Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji
2026 FIFA Dünya Kupası'nda final heyecanı
2026 FIFA Dünya Kupası'nda final heyecanı
Şehit Ellik dualarla anıldı
Şehit Ellik dualarla anıldı
Karlıova'da kontrolden çıkan otomobil devrildi 3 yaralı
Karlıova'da kontrolden çıkan otomobil devrildi 3 yaralı
MHP Pasinler ilçe Kongresi tamamlandı
MHP Pasinler ilçe Kongresi tamamlandı
Oltu çiftçisine Orköy desteği
Oltu çiftçisine Orköy desteği
HABERLER>GUNCEL
8 Ağustos 2012 Çarşamba - 09:04

Atalay: ‘Erzurum gelişiyor’

Erzurum’da bir gün arayla çeşitli temas ve incelemelerde bulunan Başbakan Yardımcıları Beşir Atalay ile Ali Babacan Erzurum’da ciddi bir yatırım süreci olduğunu ve şehrin geliştiğini kaydetti.

Atalay: ‘Erzurum gelişiyor’

ERZURUM (İHA) - Erzurum’da bir gün arayla çeşitli temas ve incelemelerde bulunan Başbakan Yardımcıları Beşir Atalay ile Ali Babacan Erzurum’da ciddi bir yatırım süreci olduğunu ve şehrin geliştiğini kaydetti.
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Erzurum’u her gelişinde biraz daha gelişmiş bulduğunun altını çizerek, “Her gelişimde şehri mutlaka gezerim, gözlemlerim. Şunu itiraf etmeliyim ki, Erzurum’u her gelişimde biraz daha gelişmiş ve değişmiş buldum” dedi.
Atalay’ın ardından Erzurum’da bir dizi incelemede bulunan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da, Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı yatırımlara karşılık tek bir kuruş borcunun dahi bulunmamasını takdir edilmesi gereken bir durum olarak değerlendirdi. Babacan, “Erzurum’da kaynaklar o kadar verimli kullanılmış ki, onlarca yatırım ve hizmet, üstelik sıfır borç.” ifadelerini kullandı.
BEŞİR ATALAY: ERZURUM ÇOK CİDDİ BİR GELİŞİM VE DEĞİŞİM YAŞIYOR…
Erzurum’daki kamu kurum ve kuruluşların yöneticileriyle iftar yemeğinde bir araya gelen Atalay, konuşmasında Erzurum’daki gelişim ve değişime dikkat çekti. Her gelişinde Erzurum’u ayrıca gezdiğinin altını çizen Atalay, “Erzurum’a her gelişimde merak eder gezerim, gözlemlerim. Daha önceki gelişlerimde tespit ettiğim bazı eksiklikler vardı, onların durumu nedir diye merak ettim gezdim. Şehrimizin caddeleri bulvar olmuş, kaldırımlar güzelleşmiş, tarihi mekanlar ortaya çıkmış, kale berraklaşmış, Taşmağazalar Caddesi güzelleşmiş, camilerimiz ortaya çıkmış, çevresindeki yapılar kaldırılmış. Erzurum büyük bir medeniyettir, bakın şimdi görünür hale geliyor. Selçukludan Osmanlıdan gelen Erzurum bugün daha yaşanabilir bir şehir haline geliyor.” diye konuştu.
BAŞBAKAN YARDIMCISI ALİ BABACAN’A BAŞKAN KÜÇÜKLER’DEN BRİFİNG
Büyükşehir Belediyesi’ne övgüler dizen bir diğer isim ise Başbakan Yardımcısı Ali Babacan oldu. Erzurum temasları kapsamında Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret eden Babacan’a, yatırım ve çalışmalara ilişkin özet bilgiler aktarıldı. Şehrin tarihi ve kültürel dokusunu ön plana çıkararak Erzurum’a eski cazibesini yeniden kazandırmayı amaçladıklarını belirten Küçükler, “Erzurum’u hükümetimizin de desteğiyle marka şehir haline getirmeye kararlıyız” dedi.

 
Kıraç’tan Erzurum Şifa nostaljisi
 
‘Erdoğan bir Dünya Lideri’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akdağ ve Babacan Doğu turunda
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum’un ...
Ceviz büyüklüğünde dolu yağdı
Oltu ilçesinde yaklaşık 15 dakika aralıksız yağan dolu adeta hayatı felce ...
9 ilçe kaymakamı değişti
Erzurum'un Yakutiye, Köprüköy, Tekman, Aşkale, Uzundere, Hınıs, Tortum, ...
 
Allah Kahhar sıfatıyla kahreylesin
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "İnsanlarımız hangi coğrafyada ...
Atalay’dan Maliki’ye nota
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, “Terör konusunda uçaklarımız Kandil’e, ...
Büyükşehir Atalay’ı ağırladı
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret ...
 
Oltu'da hafif şiddetli iki deprem
Oltu ilçesi 2. 6 büyüklüğündeki iki hafif şiddetli depremle sarsıldı.
10 yıldır doğalgaz bekliyorlar
Erzurum’un Gaziler mahallesi sakinleri yaklaşık 10 yıldır doğalgazlarının ...
ERGİAD’dan derbi değerlendirmesi
Erzurum Girişimci İş Adamları Derneği (ERGİAD) Genel Sekreteri Halim Gökçe ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Bitti Oldu…
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
15 Temmuz Sıradan Bir Gün Değildir..
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Vicdanın Sesi Kısılırsa
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
'Emrolunduğun gibi dosdoğru ol!'
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Dede Korkut'u Anlamak, Ortak Geleceği İnşa Etmektir
Osman Şanalan
Osman Şanalan
Erzurum'un Sessiz Golü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
PALANDÖKEN
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri