Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kırmızı Peri Bacaları Diyarı keşfedilmeyi bekliyor
Kırmızı Peri Bacaları Diyarı keşfedilmeyi bekliyor
Zulmün izleri hala canlı
Zulmün izleri hala canlı
Eğilmez’den Türk  Adalet ve Hoşgörüsü vurgusu
Eğilmez’den Türk  Adalet ve Hoşgörüsü vurgusu
19 terörist etkisiz hale getirildi
19 terörist etkisiz hale getirildi
Aras coştu
Aras coştu
HABERLER>ASAYİŞ
17 Temmuz 2021 Cumartesi - 13:19

Yaycı: ‘Haine merhamet vatana ihanettir’

15 Temmuz’da yaşananların TSK’nın değil, asker üniforması giymiş Fetullah’ın teröristlerinin darbe girişimi olduğunu belirten TÜRK DEGS Başkanı Doç. Dr. Cihat Yaycı, halihazırda da FETÖ yapılanmasının ülkemiz için tehdit oluşturmaya devam ettiğini söyledi.

Yaycı: ‘Haine merhamet vatana ihanettir’

15 Temmuz’da yaşananların TSK’nın değil, asker üniforması giymiş Fetullah’ın teröristlerinin darbe girişimi olduğunu belirten TÜRK DEGS Başkanı Doç. Dr. Cihat Yaycı, halihazırda da FETÖ yapılanmasının ülkemiz için tehdit oluşturmaya devam ettiğini söyledi. Yaycı, mermer gibi konsolide olmuş bir kadronun yukarı doğru gelerek, 5-10 sene içinde devleti ele geçirebileceğinin altını çizdi.

Kardelen Tv’de moderatörlüğünü Prof. Dr. Mevlüt Özben’in yaptığı ve Gazeteci Yazar Esat Bindesen ile İHA Bölge Müdürü Ayhan Türkez’in katılımıyla gerçekleştirilen 15 Temmuz Özel Programına katılan Emekli Tümamiral Cihat Yaycı, FETÖ ile mücadeleye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

15 Temmuz’da yaşananların TSK’nın değil, asker üniforması giymiş Fetullah’ın teröristlerinin darbe girişimi olduğunu belirten TÜRK DEGS Başkanı Doç. Dr. Cihat Yaycı, halihazırda da FETÖ yapılanmasının ülkemiz için tehdit oluşturmaya devam ettiğini söyledi. Örgütün özellikle sınav usulsüzlükleri/hırsızlıkları ile kadrolaştığını belirten Doç.Dr. Yaycı sözlerine şöyle devam etti:

“Türkiye’de Cumhurbaşkanından sonra FETÖ’den en çok tehdit alan benim çünkü ben bu örgütü çözdüm. Şu anda, Fetullahçı yapılanmanın devlet bürokrasisindeki çözümlenen kısmı sadece yüzde 5’tir. Bu oran Ordu'da yüzde 25-30 civarındadır.”

15 Temmuz öncesinde kopya ile askeri okullara girenlerin 2016’da teğmen ve sonraki yıllarda üst rütbelere geçmiş olduklarını, bizim bunların öğrenci oldukları için Bylock ya da ankesörlü sistemi kullanmadıklarının bilindiğini ifade eden Yaycı’ya göre şu an orduda olması muhtemel subayların Fetö ele başının 1990’lı yıllarda rütbelerini Altunizade’de bir yerde bizzat kendisinin taktığını söyledi.

Doç.Dr. Yaycı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bunlar kimin askeri, bu rütbe takma töreni TSK’da mı gerçekleştiriliyor? Hayır. TSK’da mezun olan teğmenlere göstermelik rütbe takma töreni gerçekleşiyordu. Asıl tören Fetullah’ın yerinde yapılıyordu. Rütbelerini Fetullah Gülen takıyordu. Bu bir gelenek haline getirilmişti. Daha sonra Fetullah Gülen Amerika’ya gidince ne yapıyorlar biliyor musunuz? Elinin alçıdan kalıbını çıkarıyorlar (alçıdan mı demirden mi neyse). Geliyor, birisi de vekalet vermiş oluyor, kurban kesermiş gibi, o rütbeleri takıyor, rütbeleri takıldıktan sonra o subaylar, sözde subaylar (rezillik) o eli öpüyorlar. Yani inanılmaz bir şey. Bunların hepsi bulundu mu şu anda? Bylock ankesör kullanmıyorsa nasıl bulunacaklar. Bunlar sınav yolsuzluklarının detaylı incelemesi ile bulunacaklar”

Yaycı, FETÖ yapılanması ve kriptoları kastederek, mermer gibi konsolide olmuş bir kadronun yukarı doğru gelerek, 5-10 sene içinde devleti ele geçirebileceğinin altını çizerek, sözlerine devam etti:

“Şu anda bir kalkışma bir darbe olur mu? Olmaz, şöyle olmaz. Bundan sonraki yöntem belli, zaten yazmışlar bunu kaos, kargaşa, devleti yönetenlere karşı güvensizlik. Dikkatini çekiyorum şimdi. Şu an güncel olanlarla bu yazılanları bağdaştırmanızı istiyorum ve ondan sonra sivil itaatsizlik eylemleri, devletin yönetilemez olduğu intibaının oluşması ve bir güvenilir/işaret edilen adamın iktidara gelmesi O birisi kim olursa, kimi seçmişlerse”

Son yıllarda içeride ve dışarıda ülkenin yaşadığı birçok olumsuzluğun altında Fetullahçı yapılanmanın parmağı olduğunu belirten Doç. Dr. Yaycı, “Haine merhamet vatana ihanettir” diyerek sözlerini tamamladı.

 
Erzurum aşıda turuncu kategoriye yükseldi
 
TürkKızılay’dan selzedelere yardım eli
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Uyuşturucu taciri tutuklandı
Ağrı’da, uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapan suç organizasyonlarına ...
Erzincan yolunda trafik kazası: 1 yaralı
Erzincan’da direksiyon hâkimiyetini kaybeden sürücü ters dönen aracından yaralı olarak çıktı.
 Evlat nöbetindeki ailelerin direnişi devam ediyor
Çocukları terör örgütü PKK tarafından zorla kaçırılarak dağa götürülen ...
 
Hainlere ait mühimmat ele geçirildi
Hakkari'nin Yüksekova ilçesi kırsalında İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince ...
2 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi
Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) gerçekleştirdiği operasyonla, Irak’tan ...
Aslan göreve başladı
Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Erzurum İl Emniyet Müdürü iken Mersin ...
 
Şehitler rahmet niyazlarıyla anıldı
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında şehitlik ziyareti gerçekleştirildi.
Anaların evlat nöbeti 682’inci gününde
Çocukları terör örgütü PKK tarafından zorla kaçırılarak dağa götürülen ...
Emniyet Müdürü Tuncer göreve başladı
Erzurum Valisi Okay Memiş, Erzurum Emniyet Müdürü Levent Tuncer'i makamında kabul etti.
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri