Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor’un efsaneleri buluştu
Erzurumspor’un efsaneleri buluştu
Erzurum Pulur Köy Enstitüsü mezunuydu
Erzurum Pulur Köy Enstitüsü mezunuydu
Eroğlu’ndan bilimsel başarı
Eroğlu’ndan bilimsel başarı
JASAT’tan kaçamadılar
JASAT’tan kaçamadılar
44 ilde uyuşturucu tacirlerine operasyon
44 ilde uyuşturucu tacirlerine operasyon
HABERLER>EĞİTİM
16 Eylül 2024 Pazartesi - 02:09

Tekin: ‘Milletimiz daha iyisine layık’

Tekin, "Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın dediği gibi, 'Biz yaptık, artık yeter' demiyoruz. Yaptık, yapmaya devam edeceğiz, daha iyisini yapmaya devam edeceğiz çünkü milletimiz daha iyisine layık, daha güzeline layık." dedi.

Tekin: ‘Milletimiz daha iyisine layık’

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Sinop'ta Yusuf Kemal Tengirşenk Sosyal Bilimler Lisesinin açılışını gerçekleştirdi. Daha sonra Sinop Fen Lisesini ziyaret eden Bakan Tekin, bayrak törenine katıldı.

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Sinop'ta 2024-2025 eğitim öğretim yılında ilk kez öğrenci alımı yapan Yusuf Kemal Tengirşenk Sosyal Bilimler Lisesinin açılış törenine katıldı.

 Bakan Tekin, burada yaptığı konuşmada Türkiye'nin son 20 yılda eğitim alanında yaptığı atılımlara ilişkin örnekler vererek, derslik başına düşen öğrenci sayısının 22-24 bandına kadar düştüğünü söyledi.

 Hayata geçirdikleri Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin, "Türkiye modeli mi olurmuş?" denilerek eleştirilmesine anlam veremediklerini dile getiren Bakan Tekin, şöyle konuştu:

 "Aynı kişiler konuşmalarının devamında Finlandiya modelinin, Singapur modelinin erdemlerini anlatıyor. Türkiye gerçekten eğitim anlamında sessiz bir devrim gerçekleştirdi. Bu kadar devrimi gerçekleştirdikten sonra şimdi eğitim öğretim süreçlerinin içeriğine ilişkin adımlar atma noktasındayız. Bütün bunları yaparken eğitimde atılan demokratikleştirici, hukuk devletinin temel hak ve hürriyetleri güvence altına alan hususlarını da ihmal etmedik. Eğitim öğretim sistemimizde başörtüsünden tutun, ders kitapları ve müfredatımızdaki ötekileştirici, ayrıştırıcı ve başka grupları tahkir edici ifadelerin tamamı müfredatımızdan çıkarıldı. Bunlar çok önemli şeyler."

 Eğitim alanında yaptıklarının ortada olduğunu ifade eden Bakan Tekin, "Ancak Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın dediği gibi, 'Biz yaptık, artık yeter' demiyoruz. Yaptık, yapmaya devam edeceğiz, daha iyisini yapmaya devam edeceğiz çünkü milletimiz daha iyisine layık, daha güzeline layık." dedi.

 Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile artık eğitim alanında yeni bir şeyler yaptıklarını aktaran Bakan Tekin, şöyle devam etti:

 "Dünyanın her tarafında artık eğitim öğretim süreçleri, bilgi vermekten bilgilerin beceriye dönüşmesine evirilmiş durumda. Biz hâlâ şunu dersek eğer, 'Yok biz bu mantıkla devam edelim, çocuklarımıza ezberletelim...' Dünyanın gerisinde kalırız ama bize itiraz ediyorlar. Diyorlar ki, 'Neden bunu yapıyorsunuz?'İşte bunun için yapıyoruz, dünyadaki örneklerimizle rekabet edebilmek için. Başka ne yaptık, dünyadaki diğer örneklerde olduğu gibi biz de çocuklarımızın pedagojik anlamda seviyelerine uygun olmayan içerikleri ileriki öğrenme dönemlerine öteledik. Yani bazı konularımız var ki çocuklarımızın şimdi değil, lisans ya da ön lisans programlarında alması daha doğru olacaktır. İşte bu nedenle öteledik."

 Bakan Tekin daha sonra Sinop Fen Lisesini ziyaret ederek öğrenci ve öğretmenlerle buluştu.

 Okulda çiçeklerle karşılanan Bakan Tekin, öğrenci ve öğretmenlerle birlikte, haftanın son ders zilinin ardından düzenlenen bayrak törenine katıldı

 

 
Kutlu: ‘Futbol olarak iyi bir oyun ortaya koyduk’
 
Şimşek: Vatandaşlarımızın alım gücünü artıracağız
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ATAUNİ’de Türkiye Yüzyılı yaklaşımı
Hacımüftüoğlu; hayırlı olsun ziyaretleri kapsamında, üniversitenin ve ...
ATAUNİ için yeni yol haritası
Hacımüftüoğlu: “Üniversitemizin akademik ve idari yapısını güçlendirecek ...
İlköğretim haftasından renkli görüntüler
Erzurum'un Oltu ilçesinde İlköğretim Haftası, Yasin Haşimoğlu İlkokulu ...
 
Pasinler'de hafızlar icazet aldı
Erzurum'un Pasinler İlçe Müftülüğüne bağlı erkek Kur'an Kursunda hafızlıklarını ...
Üniversite Şehir iş birlikleri güçleniyor
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, tebrik ziyaretleri ...
ATAUNİ’de kurumlararası iş birliği istişaresi
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, yeni görevine ...
 
“MUCİTPARK’ı bir STEM Merkezine dönüştürdük”
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, T3 ...
Oltu’da KPSS sınav koordinasyon toplantısı yapıldı
Atatürk Üniversitesi Oltu Beşeri ve Sosyal Bilimler Fakültesi’nde, bu ...
TEKNOFEST’te ETÜ Rüzgarı
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) dünyanın en büyük teknoloji festivali ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri