Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Emniyetten gerçeği aratmayan tatbikat
Emniyetten gerçeği aratmayan tatbikat
Karagöbek yolunda trafik kazası: 4 yaralı
Karagöbek yolunda trafik kazası: 4 yaralı
ASHM’den Şehitlerin Aziz Hatıralarına vefa projesi
ASHM’den Şehitlerin Aziz Hatıralarına vefa projesi
İrfan Meclisi’nde turizm ele alındı
İrfan Meclisi’nde turizm ele alındı
Şehit yakınları ve gaziler iftarda buluştu
Şehit yakınları ve gaziler iftarda buluştu
HABERLER>TÜRKİYE
6 Ağustos 2020 Perşembe - 03:26

‘Binlerce yıl bulunduğumuz coğrafyalarda katkılar sunduk’

Şentop, “Avrupa ülkeleri dahil dünyada 100’ün üzerinde ülkeye yardımda bulunduk. Uluslararası dayanışmanın en güzel örneklerini verdik. Bazı Batı ülkeleri birbirinin tıbbi malzemelerine el koyup onları gasp ederken biz yardımları yaptık. Herkes karakterinin gereğini yapar” dedi.

‘Binlerce yıl bulunduğumuz coğrafyalarda katkılar sunduk’

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, Pozantı Kongresi’nin 100’üncü yılının kutlandığı etkinlikte, Fransa’nın yüzyıllar boyunca sömürge ve işgal yaptığını söyleyerek, “Avrupa ülkeleri dahil dünyada 100’ün üzerinde ülkeye yardımda bulunduk. Uluslararası dayanışmanın en güzel örneklerini verdik. Bazı Batı ülkeleri birbirinin tıbbi malzemelerine el koyup onları gasp ederken biz yardımları yaptık. Herkes karakterinin gereğini yapar” dedi.
Milli Mücadele sürecinin temel taşları arasında değerlendirilen 5 Ağustos 1920 tarihinde gerçekleştirilen Pozantı Kongresi’nin 100’üncü yılı Pozantı ilçesi belediye binası önünde çeşitli etkinliklerle kutlandı. Sosyal mesafe ile maskeye uyularak kutlanan tören için vatandaşlar alana tek tek alındı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı TCDD Taşımacılık A.Ş. aracılığıyla güne özel buharlı tren tahsis etti.
Devlet sanatçıları buharlı tren ile Pozantı İstasyonu’na gelerek Mustafa Kemal Atatürk’ü, Fevzi Çakmak’ı ve kongreyi canlandırdı. Öte yandan İzmir’den gelen buharlı trene halk da yoğun ilgi de gösterdi.
“BİN YILDIR BULUNDUĞUMUZ COĞRAFYALARDA KATKILAR SUNDUK”
Kongrenin 100.yılı nedeniyle ilçeye gelen TBMM Başkanı Mustafa Şentop yaptığı konuşmada, Pozantı Kongresi’nin öneminden bahsederek, “Bu yıl gazi meclisimizin açılışının yüzüncü yılı. Açılışının yüzüncü yılında başkanı olmak benim için iftihar sebebidir. Vatan kıldığımız bu topraklarda bin yılı aşkındır varlığımızı sürdürüyoruz. Bin yıldır bulunduğumuz coğrafyalarda çok büyük katkılar sunduk. 100 yıl önce bu toprakları işgal etmek isteyenlere gereken cevabı verdik” diye konuştu.
Fransa’nın yüz yıldır neredeyse her bölgede katliam ve sömürge yaptığını vurgulayan Başkan Şentop, “Fransızlardan bahsediyorum. Sömürgeci, barbar, insana ve kendinden olmayan insana dair her şeye saygısızca, vahşice yaklaşan Fransızlar, tam 75 sene önce, evet, tam bugün Cezayir’de büyük bir katliam gerçekleştirdiler. 2. Dünya Savaşında nazi Almanya’sı tarafından işgal edilen Fransa, sömürgesi altındaki Cezayir’li gençlerden yardım ve destek istemişti. Hatta Cezayir’e bağımsızlığını vaad ederek. Ancak Fransa işgalden kurtulunca, ilk işleri Cezayir’de büyük bir katliam gerçekleştirmek oldu. Nazi Almanya’sının işgaline direnemeyen, işgalden kendi Milli direnişiyle değil, ancak İngiltere ve ABD’nin yardımıyla kurtulan Fransa ilk iş olarak Cezayir’e saldırmıştır. Herkes karakterinin gereğini yapar” ifadelerini kullandı.
FRANSA’NIN SABIKASI
Fransa’nın işgal ve sömürgelerinden de bahseden Şentop, daha sonra şunları söyledi:
“90’lı yıllarda Ruanda’da yaşanan katliamda da bu Fransa’yı görüyoruz. Birleşmiş Milletleri raporunda açıkça suçlanmaktadır Fransa. Aynı Fransa bugün, Libya’da meşru hükümete karşı ayaklanan darbeci hainlerle beraber. Tarafını ve tutumunu cesaretle, kafasını kaldırarak savunamıyor bile. Tersinden, güya, Türkiye’yi suçlayarak, kirli tutumunu örtbas etmeye çalışıyor. Suriye’de aynı şekilde, terör örgütü PKK’ya yardım ve yataklık ediyor. PKK’lı teröristleri Cumhurbaşkanlığı sarayında ağırlıyor. Tabii Afrika’nın güzel insanlarının milli servetlerini, alın terlerini, gözyaşlarını çalmaya da devam ediyor, merkez bankası üzerinden. Dünyada insan haklarından, hukuktan, adaletten, haktan haksızlıktan bahsedebilecek en son devlet Fransa’dır. Son iki yüzyılın tarihi, Fransa’nın yüzündeki karayı, alnındaki lekeyi silmesinin mümkün olmadığını gösteriyor. 21. yüzyıl Fransa için, geçen iki yüzyılıdaki katliamları, soykırımları, zulümleri, işgalleri, sömürüleri için özür dileme yüzyılı olabilir. Belki bir yüzyıl yeterli olur.”
“YÜZYIL ÖNCENİN KARARLILIĞIYLA YÜKSELECEĞİZ”
Şentop, Korona virüsle mücadele döneminde Türkiye’nin birçok ülkeye yardımda bulunduğunu vurgulayarak, “Yüzyıl sonra, dünya değişti. Türkiye büyüdü, gelişti, güçlendi; ilkeli, ahlaklı, adaletli, barışı ve dayanışmayı esas alan uluslararası siyasetiyle çok büyük mesafeler kazandı. Yeryüzünde mazlumların haklı ve gür sesi oldu. Cumhurbaşkanımız, bütün uluslararası platformlarda adil bir uluslararası düzeni ısrarla ve hakkıyla dile getiren sembol bir lider oldu. Özellikle salgın sürecinde, sadece kendi halkımıza değil, Avrupa ülkeleri dahil dünyada 100’ün üzerinde ülkeye yardımda bulunduk; uluslararası dayanışmanın en güzel örneklerini verdik. Bazı Batı ülkeleri birbirinin tıbbi malzemelerine elkoyup onları gasbederken bunu yaptık. Herkes karakterinin gereğini yapar. Yeni bir dünyanın eşiğindeyiz. Israrla, kararlılıkla, birlik ve beraberlikle, uluslararası dayanışma ile hakkı, adaleti, hukuku, ahlakı, insanlığı savunacağız, yükselteceğiz. Yüzyıl öncesinin kararlığıyla” dedi.
“HERKESE TEŞEKKÜRLER”
Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, “Pozantı olarak bugün büyük bir gurur yaşıyoruz. 3 dönemdir belediye başkanlığı yapıyorum. Aileme ve milletimize bundan daha büyük bir onur bırakacağımı düşünmüyorum. Katılım için herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
“BU KONGRE ÇOK ÖNEMLİ BİR KONGREDİR”
Adana Valisi Süleyman Elban, “Anadolu işgal edilmeye başlanmış bu işgal yerlerinden birisi de Adana’ydı. Mustafa Kemal Atatürk ve beraberindekiler işgale karşı ilk günden itibaren tepkisini göstermiştir. Adana’mız işgal altındayken Mustafa Kemal Atatürk, Fevzi Çakmak ve beraberindekiler düşmanın dibine kadar gelerek mesaj verdiler. Bu kongre çok önemli bir kongredir. Bu kongreden tam 100 yıl sonra yine bir meclis başkanımız burada tüm Adanalıları şereflendirmek suretiyle kongremizi onurlandırıyorlar” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay tarafından Başkan Şentop’a çeşitli hediyeler takdim edildi. Öte yandan Şentop kara tren ile Belemedik Tabiat Parkı'na gitti.

 
‘Sağlık İçin, Hepimiz İçin’
 
‘105 terörist etkisiz hale getirildi’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: 'İftira ve fitne ateşini söndüreceğiz’
Erdoğan, 'Söylenen her yalanı hakikatin gücüyle etkisiz hale getirecek, ...
'Evlatlarımıza yeni zaferler miras bırakacağız’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yayımladığı Kurban Bayramı mesajında, “Tarihimize ...
'Bayramlar birlik ve beraberliğin manevi güvencesidir'
Bahçeli, “Bayramlar tıpkı bayrak gibi bağımsızlığın simgesi, birlik ve ...
 
Gül’den ‘Dünya beşten büyüktür’ vurgusu
Adalet Bakanı Gül, “Bugün dünyanın en fakir 22 ülkesi İslam coğrafyasında ...
‘Taviz vermeyiz’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Kendimiz ve dostlarımız için siyasi, ...
‘Bir milletin yeniden doğuşuna şahitlik ediyoruz’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Amaç; özgüven sahibi, büyük ve güçlü ...
 
‘Türk milleti haysiyetini cesaretle savunmuştur’
MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Müslüman Türk milleti inanç haklarına sahip ...
Çavuşoğlu: ‘Her millet kendine yakışanı yapar’
Çavuşoğlu, 'Biz Kurtuluş Savaşı'nda Yunanları denize döktükten sonra başta ...
Çelik: ‘Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti’
Çelik, "Türkiye Cumhuriyeti, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir. ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri