Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
434 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı
434 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı
Kaçakçılara darbe
Kaçakçılara darbe
‘Nemrut’un Develeri’ görsel şölen oluşturdu
‘Nemrut’un Develeri’ görsel şölen oluşturdu
8 kilo uyuşturucu ele geçirildi
8 kilo uyuşturucu ele geçirildi
Jandarmadan terör operasyonu
Jandarmadan terör operasyonu
HABERLER>TÜRKİYE
2 Kasım 2020 Pazartesi - 04:43

‘Türkiye dünyanın en büyükleri arasında yer alacak’

Erdoğan, 'Terörle mücadelede, darbe girişiminde, sınır ötesi harekâtlarımızda şehitler verdik. Ekonomimize yönelik saldırıların maliyetleri oldu. Hâlen yürüttüğümüz mücadeleyi başarıya ulaştırdığımızda, Türkiye artık siyasi ve ekonomik olarak dünyanın en büyükleri arasında yer alacaktır” dedi.

‘Türkiye dünyanın en büyükleri arasında yer alacak’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Samsun’da yaptığı konuşmada “Her büyük mücadelede, her büyük sıçrayışta olduğu gibi elbette bedeller ödüyoruz. Terörle mücadelede, darbe girişiminde, sınır ötesi harekâtlarımızda şehitler verdik. Ekonomimize yönelik saldırıların maliyetleri oldu. Hâlen yürüttüğümüz mücadeleyi başarıya ulaştırdığımızda, Türkiye artık siyasi ve ekonomik olarak dünyanın en büyükleri arasında yer alacaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Mayıs Stadyumu'nda düzenlenen AK Parti Samsun 7. Olağan İl Kongresi’ne katıldı.

Kongrede konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir’de yaşanan deprem nedeniyle İzmirlilere bir kez daha geçmiş olsun dileklerini ileterek, şu an itibariyle 58 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 896 kişinin da yaralandığını bildirdi.

“İZMİRLİ KARDEŞLERİMİZİN YARALARINI, SOĞUKLAR VE YAĞIŞLAR BASTIRMADAN SARMAKTA KARARLIYIZ”

Depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir depreminde evlerini kaybeden vatandaşları en kısa sürede yeni konutlarına kavuşturacaklarını, yeni konutlar için hasar tespiti ile enkazlarının kaldırılmasının ardından hemen çalışmalara başlanacağını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün İzmir’i ziyaret ederek, çalışmaları yerinde incelediğini anımsatarak, “Depremden etkilenen İzmirli kardeşlerimizin yaralarını, soğuklar ve yağışlar bastırmadan sarmakta kararlıyız. Rabbim’den ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten, hastalıktan, kazadan, beladan, musibetten korumasını temenni ediyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen yıl 19 Mayıs günü Samsun’da gençlerle buluştuğunu hatırlatarak, şöyle devam etti: “Geçtiğimiz yıl, 19 Mayıs’la başlayan Cumhuriyetimizin 100. yılına kadar sürecek yıl dönümü kutlamalarını, maalesef, salgın sebebiyle arzu ettiğimiz coşkuyla sürdüremedik. Büyük Millet Meclisinin açılışının 100. yılında dahi sınırlı bir programla yetinmek mecburiyetinde kaldık. Ama Samsun’da gençlerimizle yaptığımız ahitleşmeyi unutmadık. Geleceğimizi emanet ettiğimiz, işte Asım’ın Nesli dediğimiz, dosta güven, düşmana korku veren gençlerimizle, inşallah daha yürüyecek çok yolumuz var. Türkiye’yi 2053 vizyonuyla buluşturma vazifesini üstlenen gençlerimize, her alanda bunun için gereken altyapıyı bırakmakta kararlıyız.”

İçinden geçilen tarihî süreçte, AK Parti 7. Olağan Kongresi’nin kritik bir dönüm noktası teşkil edeceğine inandığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Samsun’dan bu önemli kavşakta çok daha fazla destek bekliyorum. Ancak bu mücadelenin başarıya ulaşması sayesinde, çocuklarımıza büyük ve güçlü Türkiye bırakma hayalimizi 2053 vizyonumuzla gerçeğe dönüştürebiliriz” dedi.

“ADETA YENİ BİR KÜRESEL DÜZENİN İNŞA EDİLDİĞİ DÖNEMDEN GEÇİYORUZ”

“Bölgemizde ve dünyada, siyasi, ekonomik, sosyal her alanda çok ciddi kırılmaların yaşandığı, adeta yeni bir küresel düzenin inşa edildiği bir dönemden geçiyoruz” uyarısında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye, medeniyetinin ve tarihinin kendisine verdiği sorumluluklara uygun şekilde, bu kritik süreçte, hakkın, hakkaniyetin, mazlumun, mağdurun yanında yer alıyor. Bir yandan kendi haklarımızı savunurken, diğer yandan elimizdeki imkânları zor günlerinde tüm dostlarımızla paylaşıyoruz. Tabii karşımızda, son asrın muktedirleri var. Güçlerini zulme, kan dökmeye, hile ve baskıyla toplumları sömürmeye borçlu bu zalimlere, artık oyunun değiştiğini kabul ettirmek kolay olmuyor. Salgın döneminde, içinde yaşadıkları güven ve refah düzeninin aslında ilk ciddi krizde parçalanabilen bir sırça köşk olduğunu görmelerine rağmen, hala eski alışkanlıklarını sürdürmeye çalışıyorlar. Ne kadar direnirlerse dirensinler, bu değişim selinin önüne set kurabilmeleri mümkün değildir. Milletimiz müsterih olsun. Biz birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi sıkı tuttuğumuz sürece, Allah’ın izniyle aşamayacağımız engel yoktur.”

ÇÖZÜM SİYASETİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir yandan ülke içindeki sıkıntılara çözümler üretirken, diğer yandan bölgedeki projeleri birer birer hayata geçirdiklerini anlatarak, “Geçmişte uzunca bir süre ülkemizi istedikleri gibi yönlendirmek, istedikleri gibi biçimlendirmek için kullandıkları tüm araçları birer birer ellerinden aldık. Bizim dönemimizde de aynı oyunları oynadılar ve hep hüsrana uğradılar. Türkiye’yi vesayetle esir alamadılar. Türkiye’yi terörle dize getiremediler. Türkiye’yi darbeyle yıkamadılar. Türkiye’yi tehditle, kuşatmayla, ambargoyla prangaya çekemediler. Türkiye’yi ekonomiyle de alt edemeyecekler” değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, salgın hastalık döneminde Türkiye’nin kendi ayakları üzerinde durmakla kalmayıp, 155 ülkeye tıbbi yardımda bulunduğunu, dünyaya “alan el değil, veren el” olduklarını ispatladıklarını aktararak, “Bölgemizde terör örgütleri ve zalim rejimler, kardeşlerimizin canlarına ve şereflerine saldırırken, pek çoklarının yaptığı gibi onlara sırtımızı dönmedik, bilfiil sahada kendilerine kalkan olduk. Suriye’de biz varız, Libya’da biz varız, Azerbaycan’da kardeşlerimizin yanında biz varız” diye konuştu.

“AKDENİZ’DEN KARADENİZ’E, SURİYE’DEN LİBYA’YA, KIBRIS’TAN KARABAĞ’A HER YERDE ONURLU TAVRI ORTAYA KOYDUK”

Türkiye’nin Akdeniz’den Karadeniz’e, Suriye’den Libya’ya, Kıbrıs’tan Karabağ’a her yerde aynı onurlu tavrı ortaya koyduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu mücadeleyi sürdürürken bedeller ödendiğini, şehitler verildiği söyledi.

Ekonomiye yönelik saldırıların da maliyetleri olduğunu, hedeflere ulaşma yolunda hızın kesildiğini ama bu kutlu yoldan geri dönmediklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Rabbime binlerce şükürler olsun, milletimizin birliğini, şu içinde bulunduğumuz beraberliğini bozamadılar. Bunun için kurdukları tuzakların hepsini de başlarına geçirdik. Dün Van’daydık aynen bu şekildeydik, bir olduk, beraber olduk, kardeş olduk, iri olduk ve aynı kararlıkla bugün Samsun’a geldik. Hâlen yürüttüğümüz mücadeleyi başarıya ulaştırdığımızda, Türkiye artık siyasi ve ekonomik olarak dünyanın en büyükleri arasında yer alacaktır” dedi.

18 YILLIK SÜREÇ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’ye 18 yılda demokraside ve kalkınmada çağ atlattıklarını belirterek, “Önümüzdeki dönemde de ülkemize hizmetlerimizi artırarak sürdüreceğiz. İnşallah Oruç Reis ile sürdüreceğiz, Fatih ile sürdüreceğiz Koca Yusuf ile sürdüreceği, Kanuni ile sürdüreceğiz, Yavuz ile sürdüreceğiz. İnşallah sismik araştırmalarımızla, sondaj çalışmalarımızla... Allah’ın izniyle gelecek çok daha farklı olacak” ifadesini kullandı.

Referanslarının bugüne kadar Türkiye’ye kazandırdıkları hizmetler olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 18 yılda Samsun’a da 30 milyar lirayı aşan yatırım yapıldığına dikkati çekti.

Samsun’a yapılan eğitim, sağlık, ulaştırma, altyapı, tarım, kültür-sanat, yükseköğretim, toplu konut, sulama, sanayi ve teknoloji yatırımlarından örnekler veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Görüldüğü gibi özetin özeti mahiyetinde sıralasak bile Samsun’a hizmetlerimiz anlatmakla bitmiyor. İnşallah önümüzdeki dönemde şehrimizi daha büyük yatırımlarla, projelerle buluşturacağız” dedi.

KAYNAK: HABER METNİ CUMHURBAŞKANILĞI WEB SİTESİNDEN ALINMIŞTIR

 
Erdoğan’dan kararlılık vurgusu
 
Erzurum’da 2 yabancı sermayeli şirket kuruldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan’dan kararlılık vurgusu
Erdoğan, ‘Maruz kaldığımız tüm saldırılara, önümüze çıkartılan tüm engellere ...
‘Allah devletimize, milletimize zeval vermesin’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İzmir'deki depremde evleri yıkılan vatandaşlarımıza ...
Aliyev: ‘Kayıpların sorumlusu Paşinyan'dır’
Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ...
 
‘Tarihimizin bize yüklediği sorumluluk şereflidir’
Erdoğan, '“Tarihten ve yaşadığı coğrafyadan tamamen silinmeye çalışılan ...
‘Kararlılık içinde yolumuza devam ediyoruz’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Geçmişte çok küçük müdahalelerle ...
Aliyev: ‘Sevincinizi paylaşıyorum’
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’den Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ...
 
Erdoğan: 'Siz katilsiniz'
Erdoğan, ”Ben batıya sesleniyorum, siz değil misiniz Ruanda’da yüzbinlerce ...
‘Hakkı savunmaktan vazgeçmeyeceğiz’
Erdoğan, "Ne yaparlarsa yapsınlar imkan bulduğumuz her platformda hakkı ...
‘Kararlılığımızı dosta-düşmana gösterdik’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Tatar’ı, ilk resmî yurt dışı ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri