Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji
2026 FIFA Dünya Kupası'nda final heyecanı
2026 FIFA Dünya Kupası'nda final heyecanı
Şehit Ellik dualarla anıldı
Şehit Ellik dualarla anıldı
Karlıova'da kontrolden çıkan otomobil devrildi 3 yaralı
Karlıova'da kontrolden çıkan otomobil devrildi 3 yaralı
MHP Pasinler ilçe Kongresi tamamlandı
MHP Pasinler ilçe Kongresi tamamlandı
Oltu çiftçisine Orköy desteği
Oltu çiftçisine Orköy desteği
HABERLER>TÜRKİYE
28 Mayıs 2014 Çarşamba - 02:13

Bakan Ala, Azerbaycan ziyaretini değerlendirdi

Resmi temaslarda bulunmak için Bakü’ye gelen Türkiye İçişleri Bakanı Efkan Ala, Azerbaycan Adalet Bakanı’ Fikret Mammadov’la bir araya geldi.

Bakan Ala,  Azerbaycan ziyaretini değerlendirdi

KAMİL NADİRLİ

BAKÜ (İHA) - Resmi temaslarda bulunmak için Bakü’ye gelen Türkiye İçişleri Bakanı Efkan Ala, Azerbaycan Adalet Bakanı’ Fikret Mammadov’la bir araya geldi.

Azerbaycan’a ziyareti kapsamında dün üç bakanla bir araya gelen İçişleri Bakanı Efkan Ala temaslarını sürdürdü. Heyetler arasında gerçekleştirilen görüşmede iki ülkenin ilişkilerinin daha yüksek düzeye taşınması için nelerin yapılması gerektiği ele alındı.

Azerbaycan Adalet Bakanı Fikret Mammadov, Azerbaycan`la Türkiye arasında çeşitli alanlarda işbirliklerinin mevcut olduğunu belirtti. Şu ana kadar Azerbaycan’la Türkiye arasında iki yüzü aşkın yasal belge imzalandığını söyleyen Mammadov, gerçekleştirilen görüşmenin de bu ilişkilerin daha da gelişmesine katkı sağlayacağını vurguladı.

AZERBAYCAN’A TEŞEKKÜR

Türkiye’nin her zaman Azerbaycan’ının yanında olmaktan gurur duyduğunu ifade eden Efkan Ala, Soma faciasında Azerbaycan`dan gelen destek için teşekkürlerini bildirdi. Karabağ sorununun çözümüne de değinen Ala, uluslararası platformda Türkiye’nin Azerbaycan’ın toprak bütünlüğünü memnuniyetle desteklediğinin altını çizdi. Ala, Türkiye ve Azerbaycan’ın her zaman kendi çıkarlarını arkada bırakarak bir birine destek olduğunu belirtti ve görüşmede alınacak ortak kararların da bu birliğe katkı sağlayacağına umut ettiğini vurguladı.

Görüşmenin ardından Efkan Ala Azerbaycan’da yeni açılan “Asan Hizmet” merkezine geldi. Gazetecilere açıklama yapan Ala, Azerbaycan ziyaretini değerlendirdi.

Efkan Ala, ”Azerbaycan’da çok verimli görüşmeler gerçekleştirdik. Başta Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Adalet Bakanı, Olağanüstü Haller Bakanı ve İçişleri Bakanı olmak üzere. Görüşmelerde daha yüksek düzeyli daha kapsamlı ilişkileri nasıl inşa edebiliriz ve hem Azerbaycan’ın hem de Türkiye’nin, hem de ikisinin bulunduğu bölgedeki ülkelerin lehine olabilecek hangi gelişmelere el ata biliriz, hangi kararlar alabiliriz bunlar çerçevesinde yürütüldü. AFAT gibi böyle acil durumlarda Olağanüstü Hallerle ve Milli Tehlikesizlik Bakanlığı’yla bir değerlendirme yaptık. Birlikte yapacağımız işleri, almamız gereken kararları değerlendirdik. Burada ASAN tek pencere altında vatandaşa sunulabilen düzenlemeleri yapılmış onu da yerinde gördük. Son derece verimli bir ziyarette bulunduğumuzu gördüm” diye konuştu.

 
KUDAKA’dan 6 projeye destek
 
Ambulans otomobille çarpıştı: 3 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güllüce,‘Mazlumların her zaman yanında olacağız’
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, partisinin seçim çalışmaları ...
‘İlmimiz çoğaldı âlimlerimiz azaldı’
“Türk Dünyası Bilgeler Zirvesi - Gönül Sultanları Buluşması”nda konuşan ...
‘Biz merhametle mükellefiz, gazapla değil’
Erdoğan, 'Tayyip Erdoğan'a beddua ediyorlarmış. Bumerang gibi onlara döndü. ...
 
Ala: ‘Polis okulları kapatılmayacak’
Bakan Ala, polis okullarının kapatılmasının söz konusu olmadığını, jandarma ...
Bakan Güllüce’den rantçılara gözdağı
Güllüce, inşaat sektöründe çok büyük yatırımların yapıldığını ifade ederek, ...
Bunun adı 'tevafuk'
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, “Depremle ilgili konuştuk, 1 ...
 
Başbakan Erdoğan gündemi değerlendirdi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bazı köşe yazarlarının maden kazasında ...
'Erdoğan, sözünün adamıdır'
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yeni Anayasa çalışmaları kapsamında CHP'ye çağrıda bulundu.
12 vali merkeze çekildi
İçişleri Bakanlığı bünyesinde yapılan atamalarda 12 Vali merkeze çekilirken, ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Bitti Oldu…
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
15 Temmuz Sıradan Bir Gün Değildir..
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Vicdanın Sesi Kısılırsa
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
'Emrolunduğun gibi dosdoğru ol!'
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Dede Korkut'u Anlamak, Ortak Geleceği İnşa Etmektir
Osman Şanalan
Osman Şanalan
Erzurum'un Sessiz Golü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
PALANDÖKEN
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri