haysiyet kırmızı çizgidir’
“İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında ...
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu kabul etti
İşsizlik Sigortası Kanunu’nda değişiklik teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi.
TBMM’de 4 partiden ortak açıklama
AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti grupları ortak açıklama yayınlayarak Ermenistan'ın ...
 
TBMM Komisyonlarda görev dağılımları belli oldu
Türkiye Büyük Millet Meclisi komisyonlarında görev dağılımları belli oldu. ...
Aydemir: ‘Milli İrade ufku değişmez istikametimiz’
Milletvekili Aydemir, ‘Önceliğimiz; 15 Temmuz ruhunu her daim diri tutmak, ...
Milletvekili Aydemir: ‘Azerbaycan’ın yanındayız’
Milletvekili Aydemir, TBMM çalışmaları kapsamında üyesi bulunduğu Azerbaycan ...
 
“Bunlar İslamiyet’e karşı”
Bahçeli, 'Bir Yunanlıdan daha fazla Yunanlı olan, bir Fransız’dan, bir ...
“Mücadeleden asla geri durmayacağız”
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Tarih boyunca altın harflerle ...
‘Başkomutanımız Cumhurbaşkanımıza minnettarız’
Sunar, ‘Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başkomutanlığında ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri