Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum vergi tahsilatında liderliğini korudu
Erzurum vergi tahsilatında liderliğini korudu
Erzurum bölgede 3, ülkede 56’ıncı sırayı aldı
Erzurum bölgede 3, ülkede 56’ıncı sırayı aldı
Gümrük'ten 'rekor' yakalama
Gümrük'ten 'rekor' yakalama
UAD’da Ermenistan-Azerbaycan davası başladı
UAD’da Ermenistan-Azerbaycan davası başladı
Işıkhan: 'İstihdam 32 milyon 423 bin kişiye yükseldi'
Işıkhan: 'İstihdam 32 milyon 423 bin kişiye yükseldi'
HABERLER>GUNCEL
19 Temmuz 2019 Cuma - 10:02

Trafikte Acı Gerçek: 6 ayda 13 kişiyi yitirdik

MAHMUT AKDAĞ - ÖZEL - Erzurum Doğu Anadolu Bölgesi illeri içinde maddi hasarlı trafik kazası ve yaşamını yitiren kişi sayısı bakımından yine ilk sırada kaldı. İl Ölüm ve yaralanmayla sonuçlanan kaza sayısı yüksekliği bakımından Malatya, yaralı sayısı bakımından ise Van’ın ardından ikinci sırayı aldı

Trafikte Acı Gerçek: 6 ayda 13 kişiyi yitirdik

Erzurum Doğu Anadolu Bölgesi illeri içinde maddi hasarlı trafik kazası ve yaşamını yitiren kişi sayısı bakımından yine ilk sırada kaldı. İl Ölüm ve yaralanmayla sonuçlanan kaza sayısı yüksekliği bakımından Malatya, yaralı sayısı bakımından ise Van’ın ardından ikinci sırayı aldı.

ERZURUM TRAFİK İSTATİSTİKLERİ

TÜİK 2019 Haziran dönemi Erzurum Trafik istatistiklerini paylaştı. Erzurum’da haziran ayında 4, 2019’un ocak- haziran ayları arasında ise 13 kişi trafik kazalarında yaşamını yitirdi.  Erzurum’da ocak-haziran ayları kapsamında meydana gelen trafik kazası sayısı Doğu Anadolu Bölgesi toplamında yüzde 19,55, ülke toplamında ise yüzde 0,85’lik oran gösterdi.

ERZURUM OCAK-HAZİRAN VERİLERİ

TÜİK verilerine göre Erzurum’da haziran ayında 141 ölüm ve yaralanmayla biten trafik kazası, 158 de maddi hasarlı kaza meydana geldi. Bu kazalarda 4 kişi yaşamını yitirdi, 317 kişi ise yaralandı. İlde Ocak-Haziran  ayları kapsamında ise 603 ölüm ve yaralanmayla biten trafik kazası, bin 10 da maddi hasarlı kaza oluştu. Bu kazalarda 13 kişi yaşamını kaybetti, bin 202 kişi ise yaralandı

BÖLGE OCAK-HAZİRAN VERİLERİ

TÜİK verilerine göre Doğu Anadolu Bölgesinde ocak-haziran ayları kapsamında 34 bin 101 ölüm ve yaralanmayla biten trafik kazası, 5 bin 164 de maddi hasarlı trafik kazası tespit edildi. Doğu Anadolu Bölgesinde 4 bin 101 trafik kazasında 54 kişi yaşamına veda etti, 8 bin 168 kişi ise yaralandı. Bölgede kaydedilen trafik kazası sayısı ülke toplamında yüzde 4,39’luk oran gösterdi.

ERZURUM’UN ORANSAL VERİLERİ

Erzurum’da kaydedilen ölüm ve yaralanmayla biten trafik kazası sayısı bölge toplamında yüzde 14,7’lik oran gösterirken, maddi hasarlı trafik kazası oranı yüzde 19,55,  ölüm sayısı yüzde 24,07, yaralı sayısı ise yüzde 14,71’lik oran verdi. Erzurum’da trafik kazasında kaybedilen kişi sayısı ülke toplamında yüzde 1,23’lük oran gösterdi.

BÖLGE İLLERİ KAZA DAĞILIMI

Trafik istatistik Bülteni Ocak - Haziran 2019 sonuçları itibariyle Erzurum’da 603, Malatya’da 678, Van’da 601, Elazığ’da 512, Erzincan’da 314, Ağrı’da 284, Bitlis’te 231, Kars’ta 184, Muş’ta 183, Bingöl’de 173, Iğdır’da 132, Hakkari’de 86, Ardahan’da 62, Tunceli’de 58 ölüm ve yaralanmayla sonuçlanan trafik kazası tespit edildi.

BÖLGE İLLERİ ÖLÜ SAYISI

TÜİK verilerine göre, Bu yılın Ocak - Mayıs ayları arasında meydana gelen trafik kazalarında Doğu Anadolu Bölgesi illeri  Erzurum’da 13, Van’da 9, Malatya’da 7, Elazığ’da 6, Kars’ta 5, Ağrı, Bitlis ve Ardahan’da 3, Iğdır’da 2,  Hakkari, Bingöl ve Muş’ta 1 kişi yaşamını yitirdi. Erzincan ve Tunceli illerinde ise kayıp yaşanmadı.

BÖLGE İLLERİ YARALI SAYISI

Bu yılın ilk altı ayında meydana gelen trafik kazalarında, Ağrı’da 570, Bingöl’de 352, Bitlis’te 592, Elazığ’da 927, Erzincan’da 564, Erzurum’da bin 202, Hakkari’de 235, Kars’ta 410, Malatya’da bin 195, Muş’ta 356, Tunceli’de 108, Van’da bin 311, Ardahan’da 130 ve Iğdır’da ise 216 kişi yaralanarak tedavi altına alındı.

KARS’TA TRAFİĞİN 6 AYLIK BİLANÇOSU

Kars’ta 2019 yılı ilk 6 aylık dönemde meydana gelen ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarında, kusuru ile kazaya sebebiyet veren sürücülerin yüzde 1,4’ünün alkol etkisinde olduğu anlaşıldı.

Yine aynı dönemde gerçekleştirilen alkol denetimlerinde 65 bin 276 araç sürücüsünün yasal sınırın üzerinde alkollü olduğu tespit edildi.

Kars İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Şube Müdürlüğü’nce yapılan değerlendirmede, trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik olarak, sürücülerin trafik kural, yasaklama ve kısıtlamalarına uygun şekilde araç kullanmaya yöneltmek, alkol etkisinde araç kullanımından kaynaklı trafik kazalarını önlemek ve kaza sonucunda meydana gelen can ve mal kayıplarını en aza indirmek amacıyla ülke ve Kars genelinde yapılan “Alkol Denetimi” uygulaması sonucunda; 170 adet araç ve sürücüsü denetlendi.

6 adet araç ve sürücüsüne Karayolları Trafik Kanununun muhtelif maddelerinden Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı düzenlendi, 1 araç trafikten men edildi. 1 şahsın ehliyetine alkollü araç kullanmaktan el konul konuldu.

 

 

 
Haziran ayı ekonomi en’leri açıklandı
 
Erzurumspor sezona İstanbulspor maçıyla başlayacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Atama Kararları Resmi Gazete’de
Görevden alınan Celal Uzunkaya’nın yerine Emniyet Genel Müdürü olarak Mehmet Aktaş getirildi.
Erbaş: “15 Temmuz onurlu bir destan”
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “15 Temmuz ülkemizin maruz ...
Dadaşlar Demokrasi Nöbetindeydi
Erzurum’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla binlerce ...
 
Erzurum protokolü Karskapı Şehitliğinde buluştu
15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü etkinlikleri kapsamında Erzurum’da ...
FETÖ iblislerine lanet, şehitlere rahmet
Erzurum’dan Edirne’ye, Ardahan’dan Ankara’ya, Milli İrade FETÖ ihanetine ...
Vali Memiş’ten 15 Temmuz mesajı
Erzurum Valisi Okay Memiş, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Birlik ...
 
İHA’dan Milli İradeye vefa
15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında İHA muhabirlerini çektiği fotoğraflar ...
Erzurum’dan Mekke’ye kutsal yolculuk
Erzurum'dan kutsal topraklara gidecek 150 hacı adayı Erzurum havalimanından dualarla uğurlandı.
Cumhurbaşkanı, milletvekilleriyle bir araya geldi
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri