Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
TÜBİTAK'tan ATAUNİV’in 2 projesine destek
TÜBİTAK'tan ATAUNİV’in 2 projesine destek
Uluslararası öğrenciler Konaklı'da buluştu
Uluslararası öğrenciler Konaklı'da buluştu
KETEM’den farkındalık etkinliği
KETEM’den farkındalık etkinliği
Kış sporlarında nostalji
Kış sporlarında nostalji
Girişimciler sandığa gitti
Girişimciler sandığa gitti
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
5 Şubat 2025 Çarşamba - 12:07

Tanfer: 'Devletimiz yaraları sarmıştır'

Erzurum Kent Konseyi'nce deprem felaketinin 2'nci yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınlandı.

Tanfer:  Devletimiz yaraları sarmıştır

Erzurum Kent Konseyi'nce deprem felaketinin 2'nci yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınlandı.

Erzurum Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Tanfer, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen, 11 ilin etkilendiği deprem felaketinin 2'nci yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Tanfer, ''Türk milletinin en büyük gücü birlik ve beraberliğidir. Her zorlukta büyük bir millet olduğumuzu gösterdik. Allah Devletimize, milletimize zeval vermesin' dedi.

'Devlet olarak, millet olarak umudumuzu daima diri tuttuk'

Depremin acısının hala yüreklerde yaşandığını ifade eden Kent Konseyi Başkanı Tanfer, mesajında şunları kaydetti; "Milletçe en kara gecelerimizden birini yaşadığımız, derin bir şekilde sarsıldığımız ve acı kayıplar verdiğimiz 6 Şubat 2023 depreminin üzerinden 2 yıl geçti. 11 ilde büyük yıkımlara yol açtı. O gün kimi kardeşlerimizin ifadesiyle hüznü, çaresizliği, kıyameti, kimine göre endişeyi, felaketi, acıyı yaşadık. Toprağın altında kalan canlarımızı hiçbir zaman unutmadık ama yüreğimizdeki acı, yaşadığımız yıkım çok büyük olsa da umudumuzu daima diri tuttuk. Birçok vatandaşımızı evsiz barksız bırakan, yuvasının sıcaklığından ve sevdiklerinden ayıran bu felaket; bizleri tarifi mümkün olmayan büyük bir acıya boğdu.

Ülkemiz dünyanın en aktif deprem kuşaklarından birinin üzerinde yer almaktadır. Bu nedenle geçmişte acı kayıplar vermemize neden olan depremlerin gelecekte de meydana gelmesi kaçınılmaz bir durumdur. Bu durumda önemli olan ise depreme hazırlıklı olabilmek ve depremle yaşayabilmeyi öğrenmektir. Devletimizin, 11 ilimizde 1900 şantiye de, deprem bölgesine adanmış 160 bin işçi, emekçi kardeşimiz 'bir vatan müdafaası şuuruyla' depremzede vatandaşlarımıza yeni yuvalarına kavuşması için canla başla çalışıyor. Allah Devletimize, milletimize zeval vermesin. Devletimiz, şefkatle depremzede vatandaşlarımızın yarasını şefkatle sarmıştır. Sarmaya da devam ediyor.

'Kaybettiklerimizin acısı hala yüreğimizde'

Asrın felaketinin üzerinden geçen ikinci yılın ardından kaybettiklerimizin acısı hala yüreğimizde ve ne yaparsak yapalım, ne kadar zaman geçerse geçsin bu yaşadığımız asla dinmeyecek bir acı. Hepimiz biliyoruz ki giden canlarımızı geri getirmemiz mümkün değil ancak bu felaketin bizlere verdiği en önemli mesaj; ülkemizin deprem kuşağında yer alması sebebiyle her zaman depreme ve doğal afetlere karşı hazırlıklı, duyarlı ve bilinçli olmamız gerektiğidir. Bunun için hepimize düşen önemli görev ve sorumluluklarımız var. Hiç şüphesiz ki bu görevlerin en önemlisi tüm binalarımızın kanun, tüzük ve yönetmeliklerin yani bilimin, fennin ve tekniğin öngördüğü standartlarda inşa edilmesidir.

'Devletimiz, şefkatle depremzede vatandaşlarımızın yarasını sarmıştır'

Çok geniş bir alanda ve kısa aralıklarla meydana gelen büyük depremlerin ilk anından itibaren desteklerini hiç bir zaman esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'nın, Devletimiz büyük ve güçlü bir refleks göstermiş, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, AFAD, Kızılay, güvenlik güçlerimiz, bütün kamu ve kurumlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımız, her yaştan vatandaşımızın canla başla mücadele ettiği, dünya standartlarında gerçekleştirilen arama kurtarma çalışmalarında üstün başrı göstermiştir. Devletimiz şefkati ile bu zor günlerde ivedilikle depremzede vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için tüm imkanlarını seferber etmiştir.

'Afetlere karşı duyarlı ve bilinçli olmalıyız'

Asrın felaketinde bir kez daha gördük ki dayanışma içinde milletçe üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir zorluk ve engel yok. Türk milletinin en büyük gücü birlik ve beraberliğidir. Her zorlukta büyük bir millet olduğumuzu gösterdik. Depreme ve doğal afetlere karşı her zaman hazırlıklı, duyarlı ve bilinçli olmamız gerekmektedir. Asil milletimiz her zaman olduğu gibi üzerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmiştir. Yardım edenlerden, katkı sağlayanlardan Allah razı olsun.

Bu vesileyle, Kent Konseyi Yürütme Kurulu adına gelecekte böyle büyük acılar ve felaketlerin tekrar yaşanmaması temennisiyle, vatandaşlarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı ve sabırlar diliyorum. Allah bütün afetlerden ülkemizi korusun.'

 
Çiftçi, hastaların duasını aldı
 
Kar taneleriyle kayak öğrendiler
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiftçi, hastaların duasını aldı
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Şehir Hastanesi’ni ziyaret etti. Onkoloji ...
Çiftçi başarıyı ödüllendirdi
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, gıda denetim ve kontrol hizmetlerindeki ...
Göktaş'tan 'sosyal medya düzenlemesi' açıklaması
Göktaş, sosyal medya düzenlemesinde "yaş sınırı" noktasında kademeli bir ...
 
Meteorolojiden Erzurum için kar uyarısı
Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere ...
Tarıkdaroğlu ASHB hizmetlerini paylaştı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bakan Yardımcısı Zafer Tarıkdaroğlu, Erzurum Nenehatun ...
Erzurum’da bir yılda 841 bin 291 çağrı alındı
Erzurum 112 Acil Çağrı merkezine bir yıl içerisinde 841 bin 291 çağrı yapıldığı belirtildi.
 
‘Can Erzurum’ Projesi hayata geçiriliyor
Erzurum'un 20 ilçesinde, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde eğitim gören ...
Atama kararları yayınlandı
Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar hakkında kararlar Resmi Gazete’de yayımlandı.
Göç İdaresi Başkanlığı sözleşmeli personel alacak
Göç İdaresi Başkanlığı, Resmi Gazete'de yayımladığı ilan ile merkez teşkilatında ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Zamanın Fazlası
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Firavun’un Aynasında Kendini Görmek
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Gençlere yol haritası
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Olmak yahut “Kal” kalmak
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Aileyi Bitiriyorlar, Milleti Yok Ediyorlar
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Erzurum, Vefa ve Kemanî Haydar Telhüner.. -1
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri