Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
365 gıda işletmesi denetlendi
365 gıda işletmesi denetlendi
EBB Kültür A.Ş'den yeni hizmet
EBB Kültür A.Ş'den yeni hizmet
FETÖ mensubu 1 kişi yakalandı
FETÖ mensubu 1 kişi yakalandı
Bağımlılıkla Mücadele Koordinasyon Kurulu toplandı
Bağımlılıkla Mücadele Koordinasyon Kurulu toplandı
Şehit Gün Sazak'a vefa
Şehit Gün Sazak'a vefa
HABERLER>EKONOMİ
26 Ekim 2025 Pazar - 08:27

‘Türk Devletleri Girişim Zirvesi’

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşen Türk Devletleri Girişim Zirvesi ile genç girişimcilerin önünün açılması ve uluslararası seviyeye taşınmaları amaçlandı.

‘Türk Devletleri Girişim Zirvesi’

TürkBirDev Kültür ve Eğitim Vakfı ve GirişimciTürk ev sahipliğinde ‘Türk Devletleri Girişim Zirvesi’ gerçekleşti. Yedi Türk devletinden birçok katılımcının yer aldığı programda, Türk girişimciliğinin uluslararası zirveye taşınması ve genç girişimcilerin önünün açılması amaçlandı. Zirvede öğrenci toplulukları ve genç girişimciler projelerini sergiledi ve akabinde yapay zeka ve girişimcilik alanlarında projeler sunuldu.

"Türkiye ve Türk devletlerinde yaşayan insanlar olarak, girişimcilik bizim kaderimizde var"
TürkBirDev Kültür ve Eğitim Vakfı Genel Başkanı ve Girişimci Türk Yönetim Kurulu Başkanı Sefer Özdemir, "Yarım asrı aşkın bir zamandır içinde bulunduğum, tüm girişimlere baktığımda bu girişimlerin yaşanan sorunlara çözüm getirmek için atılmış adımlar olduğunu gördüm. Bundan da çıkardığım sonuç şu; eğer bir kişi etrafındaki sorunları görebiliyor, çözüm üretebiliyor ve uygulamaya koyabiliyorsa o kişi bir girişimcidir. Türkiye ve Türk devletlerinde yaşayan insanlar olarak, girişimcilik bizim kaderimizde var çünkü etrafınıza bir bakın çözüm çözüm diye haykıran binlerce sorunla yaşıyoruz. Binlerce sorun demek, yüzbinlerce çözüm demek. On binlerce fırsat girişimcilik fırsatı onun için doğru yerde ve doğru zamandayız" açıklamasında bulundu.

"Türkiye’de yapay zekayı herkes yeni konuşurken, 6 yıl önce temellerini attık"
Yapay Zeka Politikaları Derneği (AIPA) Kurucusu ve Başkanı Zafer Küçükşabanoğlu ise Türkiye’de yapay zekanın gelişimine ilişkin, "Türkiye’de yapay zekayı herkes yeni konuşurken, 6 yıl önce temellerini attık ve Yapay Zeka Politikaları Derneği olarak bu alanda kurulan ilk sivil toplum kuruluşu olduk" dedi.

"Devletimize destek veren bir derneğiz, çünkü devletimizin yapay zeka ile ilgili politikalara ihtiyacı var"
Türkiye’nin yapay zeka politikalarına ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Küçükşabanoğlu, "Devletimize destek veren bir derneğiz, çünkü devletimizin yapay zeka ile ilgili politikalara ihtiyacı var. Şu anda Türkiye’de yapay zeka popülizmi başladı. Her genç arkadaşımız bir fikirle geliyor. Söz konusu girişimcilikse sadece 7 tane yapay zeka girişim şirketi var. Bunu hep birlikte aşmak lazım. Herkesten farklı düşünüp, farklı hareket etmemiz gerekiyor. Teknolojiye karşı koymaktansa, teknolojide birlikte yarışmak en mantıklısı. Teknolojiden korkmanın hiçbir anlamı yok" diye belirtti.

"Türk girişimcilik ağının kıvılcımı bir ateşe dönüşüyor"
Girişimci Türk Ajans Müdürü ve Girişimci Avcıları Kurucusu ve Başkanı Ahmet Arif Güvenir ise, "Türk girişimcilik ağının kıvılcımı bir ateşe dönüşüyor. Bugün sadece bir zirve günü değil, Türk dünyasının geleceğini yeniden yazma günüdür" diye konuştu.
Birlik oldukları taktir de üretebileceklerini, üretirlerse de büyüyeceklerinin altını çizen Güvenir, "Bugün burada atılan her adım, yarının tarihine kazınacak. Her fikir bir girişime dönüşecek, her girişim ve bir hikayeye o hikayenin adı "Girişimci Türk" olacak" diye belirtti.
Zirveye TürkBirDev Kültür ve Eğitim Vakfı Genel Başkanı ve Girişimci Türk Yönetim Kurulu Başkanı Sefer özdemir, Yapay Zeka Politikaları Derneği (AIPA) Kurucusu ve Başkanı Zafer Küçükşabanoğlu ve Girişimci Türk Ajans Müdürü ve Girişimci Avcıları Kurucusu ve Başkanı Ahmet Arif Güvenir, yanı sıra farklı üniversitelerden öğrenci toplulukları ve genç girişimciler katıldı.

 
Erzincan yolunda trafik kazası: 4 yaralı
 
Bağımlılıkla Mücadele Koordinasyon Kurulu toplandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Merkez Bankası faizi yüzde 39,5’e indirdi
Merkez Bankası faizi 100 baz puan düşürerek yüzde 40,5’ten yüzde 39,5 seviyesine indirdi.
İhracatta yeni düzenleme
Bolat, "İhracatçılarımızın finansmana ulaşma imkanlarının arttırılması ...
Erzurum 2. El Araç Devir Oranları açıklandı
**ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - Erzurum’da 2. El araç devri ekseninde ...
 
Çiftçi Erzurum kamu yatırımlarını paylaştı
Erzurum’daki 664 kamu yatırımında 2025 yılında harcama oranının yüzde 53,97 olduğu açıklandı.
KUDAKA’dan 3 projeye teknik destek
2025 Yılı Teknik Destek Programı 4. dönem başvuruları değerlendirme süreci ...
Erzurum’da her bin kişiye 102 otomobil düşüyor
**ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - Erzurum’da her bin kişiye düşen trafiğe ...
 
TOBB Eylül 2025 Erzurum verilerini açıkladı
**ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - Aylık sayıları içeren verilere göre ...
Tasarımda Erzurum – Van rekabeti
--ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - Erzurum’da Eylül ayında 4, bu yılın ...
2. OSB yönetim kurulu toplandı
Erzurum Merkez 2. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Ekim Ayı 2. Yönetim Kurulu ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Sonucun Seçimi
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Üç aşamalı yeni Ortadoğu… Biz hâlâ anlamadık mı?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Filistin’in tapusu, Nâsıra’da bozuldu…
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir zamanlar “Ağabey” bile diyemiyorduk… Şimdi ortak tatbikat konuşuyoruz.
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Bölücübaşı çağrı yaptı… Ama Suriye kolu duymadı.
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Bir Medeniyet Müessesesi Olarak Atatürk Üniversitesi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
PALANDÖKEN
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri