Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
HABERLER>TÜRKİYE
26 Ağustos 2021 Perşembe - 07:43

‘Türkiye söz sahibi bir ülke’

Malazgirt Zaferi'nin 950. yıl dönümünde Bitlis’in Ahlat ilçesinde düzenlenen etkinlikte konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dün kendi sınırları içinde âdeta varlık-yokluk mücadelesi veren bir ülkeden, bugün bölgesinde ve dünyada her kritik meselede söz sahibi bir ülkeye dönüştük” dedi.

‘Türkiye söz sahibi bir ülke’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt Zaferi’nin 950’nci yılı etkinlikleri kapsamında Bitlis’in Ahlat ilçesine geldi. Selçuklu Meydan Mezarlığı'nı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Çarho mevkisine giderek buradaki etkinliklere katıldı.
Muş'tan helikopterle Bitlis'in Ahlat ilçesine gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilçe merkezine yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta bulunan etkinlik alanına geçmeden önce eşi Emine Erdoğan, MHP Lideri Devlet Bahçeli, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş ve Okçular Vakfı Genel Başkanı Haydar Ali Yıldız ile birlikte bölgenin en büyük Türk ve İslam mezarlığı olan Ahlat Selçuklu Meydan Mezarlığı'nı ziyaret etti.
Mezarlık ziyaretinin ardından Türkiye’nin en büyük ikinci Millet Bahçesi olan Çarho alanına geçen Erdoğan burada halka hitap etti. “Bu şehir doğu ve batı medeniyetleri arasında köprü olmuştur” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Malazgirt Zaferi’nin 950'nci seneyi devriyesinin hayırlı olmasını diliyorum. Demiri demirle dövenlerin Anadolu’yu aşkla milletimize yurt yapan, Anadolu’nun kapılarını açan büyük zaferin 950’nci yılında bu toprakların vatanımız olarak kalmasında emeği geçen şehitlerimizi, kahramanlarımızı rahmet, şükran ve minnetle anıyorum. Anadolu’nun Fatihi kutlu komutan Alparslan’dan bugüne kadar eser vermiş tüm büyüklerimizi tazimle anıyorum. Ahlat’ın hikayesi kendine özgüdür. Bu şehir doğu ve batı medeniyetleri arasında köprü olmuştur. Orta Asya’dan Batı'ya Müslüman göçerlerin toplanma ve dağılma merkezi olmuştur. Bu şehir, alimleri, seyyahları, dervişleri, zanaatkarları misafir eden bu kadim şehir ataşehir olarak anarlar. Kale, kümbet, hamam, zaviye, mezarlık gibi eserleri ile günümüzde de tarihe şahitlik ediyor. Ahlat, taşların konuştuğu şehirdir. Tarihi İslam mezarlıklarının en büyüğü olan Büyük Selçuklu Meydan Mezarlığı bin yıllık varlığımızın hafıza kayıtlarıdır. Anadolu’nun Orhun abideleridir. Milletimize ait tapu senedi hükmündedir. Bu toprakları ecdadımıza çok görüp başka medeniyetlere yamama faaliyetlerine şahit olmuyor değiliz. Buranın neresi olduğunu ne anlama geldiğini gayet iyi biliyoruz. Malazgirt Zaferi'nin de, bu şehrin önemi bellidir. Bu şehir, düşmanın öncü kuvvetlerinin Selçuklu güçleri tarafından yok edilmesi ile Malazgirt zaferinin kazanılmasında önemini bir kez daha ortaya koymuştur. Bu topraklarda hoşgörü ve sevgi iklimini tesis etmiştir. Ecdad bu topraklarda harap bitap bir şehir görmüştür. Ahlat önemli bir ilim ve sanat merkezi olmuştur” diye konuştu.
“FETÖ VE PKK İLE MÜCADELEDE GENÇLERİMİZİ TEKNOLOJİK KABİLİYETLERLE DONATILABİLMESİNİN ÖNÜNDE HİÇBİR ENGEL KALMAMIŞTIR”
FETÖ ve PKK ile mücadeleye de değinen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Salgın döneminde daha da zenginleştiğini görmek bizlerim memnun ediyor. Bu yıl yurt dışından gelenleri görmek de ayrı bir duygu. Vakfı ile birlikte, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığının emekleri de büyük. Geçtiğimiz yıl Ahlat Gençlik kampının açılışını yapmıştık. Bu yıl da millet bahçesinin açılışını yapıyoruz. Resmi otogar açılışı ülkemize hayırlı olsun. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan maziden atiye köprü eseri olan bu eserin kazandırılmasında emeği geçenleri tebrik ediyorum. Gören göz, işiten kulak, hakikatleri konuşacak dil ve gerçeklere iştirak edecek yürek lazım. Aynı mücadeleleri sürdürdüğümüz için ülkemizi ileriye götürdük. Büyük Türkiye’nin ilerleyişine ne terör olayları ne ekonomik yaptırımlar engel olamayacaktır. Küresel ve ekonomik düzenin yapılanma sürecinde bu gücü çok daha iyi görüyoruz. Kendi sınırları içinde aciz olan bir ülkeden kendi bölgesinde güçlü olan bir ülkeye dönüştük. Adalet, refah, ahlakın sembolü olan ülkeye az kaldı. Ülkemize yönelik saldırıların biçim değiştirmesinin arkasındaki sebep işte budur. Kimi zaman sağcı solcu, Alevi Sünni, Kürt, Türk diyerek birbirine düşürmek istedikleri gençler bu kez oyuna gelmemiştir. Cumhur İttifakı olarak bizleri karşısında görecektir. FETÖ ve PKK ile mücadelede gençlerimizi teknolojik kabiliyetlerle donatılabilmesinin önünde hiçbir engel kalmamıştır. İlhamını kendi medeniyetinden alan iyi doğru güzel ve hakka hakikate uygun ne varsa daha çok çalışacağız. Doğu Karadeniz’de, Bartın, Sinop, Kastamonu’da yapılanları gördünüz. Anında adımlarımız attık. Kaybedecek tek bir gün saat ve anımızın olmadığı bilinci ile mücadele bayrağını taşıyarak yolumuza devam edeceğiz. Anadolu’nun kapılarının İslam'a açıldığı Malazgirt Zaferi'nin 950’nci yılını kutluyorum. Bizlerle birlikte olan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan tarihi sesleniş
 
Karataş’tan esnaf buluşması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan tarihi sesleniş
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Müslümanlar hem kendi huzur ve esenlikleri, ...
‘Yarınlarımız çok daha parlak olacak’
Erdoğan: “Özellikle gençlerimiz, yerel yönetimler ve hizmetlerle ilgili ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan İl Başkanlarına seslendi
Erdoğan, “Dün MKYK’da planlamamızı yaptık. Bu planlama ile geniş ölçekli ...
 
Erdoğan: ‘Sürekli vizyon genişletiyoruz’
Erdoğan, ‘Devlet ve millet olarak geleceği ipotek altında olmayan bir ...
'Afganistan kendi başına bırakıldı'
Cuma namazını Üsküdar’daki Kerem Aydınlar Camii'nde kılan Cumhurbaşkanı ...
'Türkiye sahipsiz bir ülke değildir'
Erdoğan, “Türkiye, elbette isteyenin istediği gibi elini kolunu sallayarak ...
 
Şentop’tan soykırım yalanına bilimsel tepki
TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ...
Erdoğan, kentsel dönüşüm verilerini paylaştı
Erdoğan, "Elazığ, Malatya, Bingöl, Giresun, Manisa, Van, Adıyaman, Erzurum, ...
'Türkiye savunma sanayinde bir devrim gerçekleştirdi'
15’inci Uluslarası Savunma Sanayi Fuarı’nın açılış programına katılan ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri