Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji
İngiltere, 60 yıl sonra Dünya Kupası'nda madalya aldı
İngiltere, 60 yıl sonra Dünya Kupası'nda madalya aldı
Fransa'da Didier Deschamps dönemi sona erdi
Fransa'da Didier Deschamps dönemi sona erdi
En iyi poster sunumunda  Dünya 1'incisi oldular
En iyi poster sunumunda Dünya 1'incisi oldular
'Bunların nefesi yeter mi?'
'Bunların nefesi yeter mi?'
Özdemir Erzurum kamu yatırım projelerini açıkladı
Özdemir Erzurum kamu yatırım projelerini açıkladı
HABERLER>SİYASET
24 Mart 2012 Cumartesi - 14:46

Eroğlu’ndan HES Değerlendirmesi

HES'lere yönelik tepkilere de değinen Bakan Eroğlu, "HES projelerinde vatandaşı asla mağdur etmiyoruz. Canlı hayatın yaşanabilirliğini sürdürmesi için can suyunu bırakıyoruz. Bu konuda ÇET raporu neyi öngörüyorsa bunu uyguluyoruz. Uygulamayan HES'ler kapatılır. Bunuözellikle vurguluyorum, kapatılır. Erzurum'un Tortum ilçesinde de HES projeleri yürütülmekte. Tortum'da 3 adet gölet projesi yapıp, vatandaşın su ihtiyacını garanti altına alıyoruz" dedi.

Eroğlu’ndan HES Değerlendirmesi

AHMET AKBUĞA
ERZURUM (İHA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, baharın gelmesiyle birlikte kar sularının eridiğini ve taşkınlara karşı alarm durumuna geçip tüm valilikleri uyardıklarını belirtti.
Bakan Eroğlu, Erzurum'da Devlet Su İşleri (DSİ) Salonu'nda düzenlenen bölgesel basın toplantısında Erzurum, Erzincan, Ağrı, Kars, Ardahan ve Iğdır illerine 2003-2011 yılları arasında yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi. Konuşmasında HES'lere yönelik tepkilere de değinen Bakan Eroğlu, "HES projelerinde vatandaşı asla mağdur etmiyoruz. Canlı hayatın yaşanabilirliğini sürdürmesi için can suyunu bırakıyoruz. Bu konuda ÇET raporu neyi öngörüyorsa bunu uyguluyoruz. Uygulamayan HES'ler kapatılır. Bunuözellikle vurguluyorum, kapatılır. Erzurum'un Tortum ilçesinde de HES projeleri yürütülmekte. Tortum'da 3 adet gölet projesi yapıp, vatandaşın su ihtiyacını garanti altına alıyoruz" dedi. Baharın gelmesiyle birlikte diken üstünde olduklarını ifade eden Bakan Eroğlu, "Biz şu an alarm durumundayız. Bu sene kış ağır geçti. Çok kar yağdı. Havaların ısınmasıyla bu kar suları taşkınlara neden olabilir. Bu konuda tüm valiliklerimizi uyardık. HES'ler fazla gelen suyun enerjisini alsa fena mı olur. Yabancılar 'su akar siz bakıyorsunuz' hitabını alaylı bir şekilde kullanıyordu. Bunu değiştiriyoruz" diye konuştu.
Toplantının ardından Bakan Eroğlu, DSİ Bölge Müdürlüğü önünde bulunan alana çam ağacı dikti. Bakan Eroğlu, daha sonra karayoluyla Bayburt'a hareket etti.

 
Yıldırım'dan Ovit vurgusu
 
9 yılda 496 milyon TL yatırım
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum Eroğlu’nu ağırlayacak
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Erdoğlu’nun yarın Erzurum’da ...
Palandöken’de Sosyal Denge atılımı
Erzurum’da Memur Sen'e bağlı Bem-Bir-Sen ile Palandöken Belediyesi arasında ...
ERZURUMGİAD’ta gençlik açılımı
Erzurum Genç Girişimci İş Adamlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet ...
 
Korkut’tan görsel sunum
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Ak Parti İl Başkanı Murat Kılıç ...
Şehidimiz yüreğimizde yaşayacak’
Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, “Afganistan’da meydana gelen helikopter ...
Pendik’te ‘Yediveren Kültür Kardeşliği’
İstanbul Pendik Belediyesi ile Erzurum Aziziye Belediyesi’nin ortaklaşa ...
 
BBP Oltu İlçe Teşkilatı kuruldu
Büyük Birlik Partisi (BBP) Oltu İlçe Teşkilatı kuruldu. Bir süredir kuruluş ...
‘Yaşlılara hürmet milli geleneğimiz’
Memur Sen Erzurum İl Temsilcisi Abdullah Duman, Yaşlılarımıza sahip çıkmanın ...
Öztürk soru önergesi verdi
MHP Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e KDV ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Bitti Oldu…
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
15 Temmuz Sıradan Bir Gün Değildir..
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Vicdanın Sesi Kısılırsa
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
'Emrolunduğun gibi dosdoğru ol!'
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Dede Korkut'u Anlamak, Ortak Geleceği İnşa Etmektir
Osman Şanalan
Osman Şanalan
Erzurum'un Sessiz Golü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
PALANDÖKEN
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri