Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Güler: ‘Varlığımızın en büyük teminatı TSK’dır’
Güler: ‘Varlığımızın en büyük teminatı TSK’dır’
Tekin’den sistem eleştirisine tepki
Tekin’den sistem eleştirisine tepki
 'Filistinli kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız'
 'Filistinli kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız'
'Rantsal dönüşüm yapanın Allah cezasını versin'
'Rantsal dönüşüm yapanın Allah cezasını versin'
Bahçeli: Dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum
Bahçeli: Dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum
HABERLER>ASAYİŞ
6 Ağustos 2020 Perşembe - 03:30

‘105 terörist etkisiz hale getirildi’

Çataklı, yapılan operasyonlar çerçevesinde terörden aranlar listesinde gri kategoride aranan 5 teröristin de aralarında bulunduğu toplam 105 teröristin ise etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

‘105 terörist etkisiz hale getirildi’

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Kurban Bayramı'nda yaşanan trafik kazalarına ilişkin, “Bayram tatilinde 29 ilde 44 ölümlü trafik kazasında 60 can kaybı yaşanmıştır. Can kayıplarından en fazla Ankara ilimizde 11, Hakkari ilimizde 6 ve Niğde ilimizde 6 olarak gerçekleşmiştir” dedi.
İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, aylık basın bilgilendirme toplantısında Türkiye başta olmak üzere dünya gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Temmuz ayına ilişkin verilerin paylaşıldığı toplantı öncesinde Çataklı, Beyrut’ta bir Liman’da meydana gelen patlamaya ilişkin hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi. Kurban Bayramı’na ilişkin alınan önlemlerde 30 Temmuz ve 3 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşen kazalara yönelik Çataklı, “Bayram tatilinde 29 ilde 44 ölümlü trafik kazasında 60 can kaybı yaşanmıştır. Can kayıplarından en fazla Ankara ilimizde 11, Hakkari ilimizde 6 ve Niğde ilimizde 6 olarak gerçekleşmiştir” diye konuştu.
OPERASYONLAR

İçişleri Bakanlığı koordinesinde yürütülen iç güvenlik operasyonları çerçevesinde 2020 temmuz ayına dair verileri de paylaşan Çataklı, kırsal alanda 8’i büyük, 19’u orta çaplı olmak üzere toplam 11 bin 57 kırsal operasyon, şehirlerde ise bin 509 operasyon yapıldığını duyurdu. Bakan Yardımcısı Çataklı, yapılan operasyonlar çerçevesinde terörden aranlar listesinde gri kategoride aranan 5 teröristin de aralarında bulunduğu toplam 105 teröristin ise etkisiz hale getirildiğini açıkladı.
43 MİLYON 746 BİN 580 KÖK KENEVİR YAKALANDI
Bakan Yardımcısı Çataklı yurt içinde uyuşturucu ile mücadeleye yönelik operasyonlarında sürdüğünü ve kök keneviri yetiştirmede bir hareketliliğin olduğunun altını çizerek, “Ekiplerimiz sahada uyuşturucuya yönelik baskı kurmaya çalışıyorlar 43 milyon 746 bin 580 kök kenevir adet kök keneviri ele geçirmişlerdir. Bu geçen aya göre yüzde 156’lık bir artış söz konusudur. Uyuşturucu ile mücadeleye yönelik gerçekleştirilen 11 bin 915 operasyonda, 16 bin 1 kişi gözaltına alınmış, bin 671 kişi adli makamlar tarafından tutuklanmıştır. Yapılan operasyonlarda; 7 ton 746 k esrar, 442 kilo skunk, 1 ton 493 kilo eroin, 2 kilo kokain, 79 kilo afyon, 371 kilo metamfetamin, 634 bin 890 adet ekstasy, 93 bin 626 adet captagon, 209 bin 255 adet sentetik ecza ele geçirilmişti r.
5 BİN 412 SOSYAL MEDYA HESABI İNCELENDİ
Siber Suçlarla Mücadelede; terör suçları kapsamında temmuz ayı içerisinde 5 bin 412 sosyal medya hesabı ile ilgili çalışma yapıldığını bildiren Çataklı, “Tespit edilen 2 bin 246 kişi hakkında yasal işlem yapılmıştır. Ülkemiz siber suçların takibinde uluslararası ortalamanın üzerinde bir ortalamaya sahiptir. Sanal bahis ve kumardan çocuklarımızı hedef alan pek çok konuyu takip ediyoruz” sözlerini kullandı.
7 BİN 726 DÜZENSİZ GÖÇMEN YAKALANDI
Düzensiz göçle mücadelenin küresel bir sorun olduğunu belirten Çataklı, “Ülkemiz gerek Ortadoğu’dan gerek, Asya’dan ve gerekse Afrika’dan gelen düzensiz göç rotaları üzerinde bulunmaktadır. Bu konuda ciddi bir mesai harcıyoruz. Ülkemizin kamu düzenin bozulmasını ve o insanların can kayıplarını önlemeye çalışıyoruz. Temmuz ayında da bin 493’ü denizlerde olmak üzere toplam 7 bin 726 düzensiz göçmen yakalanmış, 412 organizatör gözaltına alınmıştır. Ülkesine geri dönen Suriyeli sayısı: 407 bin 520 olarak gerçekleşmiştir” şeklinde konuştu.

 
‘Binlerce yıl bulunduğumuz coğrafyalarda katkılar sunduk’
 
Erzurum ithalatta 5’inci sırada
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
24 kilo 200 gram eroin ele geçirildi
Bitlis'te narkotik köpeği Atlas ile yapılan araç aramasında 24 kilo 200 ...
Saman yüklü kamyon uçuruma yuvarlandı: 1 yaralı
Tortum ilçesinde seyir halinde olan saman yüklü bir kamyon uçurumdan yuvarlanarak parçalara ayrıldı.
Ailelerin evlat nöbeti 338'nci gününde
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla ...
 
Komandolardan hainlere büyük darbe
Milli Savunma Bakanlığı, Irak Kuzeyi Hakurk Bölgesi’nde keşif ve gözetleme ...
1 terörist etkisiz hale getirildi
Milli Savunma Bakanlığı, Barış Pınarı bölgesine sızma girişiminde olan ...
Benzinle sobayı yakmaya çalışırken kendini yaktı
Ardahan’da bir kişi, çay yapmak için benzinle yaktığı sobada meydana gelen ...
 
Tır ile minibüs çarpıştı: 2 yaralı
Çat İlçesinde meydana gelen trafik kazasında Tır ile minibüs çarpıştı. ...
Genç öğretmen duvağıyla uğurlandı
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde dün meydana gelen feci kazada hayatını ...
‘HDP’liler oğlumu dağa kaçırdılar’
HDP önünde evlat nöbetine devam eden acılı babalardan Şevket Bingöl, oğlu ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri