Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Erzurum 5’inci sıraya yükseldi
Erzurum 5’inci sıraya yükseldi
Humanis’ten Ankara’da dev Atatürk sergisi
Humanis’ten Ankara’da dev Atatürk sergisi
Şimşek iddialara cevap verdi
Şimşek iddialara cevap verdi
Özhaseki: 'Duruşumuz asla değişmeyecek'
Özhaseki: 'Duruşumuz asla değişmeyecek'
HABERLER>SİYASET
5 Mart 2024 Salı - 05:36

Yalçın Kurultay’ı değerlendirdi

 Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, 17 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek olan Kurultay’a ilişkin, “MHP için her Kurultay güç tazelemeye, coşku ve heyecan yüklenmeye vesile olmaktadır” ifadelerini kullandı.

Yalçın Kurultay’ı değerlendirdi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, 17 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek olan Kurultay’a ilişkin, “MHP için her Kurultay güç tazelemeye, coşku ve heyecan yüklenmeye vesile olmaktadır” ifadelerini kullandı.
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, 17 Mart Pazar günü yapılacak 14. Olağan Büyük Kurultay’a ilişkin yazılı açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin her sabah, iç ve dış dinamikleri yansıtan yoğun bir gündeme uyandığını belirtti. Yalçın, gerek içeride gerekse dışarıda birbirini takip eden, biri diğerini etkileyen karmaşık hadise ve gelişmeler; küresel bağlamda zaruri bir değişimin, kaçınılmaz bir yeni oluşumun doğum sancılarını haber verdiğini ifade etti.
“Sömürge anlayışıyla kendini eriten Batı alemi takatini de bitirme noktasına gelmiştir”
Batı ülkelerinin yüzyıllardır demokrasi ve insan hakları maskesi arkasında dayattığı haksızlık, adaletsizlik ve zulümlerin; insanlığı içinden çıkılması zor bir küresel açmaza sürüklendiğinin altını çizen Yalçın, “Sömürge anlayışıyla kendini eriten Batı âlemi, dünyanın zengin kaynaklarını tüketmekle kalmamış; beşeriyetin dayanma gücünü, takatini de bitirme noktasına getirmiştir. Hem Batılı devlet adamları, hem de hastalıklı Batı toplumları beşeriyetin huzur ve sükûnuna, dünya barışının yeniden tesisine değil; yıkıma hizmette yarışmaktadır. Yerkürenin her yerinde Batı’nın körüklediği emperyalist ayrımcılığa, ırkçılık, İslamofobi, münaferet ve düşmanlık kültürüne karşı itiraz ve protesto sesleri yükselmektedir. Ancak bu yeterli değildir” değerlendirmesinde bulundu.
“Batı dünyasının insanlığı sürüklediği anafordan kurtuluşun, çıkmaz yoldan dönüşün vakti çoktan gelmiştir”
Yeryüzündeki kötü gidişe dur diyecek yeni bir küresel akla ve dünya düzeninin yeniden tanzimine şiddetle ihtiyaç olduğunu vurgulayan Yalçın, “Batı dünyasının insanlığı sürüklediği anafordan kurtuluşun, çıkmaz yoldan dönüşün vakti çoktan gelmiştir. Her alanda insanlığın yuvarlandığı açlığa ve tükenişe son verme, Batı dünyasının bitmek tükenmek bilmeyen obez iştihasına gem vurma zamanıdır. Küresel kaosun son bulması, insanlığın sulh ve selamete erişmesi için artık rollerin de aktörlerin de değişmesi bir zarurettir. Bu kaçınılmaz tebeddülün gerçekleşmesi için, öncelikle büyük bir medeniyet tasavvuruna, sonra da bu tasavvuru hayata geçirecek profesyonel teşekküllere ihtiyaç vardır. İyi yetişmiş, basiret ve feraset sahibi devlet adamlarına ve politikacılara; sağlıklı düşünen, sorumluluk sahibi, barış ve huzur içinde yaşama azminde olan, bilinçli topluluklara ihtiyaç vardır. Özellikle de ülkesini yükseltme sevdasına sadık, milletini çağlar ötesine taşıma ülküsüne bağlı genç kadrolara ihtiyaç vardır” ifadelerini kullandı.
“MHP’ye can ve kan veren imanlı, kararlı Ülkücü kadrolar, ‘Türkiye Yüzyılı’nın müessisleri olacaklardır”
Milliyetçi-Ülkücü Hareket’in gümrah ırmaklarından beslenen MHP’nin; Türkiye sevdalısı, kendini milletinin refah ve saadetine, yükselme ve güçlenmesine adamış nesillerin ocağı olarak göreve hazır olduğunu altını çizen Yalçın, “MHP’ye can ve kan veren imanlı, kararlı Ülkücü kadrolar; 21. asra ad olarak verdiğimiz ‘Türkiye Yüzyılı’nın müessisleri olacaklardır. MHP kadroları, Türkiye'de siyasi partiler arasında gelişen, yerleşen ve başta CHP olmak üzere Cumhur İttifakı muarızı partilerce körüklenen münaferet kültürünü ortadan kaldırmaya amadedir. MHP kadroları; atalarından aldıkları ilhamla Türkiye’de iç barış ve sükûnu tesis edip refahı yayma, dünyaya yeni ve adil bir nizam verme idealine baş koymuşlardır” açıklamalarında bulundu.
“MHP için her Kurultay güç tazelemeye, coşku ve heyecan yüklenmeye vesile olmaktadır”
Türkiye 31 Mart Yerel Seçimlerine adım adım yaklaşırken MHP’nin, 17 Mart Pazar günü 14. Olağan Büyük Kurultay’ını gerçekleştireceğini aktaran Yalçın, “Sözünü ettiğimiz iç ve dış gelişmeler bağlamında, MHP’nin Büyük Kurultayı: ‘Ülke İçin Var Olduk/Bir Ülküye Yar Olduk. Ülkeye Sevda/Ülküye Yemin’ sloganı altında gerçekleştirilecektir. Bilindiği üzere, MHP’nin bütün kurultayları toy ve şölen havasında geçmektedir. MHP için her Kurultay güç tazelemeye, coşku ve heyecan yüklenmeye vesile olmaktadır. Bundan öncekilerde olduğu gibi; bu defaki Büyük Kurultay’da da Ülkücü irade, ardına düştüğü, beraber yol yürüdüğü liderine güven ve bağlılık izharını tek ses, tek yürek hâlinde tekrarlayacaktır. 17 Mart günkü 14'üncü Olağan Büyük Kurultay’ımızda tezahür edecek sinerji, hem ‘21. Yüzyılda Lider Ülke Türkiye’ idealini gerçekleştirecek azim ve iradeye sahip Ülkücü kadroların münadisi, hem de 31 Mart’ta Cumhur İttifakı'nın büyük Yerel Seçim zaferinin habercisi olacaktır” ifadelerini kullandı.

 
Uraloğlu: 'Yolları böldük ama gönülleri birleştirdik'
 
Kurtulmuş’tan Afrika açılımı mesajı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli: 'Tek yürek olalım'
Bahçeli, ' Bu çarpıklığın önüne geçmek için kim zordaysa elinden tutalım, ...
Sunar'dan Türk Sanat ve Kültür yatırımı açıklaması
Palandöken Belediye Başkanı Sunar, ilçe ve il geneline de hizmet verecek ...
Bakan Tunç'tan yeni anayasa mesajı
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, önceki dönemlerde yapılan değişikliklerin anayasadaki ...
 
Küçükoğlu: 'Türkiye Yüzyılı Şehirleri için yürüyoruz’
AK Parti Erzurum İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, seçim çalışmaları çerçevesinde ...
Tavlaşoğlu’ndan Aziziye istişaresi
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Zafer Tarıkdaroğlu, Erzurum'un ...
Pazaryolu Kültür Merkezi’ne kavuştu
Büyükşehir Belediyesi’nin eğitim ve kültür yatırımları devam ediyor. Pazaryolu ...
 
Kurtulmuş’tan güçlü ve büyük Türkiye mesajı
Güçlü ve büyük Türkiye’nin kurulması için toplumsal bütünlüğün ve dayanışmanın ...
‘28 Şubat postmodern darbe teşebbüsüydü’
“28 Şubat, siyasete müdahaleden daha çok Türkiye sosyolojisine müdahale ...
AK Parti’den Çat buluşması
AK Parti Erzurum İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, “Çalışmalarımıza hız kesmeden ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri