Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji
2026 FIFA Dünya Kupası'nda final heyecanı
2026 FIFA Dünya Kupası'nda final heyecanı
Şehit Ellik dualarla anıldı
Şehit Ellik dualarla anıldı
Karlıova'da kontrolden çıkan otomobil devrildi 3 yaralı
Karlıova'da kontrolden çıkan otomobil devrildi 3 yaralı
MHP Pasinler ilçe Kongresi tamamlandı
MHP Pasinler ilçe Kongresi tamamlandı
Oltu çiftçisine Orköy desteği
Oltu çiftçisine Orköy desteği
HABERLER>EĞİTİM
25 Ağustos 2014 Pazartesi - 14:21

Öğrenciler gelecekleri için yarıştılar

BESYO'ya girmek isteyen yaklaşık bin 700 aday, sıcağın altında yetenek sınavında ter döktü. Bayanlar basketbol yetenek sınavında parkuru geçemeyen bazı öğrenciler kendini yere bırakarak gözyaşlarını hakim olamadı.

Öğrenciler gelecekleri için yarıştılar

Atatürk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'na (BESYO) girmek isteyen yaklaşık bin 700 aday, sıcağın altında yetenek sınavında ter döktü. Bayanlar basketbol yetenek sınavında parkuru geçemeyen bazı öğrenciler kendini yere bırakarak gözyaşlarını hakim olamadı.

Erzurum Atatürk Üniversite Beden Eğitim ve Spor Yüksekokulu’na (BESYO) girmek isteyen ve farklı şehirlerden gelen yaklaşık bin 700 aday, yeni eğitim öğretim yılında öğrenim görmeye hak kazanabilmek için sıcak havada rakipleriyle yarıştı. Öğrenciler, beden eğitimi ve spor öğretmenliği, spor yöneticiliği ve antrenörlük eğitimi bölümlerine girebilmek için birbirleriyle zamanlamasına kıyasıya yarışarak ter döktü. Bayanlar basketbol yetenek sınavına giren öğrenciler, zorlu parkurda zamanla yarışmakta zorlandı. Bayan öğrencilerin basketbol salonunda kurulan parkuru en kısa zamanda bitirip sınavın ilk aşamasını geçmek için yarıştı. Bazı öğrenciler zorlu parkuru geçmekte zorlanınca sınavı yarıda bırakmak zorunda kaldı. Bazıları ise zorlu parkurda zorlanınca yorgunluktan kendini yere bıraktı. Sınavdan elenen öğrenciler salonun dışına çıkarak arkadaşlarına sarılıp ağladı. Gözyaşlarına hakim olamayan öğrenciler uzun süre ağlayarak sınavın şokunu atlatamadı. Erkekler atletizm yetenek sınavında yarışan öğrenciler ise sıcak havanın altında koşarak en kısa zamanda koşulacak mesafeyi tamamlamak istedi. Atletizm sahasında sınava giren öğrencileri arkadaşları ve aileleri yalnız bırakmayıp tezahüratta bulundu. Atatürk Üniversitesi BESYO sınavlarına bu yıl bin 700 kişinin başvurusunun olduğunu ifade eden BESYO Müdürü Prof. Dr. Mustafa Atasever, yetenek sınavlarının objektif olarak geçtiğini söyledi. Atasever, “Branşlarına yönelik çok kaliteli öğrenciler bu yıl sınavlarımıza katıldı. Bizim yetenek sınavlarımızın hepsi kameraya kayıt alınıyor. Öğrencinin her hangi bir itirazında kamera kayıtları izleniyor. Her branşta en iyi sporcuları seçmek için uğraşıyoruz. BESYO sınavları iki aşamalı olarak devam ediyor. Birinci aşamada öğrenci kendi branşını geçiyor. İkinci aşamaya gelen öğrenciler belli bir parkuru geçerse ÖSYM’nin belirlediği puanlama ile sınavı kazanıyor. Bu yıl yetenek sınavlarına tenis, tekvando ve karate branşlarını da dahil ettik” dedi.

 
Daşkaya’dan sendikasız işçi vurgusu
 
Engelli STK Temsilcilerine, Proje Eğitimi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Emniyetten 10 numara yağ semineri
Erzurum’da toplu taşıma yapan araç sürücülerine 10 numara yağ kullanımı ...
Erzurum TFF-Ülker Futbol Köyü açılışı yapıldı
Bu yıl; 2 etap halinde, 8 şehirde (Isparta, Erzurum, Nevşehir, Sakarya, ...
Erzurum’da 2 bin 33 öğretmene ihtiyaç var
Okulların açılmasına az bir süre kala 2014-2015 yeni eğitim ve öğretim ...
 
Sürücü olmak artık kolay değil
M.COŞKUN-Direksiyon sınavına gelen ciddiyet başarı oranlarına yansıdı. ...
Yılmaz dikey bahçe uygulamasını anlattı
Erzurum’un en gözde mekanlarının başında gelen Ata Botanik Park’ın mimarı ...
ATAÜNİ İletişim öğrencisinden örnek duyarlılık
Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisi genç gazeteci Yusuf ...
 
ATAÜNİ’de e-kayıt dönemi
Atatürk Üniversitesi’ne yerleştirilen öğrencilerin kayıtları “e-devlet” ...
Erzurum’un ilk Dikey Bahçesi kuruldu
Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Yılmaz Peyzaj Mimarlığı ...
ATAÜNİ ve ETÜ’de 'e-devlet' üzerinden elektronik kayıt
Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) yürüttüğü Yükseköğretim Bilgi Sistemi çalışmaları ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Bitti Oldu…
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
15 Temmuz Sıradan Bir Gün Değildir..
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Vicdanın Sesi Kısılırsa
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
'Emrolunduğun gibi dosdoğru ol!'
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Dede Korkut'u Anlamak, Ortak Geleceği İnşa Etmektir
Osman Şanalan
Osman Şanalan
Erzurum'un Sessiz Golü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
PALANDÖKEN
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri