Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Oltu BSM’den resim sergisi
Oltu BSM’den resim sergisi
TKDK'dan süt üreticilerine destek
TKDK'dan süt üreticilerine destek
KUDAKAF-25 zirvesi toplandı
KUDAKAF-25 zirvesi toplandı
ETSO Haziran ayı gündemini değerlendirdi
ETSO Haziran ayı gündemini değerlendirdi
Erzurum Kütüphane İstatistikleri açıklandı
Erzurum Kütüphane İstatistikleri açıklandı
HABERLER>EĞİTİM
20 Nisan 2017 Perşembe - 13:54

Yakutiye'den Çanakkale'ye tarih buluşması

Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediyesi, kardeş Ağrı Tutak ilçesinden 44 öğrenci ile birlikte Yakutiye ilçesinden 100 öğrenciyi Çanakkale gezine gönderdi

Yakutiye den Çanakkale ye tarih buluşması

Yakutiye İlçe Belediyesi, kardeş Ağrı Tutak ilçesinden 44 öğrenci ile birlikte Yakutiye ilçesinden 100 öğrenciyi Çanakkale gezine gönderdi. Belediye Başkanı Ali Korkut, Yakutiye Kent Meydanında yapılan küçük bir törenle öğrencileri yolcu etti. Ali Korkut, "Ağrı ve Erzurumlu çocuklarımız kaynaşsınlar, birbirleriyle arkadaş olsunlar istedik. Yavrularımızı birlikte Çanakkale'ye gönderiyoruz. İstanbul'u gezecekler. Çocuklarımız tarihlerini öğrensinler, düşmanla savaşırken koyun koyuna yatan şehitlerimizin memleketlerini görsünler istedik" dedi.
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, kardeş belediye Ağrı'nın Tutak ilçesinden 44 öğrenciyle birlikte 100 öğrenciye Çanakkale gezisine gönderdi. Yakutiye ve Tutak ilçelerinde okuyan 100 öğrenci, otobüslerle Çanakkale'ye, tarihi yarım adayı kapsayan tarihi gezinin ardından deniz yoluyla İstanbul'a geçecekler. İstanbul'da Panorama 1453, Ayasofya, Sultan Ahmet gibi tarihi yerleri de gezerek Erzurum'a dönecekler. Yolculuk için Çanakkale savaşlarını anlatan görseller hazırlanırken, safha safha savaşları anlatan kitap çocuklara hediye edildi. Yakutiye ilçesi ve Tutak'tan gelen çocuklar için Yakutiye Kent Meydanında tören düzenlendi. "Erzurum Yakutiye Belediyesi ile Ağrı Tutak Belediyesi el ele Çanakkaleye" yazılı afişler eşliğinde fotoğraf çekimi yapıldı. Belediye Başkanı Ali Korkut, çocuklara Çanakkale destanımızı anlatan kitap hediye etti.
Yüzlerindeki heyecan ve sevinçle Ali Korkut'ta teşekkür eden öğrenciler "Birlikte Türkiyeyiz" fotoğrafı çektirdiler. Ali Korkut, Tutak belediyesine kayyum olarak atanan Erkan İsa Erat ile birlikte karar verdiklerini hatırlatarak "İki belediye kardeş belediye olduk. Çocuklarımız da birlikte el ele tutuşsunlar dedik Çanakkale'ye gönderdik. Belediyeler arasındaki kardeşliği çocuklarımızla pekiştirmek. Belediye olarak hiçbir şeyden kaçınmadık. Sizi niye buraya gönderiyoruz, Çanakkale'de 7 düvel üzerimize çullandı. 15 Temmuz'da da aynısı oldu. Bizi tarumar etmek içindi. Türküyle, Kürdüyle, Çerkeziyle bir olduğumuzu gösterdik. Çanakkale'de her yaş grubundan insanımız şehit oldu. Ne için, vatan için. O kardeşliği, birlikteliği orada göreceksiniz.
Biz belediye olarak birlikteliğe destek olalım istedik. Şimdi kaynaşacaksınız, gezip geleceksiniz, ama burada bitmeyecek. Kardeşliğiniz, bağımız devam edecek. Şimdi yolculuk yapacağınız Dumlu Ortaokulu öğrencileriyle, bu kardeşlerinizle daha sonra Tutak'a size misafirliğe geleceğiz" dedi.
Törenin ardından çekilen hatıra fotoğraflarından sonra öğrenciler, başlarında öğretmenleri ve rehberleriyle birlikte yolculuğa çıktılar.

 
ETÜ yurtlarında geri sayım
 
Valilik açıklama yaptı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ETÜ yurtlarında geri sayım
M.COŞKUN-Erzurum Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nün, Erzurum Teknik Üniversitesi(ETÜ) ...
Erzurum'dan Budapeşte’ye eğitim çıkarması
M.COŞKUN-Palandöken Kazım Karabekir Meslek Lisesi öğrencileri, mesleki ...
Öğrenciler projelerini sergiledi
11. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Erzurum Bölge Yarışması Sergisi’nin ...
 
Erzurum SBF'den 2 büyük proje
Nesrin ÇETİNKAYA-Atatürk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili ...
Eğitim Bir Sen’den kınama
Eğitim Bir Sen Erzurum 1 nolu şube yönetim kurulu Atatürk Üniversitesi ...
YGS İkincisi Erzurum’dan
Erzurum’da öğrenim gören Haktan Yalçın, 2017 Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda ...
 
Pasinler Anadolu İHL birinci oldu
Kur'an-ın Genç Muhafızları Hafızlık yarışması bölge finalinde Hafız Yunus ...
Ağbal: "Eğitime yaptığımız yatırım 2 kat arttı"
Maliye Bakanı Naci Ağbal, çeşitli programlar kapsamında geldiği Erzurum’da ...
Genç Gezginler Kulübü’nden örnek etkinlik
ELİF YILMAZ-Atatürk Üniversitesi Genç Gezginler Kulübü üyeleri, Nenehatun ...
 
PALANDÖKEN
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Adalet Meydanından Ekran Çağına
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Yeni bir sayfa, yeni bir Türkiye
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Yolun açık olsun ASELSAN
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Zulme ortak olduğunun farkında mısın?
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Dolarla ölçülen cehennem
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Erzurumspor Elese de Elense de Kutlu ve Ekibine Minnettarız
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri