Yakutiye Belediyesi Başkanı Ali Korkut'un geçtiğimiz yıl başlattığı ve yoğun ilgi gören Anne Üniversitesi uygulaması bu yıl tekrarlanıyor. Yakutiye Belediyesi ile Atatürk Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen Anne Üniversitesi'ne bu yıl 50 anne öğrenci alınacak. Anne üniversitesine katılım için gerekli olan şart, çocuğunun üniversiteye devam ediyor veya üniversiteye gitmeye aday olması gerekiyor. Belediye Başkanı Ali Korkut, "Çocukları üniversiteye başlamış veya lise eğitimi alan anneleri kapsayan bir proje. Çocuklarının hangi ortamda olduğunu görmeleri ve onlarla aynı duyguları yaşamaları için yaptığımız bir uygulama. Atatürk Üniversitemizin katkılarıyla yapıyoruz" dedi.
Erzurum Merkez Yakutiye Belediyesi ile Atatürk Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilecek 2 dönem Anne Üniversitesi uygulaması programı 19 Şubat - 2 Nisan 2016 tarihleri arasında başlayacak.
Atatürk Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezinde düzenlenecek 8 haftalık kurs programında annelere üniversite yaşamından örnekler sunulacak, toplum ilişimini geliştirmeleri ve aile içi iletişimde eğitim verilecek.
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, 8 haftalık eğitim programıyla ilgili masrafların belediye tarafından karşılanacağını belirtti. Ali Korkut, "Yakutiye Belediyesi bölgesinde bulunan annelerin bilgilerini güncellemek, iyileştirmek, annelere üniversite yaşamından örnekler sunmak, üniversite - toplum iletişimini geliştirmek, annelerin sosyal hayata katılımını teşvik etmek, desteklemek, annelerle çocukları arasındaki bağların güçlendirilmesine destek olmak için "ANNE ÜNİVERSİTESİ" projesi kapsamında bir eğitim programı düzenlemesini amaçlanmaktadır" dedi.
Eğitim programı; Atatürk Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi ve akademisyenleri tarafından uygulanacak.
19 Şubat'ta başlayacak eğitim 8 hafta ve 48 saati bulacak.
1-Eğitim programında; kişiler arası iletişim ve insan ilişkileri, (iletişim, iletişim stratejileri, aile içi iletişim, özel durumlarda iletişim, iletişim çatışmalarında çözüm stratejileri.
2-Değerler eğitimi: (adalet, doğruluk, saygı, mahremiyet, ahlak ve vicdan, kültürel mirasa sahip çıkma, empati duygularının geliştirilmesi, dostluk, bağımsız ve özgür düşünebilme)
3-Çevreyi koruma (Çevre bilincinin oluşturulması, çevreci yaklaşımın gelişimi, çevre, hava, su kirliliği ve önleme uygulamaları, enerji kaynaklarının doğru kullanımı ekoloji.
4-Kadın ve çocuk hakları (İnsan hakları ve yasal haklar çerçevesinde kadın ve çocuk)
5-Güzel sanatlar ve topluma yansımaları: sanat ve kültür, sanat ve toplumsal gelişim, sanatın toplumsal değerlerin oluşmasındaki etkisi.
6-sağlık bilgisi, çocuk ve ergen gelişimi, toplumda kadın, medya okur yazarlığı, kişisel bakım ve imaj, alan uygulaması.