Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Netenyahu’ya bilimsel tepki
Netenyahu’ya bilimsel tepki
Şehit babaları ve gazilere vefa
Şehit babaları ve gazilere vefa
Kamil Polat dua ve gözyaşlarıyla uğurlandı
Kamil Polat dua ve gözyaşlarıyla uğurlandı
Hacımüftüoğlu: 'İş birliklerimizi artıracağız'
Hacımüftüoğlu: 'İş birliklerimizi artıracağız'
Görme engelli öğrencilerden TÜBİTAK başarısı
Görme engelli öğrencilerden TÜBİTAK başarısı
HABERLER>EĞİTİM
7 Ağustos 2023 Pazartesi - 05:31

Tekin eğitim ve öğretim rekorunu paylaştı

Ekonomik İş Birliği Teşkilatı Eğitim Enstitüsü (EİTEE) 4. Mütevelli Heyeti Toplantısı'nda konuşan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Şu an Türkiye'de zorunlu eğitim çağında öğrencilerimizin eğitim öğretime dahil olma oranı yüzde 100’e kadar yaklaşmıştır. ' dedi

Tekin eğitim ve öğretim rekorunu paylaştı

Ekonomik İş Birliği Teşkilatı Eğitim Enstitüsü (EİTEE) 4. Mütevelli Heyeti Toplantısı'nda konuşan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Şu an Türkiye'de zorunlu eğitim çağında öğrencilerimizin eğitim öğretime dahil olma oranı yüzde 100’e kadar yaklaşmıştır. Her yaş grubunda öğrencilerimiz tamamına yakını zorunlu eğitim olarak tanımlanan 12 yıllık zorunlu eğitim sürecine öğrenciler dahil edilmiştir. Şu an liseler içerisinde meslek liselerin oranı yüzde 50'ye yakın bir seyirdedir. Son sınıftaki öğrencilere yönelik staj ve iş yeri eğitimi bağlamında yaptığımız desteklerle sektörün ara eleman ihtiyacını gidermek için çaba sarf ettiğimiz gösteren önemli gelişmelerdendir” dedi.
Son yıllarda Türkiye'nin desteğiyle ön plana çıkan Ekonomik İş Birliği Teşkilatı, yapılan çalışmalarla üye ülkelerin ortak kültürel ve tarihi bağlarını göz önünde bulundurarak ülkeler arasında iş birliğinin geliştirilmesini amaçlıyor. Beşiktaş’ta bulunan bir otelde düzenlenen toplantı Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in ev sahipliğinde gerçekleşti. Toplantıya Türkiye Maarif Vakfı, Yunus Emre Enstitüsü, YÖK temsilcileri ile Ortadoğu ve Orta Asya ülkelerine yönelik çalışmaları bulunan devlet ve vakıf üniversitelerin rektörleri de katıldı.
“Türkiye’de zorunlu eğitim çağında öğrencilerimizin eğitim öğretime dahil olma oranı yüzde 100’e kadar yaklaşmıştır”
Toplantıda konuşan Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Ülkemizde eğitim öğretime erişimi artırmaya amaçlayan temel politikalar çerçevesinde okul öncesinde okullaşma oranı okul öncesinde başlayıp yüksel öğretime tamamlanmasına kadar çok geniş kitleyi kapsayacak şekilde sayısal veriyi yükselten önemli veriler yaşanmıştır. Şu an Türkiye'de zorunlu eğitim çağında öğrencilerimizin eğitim öğretime dahil olma oranı yüzde 100’e kadar yaklaşmıştır. Her yaş grubunda öğrencilerimiz tamamına yakını zorunlu eğitim olarak tanımlanan 12 yıllık zorunlu eğitime sürecine öğrenciler dahil edilmiştir. Şu an liseler içerisinde meslek liselerin oranı yüzde 50'ye yakın bir seyirdedir. Son sınıftaki öğrencilere yönelik staj ve iş yeri eğitimi bağlamında yaptığımız desteklerle sektörün ara eleman ihtiyacını gidermek için çaba sarf ettiğimiz gösteren önemli gelişmelerdendir. Türkiye'deki Milli Eğitim sistemi olarak ekonomik kalkınma botunda desteklemek için elimizden elimizden geleni yapıyoruz” şeklinde konuştu.
“Son 20 yıl içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde yaklaşık 700 bin civarında öğretmen istihdam etmekteyiz”
Bakan Tekin, “Eğitim sürecinde olmazsa olmaz parçalardan öğretmenler, biz Milli Eğitim Bakanlığı olarak öğretmenlerin mesleki gelişmeleri açısından ciddi çaba sarf ediyoruz. Türkiye'de özellikle son 20 yıl içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde yaklaşık 700 bin civarında öğretmen istihdam etmekteyiz. Totalde 1 milyon öğretmenimizin var” dedi.

 
Yılmaz’dan AK Belediyecilik vurgusu
 
‘Nefeslerini keseceğiz’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Atatürk Üniversitesi yeni öğrencilerini bekliyor
Doğu’da bir üniversite kurulması hayaliyle başlayan ve 1957’de bu hayalin ...
Tekin kaymakam adaylarına hitap etti
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 108. Dönem Kaymakamlık Kursu'nda eğitimlerine ...
ETÜ’lü Akademisyenler öğrencileri bilgilendirdi
ETÜ öğretim üyeleri TRT Erzurum Radyosu’na konuk olarak 2023-2024 Eğitim-Öğretim ...
 
YÖK üyeliğine 5 atama
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Yükseköğretim Kurulu'na (YÖK) 5 üye atandı.
KAEÜ’ye dadaş rektör
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi (KAEÜ) rektörlüğüne Cumhurbaşkanı kararnamesi ...
ATAUNİ yeni sınav yönetmenliği yayımlandı
Atatürk Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde ...
 
Erzurum Bilim öğrencileri gökyüzünü gözlemledi
Erzurum Bilim Astronomi, Hava ve Uzay Atölyesi öğrencileri, gökyüzünün ...
ATAUNİ Kuran Kursu öğrencilerini ağırladı
Hoca Ahmet Yesevi Kız ve Erkek Kuran Kursu öğrencileri, Atatürk Üniversitesi ...
YKS tercih süreci başladı
Üniversite adayları için Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih süreci başladı.
 
PALANDÖKEN
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Adalet Meydanından Ekran Çağına
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Yeni bir sayfa, yeni bir Türkiye
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Yolun açık olsun ASELSAN
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Zulme ortak olduğunun farkında mısın?
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Dolarla ölçülen cehennem
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Erzurumspor Elese de Elense de Kutlu ve Ekibine Minnettarız
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri