Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji
2026 FIFA Dünya Kupası'nda final heyecanı
2026 FIFA Dünya Kupası'nda final heyecanı
Şehit Ellik dualarla anıldı
Şehit Ellik dualarla anıldı
Karlıova'da kontrolden çıkan otomobil devrildi 3 yaralı
Karlıova'da kontrolden çıkan otomobil devrildi 3 yaralı
MHP Pasinler ilçe Kongresi tamamlandı
MHP Pasinler ilçe Kongresi tamamlandı
Oltu çiftçisine Orköy desteği
Oltu çiftçisine Orköy desteği
HABERLER>GUNCEL
2 Mayıs 2012 Çarşamba - 06:26

‘Erzurum yenilenecek’

. Çocukluğunda yaşadığı evi dışarıdan inceleyen Bakan Akdağ, kentsel dönüşüm kapsamında harabe durumdaki birçok yerin yıkılarak yenileneceğini belirtti.

‘Erzurum yenilenecek’

AHMET AKBUĞA
ERZURUM (İHA) - "Kentsel Dönüşüm Değerlendirme" toplantısı için Erzurum'a gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, kentteki mahalleleri gezdi.
Dün sabah Erzurum'a gelen iki bakan, kentte kentsel dönüşüm projesi kapsamında incelemelerde bulunarak, birçok semt ve mahalleyi gezdi. Daha sonra Bakan Recep Akdağ, Bakan Bayraktar ile kol kola girerek, çocukluğunun geçtiği mahalleyi dolaştı. Çocukluğunda yaşadığı evi dışarıdan inceleyen Bakan Akdağ, kentsel dönüşüm kapsamında harabe durumdaki birçok yerin yıkılarak yenileneceğini belirtti. Gezi sırasında çocuklarla da sohbet etmeyi ihmal etmeyen Bakan Bayraktar, bazı çocuklara harçlık dağıttı.
YAPILAŞMADA YENİ SÜREÇ

Gezi ve incelemelerin ardından Palandöken'de "Kentsel Dönüşüm Değerlendirme" toplantısı yapıldı. Toplantı sonrasında gazetecilere açıklama yapan Bakan Bayraktar, Türkiye'de artık hep modern konutların yapılacağını belirtti. Kentsel dönüşüm kapsamında Türkiye'de belediyeler tarafından birçok yerin yıkılarak yerlerine modern konutların yaptırılacağına vurgu yapan Bakan Bayraktar, "Erzurum'da 13 mahalle ve semtte yenileme gerekiyor. 17 bin konut ihtiyacı var. Kentsel dönüşüm kapsamında şuana kadar 7 bin 500 konut yapıldı. Toplam da 23 bin konut olacak" dedi. Bakan Bayraktar, Türkiye'yi dayanıksız yapılardan arındırmaya mecbur olduklarını belirtti.
Sağlık Bakanı Recep Akdağ da, 1 Mayıs İşçi Bayramını kutlayarak, bu bayramın huzur ve güven ortamında kutlanması mesajını verdi.
Palandöken'de düzenlenen "Kentsel Dönüşüm Değerlendirme" toplantısına iki bakanın yanı sıra TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, alt belediye başkanları ile kamu, kurum kuruluş müdürleri katıldı.
Toplantının ardından iki bakan, Erzurum'dan ayrılarak havayoluyla Ankara'ya gitti

 
Eşkın tezgaha çıktı
 
150 mahkum 700 ağaç dikti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraktar kentsel dönüşümü denetledi
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ve Sağlık Bakanı Prof. Dr. ...
Bakanlara yoğun ilgi
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ...
‘Erzurum’a 2023 vizyonu’
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile ...
 
‘Depremleri çok çabuk unutuyoruz’
Oltu Meslek Yüksek Okulu Mavi Salonu’nda “Türkiye’nin Depremselliği” konulu bir konferans verildi.
Yapı denetimi artacak
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ...
İşletme Müdürü tahliye oldu
Erzurum'un Aşkale ilçesinde gölette enerji nakil hattındaki arızayı gidermek ...
 
Elektrik kayıp kaçak oranı düşüşte
Erzurum'da elektrik kayıp ve kaçak kullanım oranının yüzde 11 seviyelerine düşürüldüğü açıklandı.
Erzurum’un hakkını kim verecek?
Erzurumlu sporseverler 2010-2011 sezonunda Türkiye Süper Kupa Finaline ...
Kültür Yolu Projesi başlıyor
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, “Kültür Yolu” projesine start veriyor. ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Bitti Oldu…
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
15 Temmuz Sıradan Bir Gün Değildir..
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Vicdanın Sesi Kısılırsa
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
'Emrolunduğun gibi dosdoğru ol!'
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Dede Korkut'u Anlamak, Ortak Geleceği İnşa Etmektir
Osman Şanalan
Osman Şanalan
Erzurum'un Sessiz Golü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
PALANDÖKEN
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri