Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>SİYASET
30 Haziran 2019 Pazar - 17:14

Şentop : “Tarih ve geçmişimizle iftihar ediyoruz”

Şentıop, “Türkiye tarihi ve geçmişi ile iftihar eden insanların ülkesidir. İftiharımızın iki sebebi vardır, öncelikle bizler geçmişinde ancak cesaretle kazanılacak zaferlere sahip bir milletin mensuplarıyız” dedi.

Şentop : “Tarih ve geçmişimizle iftihar ediyoruz”

Kuzey Makedon’da düzenlene 5. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi'nin açılış töreninde konuşma yapan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentıop, “Türkiye tarihi ve geçmişi ile iftihar eden insanların ülkesidir. İftiharımızın iki sebebi vardır, öncelikle bizler geçmişinde ancak cesaretle kazanılacak zaferlere sahip bir milletin mensuplarıyız” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’te bulunan Uluslararası Balkan Üniversitesi’nin (İBU) ev sahipliğini yaptığı 5. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi'nin açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Konuşmasına Bu kongrenin daha önce başka pek çok önemli ülkede düzenlendiğini ve bu sene de Üsküp’te düzenleniyor olmasının doğru bir tercih olduğunu vurgulayarak başlayan Şentop, “ Kanaatimce Üsküp bugün tarihinin en önemli günlerinden birini yaşamaktadır. 20 ülkeden sosyal bilimlerin farklı disiplinlerine mensup olmak üzere 466 bildiri ve bunu sunacak 450 civarında akademisyen, alanlarında uzman isimler çeşitli görüş alışverişlerinde bulunacaklar,çalışmalar yürütecekler” ifadelerini kullandı.

“KÜRESEL ÖLÇEKTE HUZURSUZLUKLAR BİRLİKTE YAŞAMA İKLİMİNİ ZEHİRLEMEKTEDİR”

Soğuk savaşın bitmesinden sonra dünyanın yalancı bir iyimserliğe kapıldığını belirten Şentop, “ Fakat bu iyimserlik gerçekleşmedi. Dünyanın bütün bölgelerinde etnik ve inanç temelli çatışmaların ortaya çıktığını gördük. Maalesef Balkan coğrafyası da bundan nasibini almıştır. Bugün dünyada soğuk savaş düzeninin, iki kutuplu düzenin yerini kutupsuz bir belirsizliğe bıraktığını bunun da yeni güç mücadelelerine yol açtığını görüyoruz. Bir yanda küresel ölçekte huzursuzluklar diğer yandan yükselen yabancı düşmanlığı ve buna dayalı çatışmalar insanlığın ortak geleceğini tehlike altına sokmakta birlikte yaşama iklimini zehirlemektedir” şeklinde konuştu.

“ÖTEKİLEŞTİRİCİ DIŞLAYICI VE DÜŞMANLAŞTIRICI BİR SÖYLEMİN YÜKSELDİĞİNİ ESEF İLE GÖRMEKTEYİZ”

Mevcut siyasi iklimde dünyanın pek çok noktasında başta demokrasi olmak üzere pek çok önemli değerin aşındırıldığını belirten Şentop, “ Bugün dünyada demokrasi, çoğulculuk, bir arada yaşama, farklılıklara saygı diye özetleyebileceğimiz değerlerin aşındığını, ötekileştirici dışlayıcı ve düşmanlaştırıcı bir söylemin yükseldiğini esef ile görmekteyiz. Bu durum insanlık için tehlikeli ve bir an evvel durdurulması gereken bir tehdittir. Bu tehdidin ortadan kaldırılması da insanlığın ortak görevidir” ifadelerini kullandı.

Yakın zamanda dünyanın çeşitli yerlerinde yaşanan terör saldırılarını hatırlatan Şentop, “ Terörün ve sivillere yönelik şiddetin din ile, etnik aidiyetle veya bir ideoloji ile meşrulaştırılması mümkün değildir. Bu saldırıları ve benzerlerini şiddetle kınamak ve onların karşısında durmak hepimiz için büyük bir insanlık borcudur” dedi.

“TÜRKİYE TARİHİ VE GEÇMİŞİ İLE İFTİHAR EDEN İNSANLARIN ÜLKESİDİR”

Tarihte yaşanan bazı durumları bazı devletlerin kendi menfaatlerince ideolojilerinin malzemesi yaptığını belirten Şentop, “ Tarihin bu yanlış ve çarpık kullanımının muhatabı maalesef kimi zaman Türkiye olmaktadır. Türkiye tarihi ve geçmişi ile iftihar eden insanların ülkesidir. İftiharımızın iki sebebi vardır, öncelikle bizler geçmişinde ancak cesaretle kazanılacak zaferlere sahip bir milletin mensuplarıyız. İkinci olarak bizler tarihin çeşitli dönemlerinde birlikte yaşadığı halklara karşı insani tavırların dışına çıkmayan bir tavır sergilemiş, birlikte yaşadığı halklara zorbalık ve soykırım yapmamış bir milletin çocuklarıyız” şeklinde konuştu.

Bunun aksi yönünde iddialarda bulunan ülkelerin Türkiye’nin dostu olmadığını belirten Şentop, “Zaman zaman bu iddiaları dile getiren ülkelerin kendi uzak ve yakın geçmişlerinde pek çok sorunlu dönem ve hadise olduğunu da şaşkınlık ile müşahade ediyoruz” dedi.

 
5 bölge ‘özel güvenlik bölgesi’ ilan edildi
 
"PKK neyse DHKP-C neyse FETÖ de odur”
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sekmen: 'Önceliğimiz milli iradedir'
Muhtarlarla yaptığı istişare toplantısında yerel yönetim sisteminin öneminden ...
Altınok muhtarlarla bir araya geldi
AK Parti Erzurum Milletvekili Selami Altınok muhtarlarla bir araya geldi.
Selçuk hayırseverlerle bir araya geldi
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bir dizi çalışma ve ziyaretlere katılmak ...
 
Bakan Selçuk Doğu turunda
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Erzincan Valiliği'ni ziyaret etti. Bakan ...
Çelik siyasi gündemi değerlendirdi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “İstanbul ...
'Parmak sallayanların parmağını keser atarız'
Bahçeli, ‘Önümüzü kesenin ömrüne kast ederiz. Parmak sallayanların parmağını ...
 
Mayıs ayı siyaset gündeminin zirvesinde YSK vardı
MTM raporuna göre Mayıs ayında siyaset gündeminin ana konusu seçimler ve YSK oldu.
Büyükşehir Meclisi toplandı
Büyükşehir Belediye Meclisi, Haziran ayı Meclis toplantısını yaptı.
Orhan JKBB encümen üyeliğine seçildi
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Ankara’da düzenlenen Jeotermal ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri