Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
HABERLER>GUNCEL
11 Haziran 2019 Salı - 18:15

Vali Memiş’ten eğitim önceliği vurgusu

Vali Okay Memiş, Erzurum Bilim Fuarı açılışında yaptığı konuşmada, “Milli ve Manevi değerlerin yanında ilim, fen ve teknolojiye hakim gençler yetiştireceğiz. ' dedi

Vali Memiş’ten eğitim önceliği vurgusu

Vali Okay Memiş, Erzurum Bilim Fuarı açılışında yaptığı konuşmada, “Milli ve Manevi değerlerin yanında ilim, fen ve teknolojiye hakim gençler yetiştireceğiz. Yüksek teknoloji ürünleri üretmez isek, hem savunma hem de yerli ve milli sanayimizde sınıfta kalırız. Bu bilinçle hareket ediyoruz” dedi.

Erzurum Valiliği, Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen Erzurum Bilim Fuarı bugün Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi’nde düzenlenen törenle açıldı. İki gün açık kalacak olan fuarda 2018-2019 eğitim öğretim yılında okullarda kodlama, robotik, STEM ve bilim temalarına alanında yürütülen faaliyetlere ve projeler sergileniyor.

Programa Erzurum Valisi Okay Memiş, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zafer Aynalı, Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Bölükbaşı, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Milli Eğitim Bakanlığı İletişim Daire Başkanı Muhammet Sadık Aslan, Vali Yardımcısı Saadetin Doğan, Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, Erzurum Ticaret Borsası Başkanı Hakan Oral, kaymakamlar, kurum müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

İlk olarak fuar girişinde Erzurum Bar Ekibi gösterisiyle karşılanan protokol üyeleri, robotlar tarafından getirilen makaslarla açılış yapıldı. Ardından salona gelen Vali Memiş ve protokol yetkilileri Dumlu İlköğretim Okulu Öğrencilerinin mehteran gösterilerini ve Kayakyolu Çimento Müstahsilleri İşverenleri Ortaokul öğrencilerinin mini konserini büyük bir hayranlıkla izledi.

KISA SÜRÜDE KODLAMA SINIFLARI KURDUK

Karşılama gösterilerinin ardından protokol konuşmalarına geçildi. İlk olarak konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, kodlama derslerine büyük önem verildiğini ifade ederek, “Valimiz göreve başladığı ilk gün demiştiniz ki ‘kodlamayı bilmeyen toplumlar gelecekte cahil kabul edilecekler.’ Bunu dikkate alaraktan yaklaşık 6-7 ay gibi kısa bir süre içerisinde ilimizdeki 20 ilçemizde en az bir tane kodlama sınıfı açtık. Erzurum il genelinde de 70 okulda kodlamayla ilgili çalışmalar yapılıyor. Fuar alanında 86 standımız mevcut. Bu stantların 70 tanesinde Erzurum’daki okullarımızda yapılan çalışmalar sergilenecek, 16 standımızda da diğer il ve ilçelerimizdeki okullarımızın çalışmaları sergilenecek. Bu kısa sürede talimatlarınız üzerine yaklaşık 1000 öğretmenimize kodlama eğitim kursları düzenledik” dedi.

İLK DEFA BÖYLE BİR BAŞVURU OLDU

Daha sonra söz alan Milli Eğitim Bakanlığı İletişim Daire Başkanı Muhammet Sadık Aslan, “Anladığım kadarıyla Bütün hikâye sayın valimizin gelmesi le başlamış. Şehre bir vali gelmiş ve bütün hikâye burada başlamış, teşekkürün en büyüğü sayın valimize. Yaklaşık 40 gün önce etkinliğin başvurusu geldiğinde dikkatimi çeken şu oldu; başka illerde de az sayıda olsa da benzer faaliyetler var. Erzurum’un farkı şu olmuş Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü birlikte bu faaliyeti yapıyorlar, ben böyle bir başvuru daha önce almamıştım, çok heyecanlandım ve bu işin sonunda çok iyi bir hikâye çıkacağına zaten inanmıştım” diye konuştu.

BU FUARLAR GENÇLERİN UFKUNU AÇACAKTIR

Bu sıralarda yetişen gençlerin geleceğin bilim adamları olacağını ifade eden Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zafer Aynalı, “İnşallah bu günün bilim öğrencileri bu güzel çalışmaları ile geleceğin bilim adamları olacaktır. Bu fuarımız bilim insanlarımıza, teknoloji insanlarımıza ufuk açacaktır, yol gösterecektir. Ben paydaşlardan bunun geleneksel hale gelmesi ve sürdürülebilir olmasını temenni ediyorum ve bütün paydaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

TEKNOLOJİYE HAKİM GENÇLER YETİŞTİRECEĞİZ

Son olarak konuşan Vali Okay Memiş, 20 ilçede kodlama eğitimine başlandığını söyledi. Cumhuriyet tarihinde görülmeyen kamu kaynağını eğitime aktarıldığını ifade eden Vali Memiş, “Her konuşmamızda şunu vurguluyoruz; çocuklarımızı, gençlerimizi milli ve manevi değerlere uygun yetiştireceğiz. Fakat sadece bu yetmez, eş zamanlı olarak ilimle, irfanla, fenle ve teknolojiye hakim gençler yetiştireceğiz. Yüksek teknolojili ürünler üretemezsek hem savunma sanayimizde hem de yerli ve millî sanayimizde sınıfta kalırız, bu bilinçle hareket ediyoruz. 20 ilçemizde kodlama eğitimini başlattık. Öyle güzel çocuklar keşfediyoruz ki, ailesinin durumu çok iyi değil fakat çocuklarda cevher var. Biz bilgisayar mühendisleri yetiştirmiyoruz, farkındalık eğitimleri veriyoruz. Erzurum’dan bir çocuğumuz çıkar, Türkiye’ye de yeter. Hayal gücü, özgüveni yüksek, teknolojiye ve bilime hakim nesiller yetiştirmek bizim en büyük vazifemiz. Cumhuriyet döneminde görülmediği kadar kamu kaynağı özellikle son yıllarda Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Milli Eğitim Bakanlığına aktarıldı. Nitelik olarak iyi durumdayız nicelik olarak da iyi olmak durumundayız. Önümüzdeki yıl tekli öğretime geçmeyi hedefliyoruz. Çıtayı daha da yükselteceğiz. Gençlerimize değerler eğitimi ve ahlaki eğitimler vererek çok güzel nesiller yetiştirmeyi ümit ediyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Okay Memiş ve protokol yetkilileri, stantları tek tek gezerek gençlerin 2018-2019 eğitim öğretim yılında okullardaki kodlama, robotik, STEM ve bilim temaları alanında yürütülen projeleri hakkında bilgi aldı.

 
Erzurum’da Bilim gündemi
 
‘Haraç veren bir Türkiye olmayacağız’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ejder pistinde son dönemeç
Palandöken Kayak Merkezinin muhtelif yerlerinde durup bölgeyi inceleyen ...
Aydemir İstanbul seçimini değerlendirdi
AK Parti Erzurum Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi İbrahim Aydemir, ...
Aydemir: ‘Rabia imanımız, ebedi pusulamızdır’
Aydemir, ‘Vicdan ve iman dersleri aldığımız; islami hayat ve töreyi bihakkın ...
 
‘Bayramın neşesini çoğaltmalı ve her yere taşımalıyız’
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, milletin ve tüm İslam âleminin ...
Memiş: ‘Bayram, Allah’ın bizlere bir ihsanıdır’
Erzurum Valisi Okay Memiş, Ramazan bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.
Şentop'dan milli meselelerde birlik çağrısı
BMM Başkanı Mustafa Şentop, milli meselelerde Meclisteki tüm siyasi partilerin ...
 
Aydemir: Çanakkale ruhunu diri tutanlara selam olsun
Aydemir, “Kendini insanlığa adaleti taşımaya amade kılmış; tarihini kainata ...
Yargıda tarihi adım
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ”Avukatlarımızın uluslararası davalarla ...
Kıbrıs Gazileri madalyalarına kavuştu
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Erzurum Şube Başkanı Salih Mesci, 45 yıldır ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri