Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji
İngiltere, 60 yıl sonra Dünya Kupası'nda madalya aldı
İngiltere, 60 yıl sonra Dünya Kupası'nda madalya aldı
Fransa'da Didier Deschamps dönemi sona erdi
Fransa'da Didier Deschamps dönemi sona erdi
En iyi poster sunumunda  Dünya 1'incisi oldular
En iyi poster sunumunda Dünya 1'incisi oldular
'Bunların nefesi yeter mi?'
'Bunların nefesi yeter mi?'
Özdemir Erzurum kamu yatırım projelerini açıkladı
Özdemir Erzurum kamu yatırım projelerini açıkladı
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
26 Temmuz 2011 Salı - 06:37

Ramazan denetimleri başladı

Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü, Ramazan ayı öncesinde yaşanması muhtemel fiyat istismarına karşı harekete geçti. Kuruma bağlı piyasa denetim ekipleri, Ramazan ayı öncesinde ve içerisinde alışveriş merkezlerinden marketlere, manavlardan kasaplara varıncaya kadar piyasaları mercek altında tutacak.

Ramazan denetimleri başladı

ERZURUM(GHA) – Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü, Ramazan ayı öncesinde yaşanması muhtemel fiyat istismarına karşı harekete geçti. Kuruma bağlı piyasa denetim ekipleri, Ramazan ayı öncesinde ve içerisinde alışveriş merkezlerinden marketlere, manavlardan kasaplara varıncaya kadar piyasaları mercek altında tutacak.
Hemen her yıl Ramazan ayı öncesinde karşılaşılan fiyat istismarına bu yıl rastlanmayacak. Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü’ne bağlı piyasa denetim ekipleri, Ramazan ayı dolayısıyla etiket fiyatlarında oynama yapan esnafın korkulu rüyası olacak. Ekipler, halkın yoğun olarak alışveriş yaptıkları market, mağaza, manav ve kasapları göz hapsinde tutacak.
Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Sanayi ve Ticaret İl Müdürü İlhan Aydın, tüketicilerin mağdur edilmeyeceği bir Ramazan ayı geçirilmesi için hazırlıkları tamamladıklarını bildirdi. Her yıl Ramazan ayı öncesinde ve yine Ramazan ayı içerisinde artniyetli bazı esnafın etiket fiyatlarında değişiklikler yaparak haksız kazanç elde etme girişiminde bulunduğunu anımsatan Aydın, bu yola tevessül etmeyi düşünen esnafa şimdiden uyarıda bulundu. Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü’nde görevli piyasa denetim ekiplerinin, Ramazan öncesinde alışveriş merkezlerini, kasap ve manavları yakın markaja alacağını açıklayarak, “Tüketicilerimizin Ramazan ayı öncesinde ve yine bu ay içerisinde harcama alışkanlıklarının değiştiğini hepimiz biliyoruz. Bu tüketim artışı dolayısıyla vatandaşın fiyatlar yüzünden mağdur edilmesini istemiyoruz. Ekiplerimiz, piyasaları yakından takip edecek, fiyat istismarına göz açtırmayacak, tüketiciyi aldatmak suretiyle haksız kazanç elde etmeye çalışanlar için de gereken işlem yapılacak.” uyarısında bulundu.
PİYASA DENETİMLERİ PAZARLAR VE ÖLÇÜ ALETLERİNİ DE KAPSAYACAK…
Piyasa denetim ekiplerince yapılacak olan bu çalışmanın, sadece fiyatlara yönelik olarak değil, ürünlerin son kullanma tarihlerini de kapsayacağını dile getiren Sanayi ve Ticaret İl Müdürü İlhan Aydın, “Kasaplar Odası ile birlikte et fiyatları hususunda birlikte çalışacağız. Ramazan ayı dolayısıyla hiçbir kasap, belirlenen rayiç bedelin üzerinde satış yapamayacak. Terazileri kontrol edeceğiz, denetimlerini yapacağız. Sadece kapalı mekanlar ve alışveriş merkezlerinde değil, ekiplerimizi pazarlarda da işbaşında tutacağız. En küçük bir ayrıntıyı gözden kaçırmayacak ve tüketicilerin haklarını sonuna kadar savunacağız.” dedi.
Sanayi ve Ticaret İl Müdürü İlhan Aydın, piyasa denetimlerinin birkaç günle sınırlı kalmayacağının altını çizerek, “Vatandaşlarımız karşılaştıkları olumsuz herhangi bir durumu kurumumuza bildirebilir ve şikayetçi olabilirler.” hatırlatmasını yaptı.
 

 
Kızılay bağış aracına kavuştu
 
Yılmaz’a Avrupa Şampiyonası morali
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kızılay bağış aracına kavuştu
Kızılay Doğu Anadolu Bölge Kan Merkezi’nin de artık kendisine ait bir ...
Erzurumlu Kuzuun’u şifaya kavuşturdular
Kalbinde doğuştan iki delik olduğunu Manisa'da 6 ay önce tesadüfen gittiği ...
Erzurum, acil sağlık hizmetlerinde marka
Erzurum’da ambulans sirenleri Yaz mevsiminde özellikle kalp krizi ve tansiyon ...
 
Göğüs Hastanesinde çağdaş atılım
Erzurum Nihat Kitapçı Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde ‘Yoğun Bakım’ gururu ...
Ağız sağlığında dernek yaklaşımı
Erzurum’da “Oral Diagnoz ve Maksillofasiyal Radyoloji Derneği” kuruldu. ...
Yılmaz’dan ağız sağlığı uyarısı
Kadınlar, estetik kaygılarından dolayı ağız ve diş bakımlarına erkeklerden ...
 
Seyyarlardan çevre duyarlılığı
Erzurum Seyyar Satıcılar Odası Başkanı İskender Aktepe, semt pazarlarından ...
Aras’ta balık bereketi
Aras Nehri Erzurum Pasinlerli balıkçıların yüzünü güldürmeye devam ediyor.
Erzurumlu Ailenin gurbet dramı
Bursa'da oyun oynarken otomobilin altında kalan 4 yaşındaki Betül'ün 9 ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Bitti Oldu…
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
15 Temmuz Sıradan Bir Gün Değildir..
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Vicdanın Sesi Kısılırsa
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
'Emrolunduğun gibi dosdoğru ol!'
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Dede Korkut'u Anlamak, Ortak Geleceği İnşa Etmektir
Osman Şanalan
Osman Şanalan
Erzurum'un Sessiz Golü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
PALANDÖKEN
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri