Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Trendyol 1. Lig: Kocaelispor: 0 - Sakaryaspor: 2
Trendyol 1. Lig: Kocaelispor: 0 - Sakaryaspor: 2
Trendyol 1. Lig: Adanaspor: 1 - Bandırmaspor: 0
Trendyol 1. Lig: Adanaspor: 1 - Bandırmaspor: 0
TRT'den Erzurum’da 60. Yıl konseri
TRT'den Erzurum’da 60. Yıl konseri
Çiftçi’den Engelliler Haftası mesajı
Çiftçi’den Engelliler Haftası mesajı
Çiftçi’den ‘Aşıklık Geleneği’ne destek
Çiftçi’den ‘Aşıklık Geleneği’ne destek
HABERLER>ASAYİŞ
26 Haziran 2021 Cumartesi - 05:27

Soylu: Milletimize sözümüz yeminimizdir

Soylu, Türkiye'deki terörist sayısının 240'a düştüğünü ifade ederek, “Başlarını mağaralardan çıkaramıyorlar. Telsizle konuşamıyorlar. Bir yerlere gidemiyorlar. Milletimize sözümüz yeminimizdir. Evlatlarınız bir daha sizin gördüğünüz ve çektiğiniz sıkıntıları çekmeyecek” dedi.

Soylu: Milletimize sözümüz yeminimizdir

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'deki terörist sayısının 240'a düştüğünü ifade ederek, “Başlarını mağaralardan çıkaramıyorlar. Telsizle konuşamıyorlar. Bir yerlere gidemiyorlar. Milletimize sözümüz yeminimizdir. Evlatlarınız bir daha sizin gördüğünüz ve çektiğiniz sıkıntıları çekmeyecek” dedi.
Muş'ta, Şehit Jandarma Üsteğmen İsmail Moray Üs Bölgesindeki güvenlik toplantısının ardından beraberindekilerle birlikte Murat Köprüsü'ne geçen Bakan Soylu, burada vatandaşlarla bir araya gelerek, çocuklara oyuncak dağıttı. Tarihi Murat Köprüsü Sultan Alparslan Parkı'nda bir süre inceleme ve gezide bulunan Bakan Soylu, daha sonra Sultan Alparslan Tekstil Kent alanında incelemelerde bulunarak, Hasköy ilçesine geçti.
“GÜVENLİK TOPLANTISINI ŞENYAYLA'NIN GÖBEĞİNDE YAPTIK”
Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Bakan Soylu, yaptığı konuşmada, güvenlik toplantısı yaptıkları yerin çok manidar olduğunu söyledi. Şenyayla'nın göbeğinde güvenlik toplantısı gerçekleştirdiklerini kaydeden Bakan Soylu, “Bu ülkeye, bu milletin kardeşliğine, burada bulunan insanlara bedel ödetmeye çalışanlara dedik ki; bu ülkeyi bölemezsiniz, bu ülkenin kardeşliğini ortadan kaldıramazsınız. Sizler cesaretinizi ortaya koymasaydınız, ‘biz bu ülkeye bedel ödetmeye çalışanlara birlikte karşı duracağız’ demeseydiniz bugün bu huzuru bulamazdık. Allah sizlerden razı olsun. Bugün Doğu ve Güneydoğu'nun her yerinde huzur var. Çocuklarımız okula gidiyor. Üniversitelere gidiyor. Her ilde havalimanları, hastaneler var. Tekstil kente uğradık. Bir tarafta fabrikalar yükseliyor bir tarafta da hayvancılık yapılıyor. Neymiş terör örgütü gelecek de buradaki bu güzel insanların yaylalarına gitmesini engelleyecekmiş, yapabildiler mi? Hayvancılığı yaylalarımızın her tarafında yapabiliyoruz. Yetmedi barajları yaptırmayacaklardı, becerebildiler mi? Size şunu söyleyeyim; Türkiye büyüyor. Türkiye'nin her tarafını gezen biri olarak söylüyorum, Türkiye bir büyüyecekse Allah'ın izniyle Doğu ve Güneydoğu 5 büyüyecek. Bu sizin hakkınız. Yıllarca çok sıkıntı çektiniz bedel ödediniz. Göreceksiniz engelleyemediler, engelleyemeyecekler. Sadece Hasköy'de değil, Doğu ve Güneydoğu’nun her yerinde çocuklarımız mühendis, doktor olacak.” dedi.
“ETRAFIMIZDAKİ COĞRAFYAYI BİR TERÖR KORİDORU HALİNE GETİRMEYE ÇALIŞTILAR”
Bölge coğrafyasını bir terör koridoru haline getirmeye çalışanlara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın izin vermediğini anımsatan Bakan Soylu, “Burnumuzu Irak'ın kuzeyine, Suriye'ye soktuğumuz zaman batı bize parmak sallıyordu. Biz büyük bir milletiz. Biz dünyada insanlığın ne olduğunu bilen, zenginleştikçe şımarmayan, inancından, kültüründen, geleneğinden ayrılmayan bir milletiz. Biz sadece Anadolu'nun evlatları değiliz, Allah'ım bize güç ver ki bütün dünyaya insanlığı nakşedelim diyen bir milletin evlatlarıyız. Ne birliğimize ne beraberliğimize ne kardeşliğimize ne zenginliğimize ne büyümemize ne dünyaya nizam vermemize engel olamayacaklar. Siz yeter ki dik durun. Bilesiniz ki dünyaya söyleyecek sözümüz var” ifadelerini kullandı.
“DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU TURİZMİN PARLAYAN YILDIZI OLACAK”
“Etrafımızdaki coğrafyaya gücümüzün, medeniyetimizin, sevgimizin, inancımızın hep birlikte nakşedileceği bir süreç olacaktır” diyen Bakan Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Türkiye'de var olan terörist sayısı kaça düştü biliyor musunuz? 240'a düştü. Başlarını mağaralardan çıkaramıyorlar. Telsizle konuşamıyorlar. Bir yerlere gidemiyorlar. Milletimize sözümüz yeminimizdir. Evlatlarınız bir daha sizin gördüğünüz ve çektiğiniz sıkıntıları çekmeyecek. Muş başta olmak üzere Doğu ve Güneydoğu Anadolu turizmin parlayan yıldızı olacak. Herkesin gezip görmek istediği, herkesin kendi insanıyla buluşmak istediği bu alanlar hem yerli hem de yabancı turistin gözdesi haline gelecek yeter ki huzur olsun. Daha çok çalışacağız, daha çok gayet edeceğiz. Zengin, güçlü, ayakları üzerinde durup bütün dünyaya haykıran bir Türkiye’ye hep beraber ulaşacağız. Durmak yok yola devam.”
 

 
Gül’den Sivil Anayasa açıklaması
 
Akar: ‘Terör bitecek’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gül’den Sivil Anayasa açıklaması
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Türkiye’nin yeni ve sivil bir anayasaya ...
Polisten YKS tedbirleri
Erzurum Emniyet Müdürlüğü’nce YKS öncesi il genelinde bir dizi tedbir alındı.
Hainlere ait çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi
Hakkari'nin merkez Oğul köyü kırsalında jandarma ekipleri tarafından düzenlenen ...
 
FETÖ firarisi çiftlik evinde yakalandı
Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PYD)üye olmak ...
101 kilo toz esrar, 2 bin kök kenevir ele geçirildi
Bingöl'de İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan operasyonda 101 ...
Jandarma ve MİT’ten terör operasyonu: 7 gözaltı
Kars’ta jandarma ve MİT ortaklaşa terör operasyonu düzenledi. Düzenlenen ...
 
Anaların evlat nöbeti 662’inci gününde
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla ...
PKK içinde infazlar sürüyor
Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan istihbarı ...
Jandarmadan uyuşturucu ve hırsızlık operasyonu
Erzurum’da iki ayrı olayda jandarma ekipleri tarafından büyükbaş hayvan ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri