Yakutiye Belediyesi ve Çalış ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca yürütülen istihdamın geliştirilmesi kapsamında “Erzurum Yakutiyeli Girişimci Kadınlar Projesi” toplantısı yapıldı.
Yakutiye Belediyesi tarafından yürütülmekte olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı tarafından finanse edilen, dezavantajlı kişilerin sosyal entegrasyonu ile istihdam edilebilirliklerinin geliştirilmesi hibe programı kapsamında “Erzurum Yakutiyeli Girişimci Kadınlar Projesi” açılış toplantısı gerçekleştirildi.
Yakutiye’deki kadınların iş hayatına aktif ve nitelikli katılımının sağlanması ile Erzurum’un sosyo-ekonomik gelişimine katkı sağlanması, kadın istihdamının artması ve kadınların iş gücüne katılımının önündeki engellerin kaldırılması kapsamında yapılan proje toplantısında konuşan Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Saim Özakalın, “2023 vizyonu olarak bahsettiğimiz Cumhuriyet tarihimizin en büyük atılımı olan bu süreçte nitelikli iş gücünün, istihdamın ne kadar önemli olduğu bir gerçektir. Buna binaen gelişmiş ülkelerdeki iş gücünü kadınlarımızın iş gücüne katkısıyla kıyasladığımızda ülkemizin bayağı geride olduğu, ilimizin ve bölgemizin de bu hususta geride kaldığını biliyoruz. Bu nedenle bu gibi projelerin sürekli desteklenmeyi devamlılığı gerekmektedir” dedi.
Kadınlara pozitif ayrıcalık tanıdıklarını ifade eden Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, “Yakutiye Belediyesi olarak yine kadınlarımıza pozitif ayrıcalık yaparak böyle bir projenin oluşmasını sağladık. Erzurum’da kadın girişimci sayımız oldukça az. Onun için bu noktadan hareketle kadınlarımızın girişimcilik ruhunu ortaya koymak adına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızca bir proje yürüttük. Bu proje için Avrupa Birliğinden hibe programı kapsamında bu projeyi aldık. Şu an itibariyle bu projede 90 kişiye istihdam sağlanacak. İletişim, meslek, düz dikiş eğitimler, 80 kişiye KOSGEB tarafından girişimcilik eğitimi, 50 kişiye hibe desteği alınabilmesi için dosyalarını biz hazırlayacağız” diye konuştu.
Kadınlara 20 lira harçlık verileceğini ifade eden Korkut, “İŞKUR ile bir anlaşma yaptık. Böylelikle kadınlarımız gelecekler buraya zahmet verecekler. Günlük de 20 lira olmak üzere bir harçlık ortaya konuldu. Bunlar da aylık bazda baktığımızda 450 lira gibi kaynak temini sağlanacak. Buradaki eğitimlerle kadının Erzurum’daki girişimcilik rolünü üst seviyelere çıkaracağınızı düşünüyorum” sözlerini kullandı.