Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Aydın siyasi gündemi değerlendirdi
Aydın siyasi gündemi değerlendirdi
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
HABERLER>BÖLGEDEN
19 Ağustos 2019 Pazartesi - 12:41

4 cami inşaatının yıkılması için karar aldı

İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan Diyarbakır Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı’nın terör örgütü ile olan bağının ve suç listesinin bir hayli kabarık olduğu ortaya çıktı.

4 cami inşaatının yıkılması için karar aldı

İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan Diyarbakır Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı’nın terör örgütü ile olan bağının ve suç listesinin bir hayli kabarık olduğu ortaya çıktı.

Diyarbakır Belediye Başkanı Mızraklı, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırıldı. Mızraklı’nın terör örgütü ile olan ilişkisi ve faaliyetleri, suç dosyasının oldukça kabarık olduğunu gösterdi. Mızraklı hakkında terör örgütü kurma ve yönetme suçundan yargılanma, terör suçlarına ilişkin 8 ayrı soruşturma ve İçişleri Bakanlığınca 3 ayrı soruşturma bulunduğu öğrenildi. Mızraklı, Almanya’da PKK terör örgütünün faaliyetlerini yürütmek ve Türklere ait iş yerlerine saldırıda bulunmak suçlarından tutuklanan ve ülkemizde de ‘‘terör örgütü üyesi olmak, tasarlayarak öldürme, devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma, terör örgütü kurmak ve yönetmek’’ gibi teröre ilişkin 6 farklı suçtan hakkında arama kaydı bulunan, KCK'nın Sincar sorumluluğunu yürüten “Mam Zeki Şengali” kod adlı İsmail Özden’in 15 Ağustos 2018 tarihinde güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirilmesinden sonra PKK terör örgütü ve destekçilerinin düzenlediği basın açıklamasına katılarak terör örgütüne desteğini aleni bir şekilde gösterdi.

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğüne ait ekip aracına beraberindeki 2 teröristle birlikte 10 Ekim 2007 tarihinde saldırı gerçekleştiren ve 1 polis memurunun şehit edilmesi, 2 polis memurunun ve 3 vatandaşın yaralaması olayının faili azılı terörist Zülküf Gezen, terör örgütünden gelen talimat sonucunda kendini asarak intihar etti. Mızraklı, Diyarbakır Yeniköy Mezarlığı'na gelerek teröristin sözde anma etkinliğine katılıp, akabinde ailesine taziye ziyaretinde bulunarak teröriste sahip çıktı.

TERÖRDEN İHRAÇ EDİLENLERİ BELEDİYEDE ÇALIŞTIRMAYA BAŞLADI

Belediye başkanı seçilen Mızraklı’nın ilk icraatlarından biri de terör iltisakı nedeniyle görevden uzaklaştırılan kişileri görevlerine iade etmek oldu. Bununla da yetinmeyen Mızraklı, terör suçları nedeniyle ihraç edilen kişileri de gayriresmi olarak belediyede çalıştırmaya başladı.

TERÖRİSTİN İSMİNİ CADDEYE VERME GİRİŞİMİNDE BULUNDU

Diyarbakır Büyükşehir Meclisinin kararı ve Diyarbakır Valiliğinin onayı ile sahabe “İyaz Bin Ganem” ismi verilen caddeye Mızraklı, göreve gelmesinden sonra ‘‘PKK terör örgütüne üye olmak, yardım ve yataklık etmek’’ suçundan 3 yıl 9 ay ağır hapis cezası verilen İlhan Diken isimli teröristin ismini vermeye çalıştı. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Mızraklı, PKK terör örgütünün 15 Ağustos 1984 tarihinde ilk silahlı terör eylemi olan ve 1 askeri şehit ederek, 6 asker ve 3 sivilin yaralanmasıyla sonuçlanan Eruh baskını için 15 Ağustos’ta düzenlenen sözde anma etkinliğine de katılarak terör örgütüne destek verdi.

Mızraklı, imar planına uygun olarak yapımına başlanan 4 cami inşaatının yıkılması için karar aldı. Diyarbakır halkının isteği üzerine ve yine Diyarbakır halkının parasıyla yapımına başlanan bu camilerin yıkılmasıyla inançlarını özgürce yaşamak isteyen vatandaşların ayrıştırılması ve yıkım anında ortaya çıkacak çatışma ortamından her zamanki gibi bölücü terör örgütünün yararlanması amaçladı.

KURBAN BAYRAMI’NDA TERÖRİST MEZARLARINA ZİYARET

Kurban Bayramı arefesinde Mızraklı, 2005 yılında örgütün kırsal kadrosuna katılarak güvenlik güçlerine saldırı girişiminde bulunan sözde Gabar Cephe-Kerboran birim sorumluluğunu yürüten ve 6 Mart 2016 tarihinde güvenlik güçlerince girdiği çatışmada ölü olarak ele geçirilen terörist Okan Emektar ve terör örgütünün şehir yapılanması YDG-H içinde faaliyet yürütürken çukur-hendek operasyonları sonucunda güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada Cizre’de öldürülen terörist Abdullah Özgül‘ün mezarlarını ziyaret ederek terör örgütüne desteğini ve bağlılığını aleni olarak gösterdi.

PKK terör örgütünün sözde Sağlık Komitesi adı altında faaliyet gösteren yapılanması içinde de yer alan Dr. Adnan Selçuk Mızraklı, değişik tarihlerde birçok yaralı veya hasta teröristi görev yaptığı hastanede herhangi bir resmi kayda gerek duymaksızın gizli bir şekilde tedavi etti, bununla da kalmayarak kırsaldaki teröristlere ilaç ve tıbbi malzeme yardımı sağladı.

 
Terörle yatmış terörle kalkmış
 
Katılmadığı faaliyet ve eylem kalmamış
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Terörle yatmış terörle kalkmış
İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırılan Mardin Belediye Başkanı ...
Palandöken Belediyesinde yoğun yaz mesaisi
Yaz sezonunu hizmet noktasında dolu dolu geçiren Palandöken Belediyesi, ...
Ahıska Türkleri, doğdukları toprakları ziyaret ettiler
Sovyetler Birliği tarafından 1944 yılında ana vatanları Ahıska’dan sürgün ...
 
Murat Nehri can aldı
Bingöl’de serinlemek için Murat Nehri'ne girdikten sonra akıntıya kapılan ...
Şiddetli rüzgar önüne çıkanı yıktı
Kars’ta yağmurla birlikte 10 dakika etkili olan ve hızı saatte 100 kilometreyi ...
ASİMDER’den sert tepki
Gülbey, Artvin’in Hopa İlçesinde yaşayan Hemşinli Türkler üzerinde Ermenistan ...
 
Aşkaleliler “Sılada 3 gün” konserinde buluştu
Aşkale İlçe Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığının ortaklaşa hazırlamış ...
Akıllı köy: "Gakko suyu aç, gakko suyu kapat"
Tunceli'nin Çemişgezek ilçesine bağlı bir köyün sakinleri, teknolojiyi ...
Yaylaların mutlu çocukları
Erzincan’ın yüksek kesimlerdeki yaylalarda tulum peyniri üreticiliği yapan ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri