Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>ASAYİŞ
14 Temmuz 2019 Pazar - 11:38

81 ilde “Türkiye Güven Huzur” uygulaması

Türkiye genelinde eş zamanlı olarak 61 bin 101 personelin katılımı ile Türkiye Güven Huzur (2019-3) uygulaması gerçekleştirildi

81 ilde “Türkiye Güven Huzur” uygulaması

Türkiye genelinde eş zamanlı olarak 61 bin 101 personelin katılımı ile yapılan Türkiye Güven Huzur (2019-3) uygulamasında 1 adam öldürme, 1 yağma, 29 yaralama, 44 hırsızlık, 18 dolandırıcılık, 3 cinsel taciz, 1 çocuğun cinsel istismarı, 14 uyuşturucu madde ticareti yapmak, 4 kaçakçılık, 1 silahlı terör örgütüne üye olmak, 887 diğer suçlardan ve 11’i çocuk 27 kayıp şahıs olmak üzere toplam bin 30 aranan şahıs yakalandı.

Genel asayişin ve kamu düzeninin devamının sağlanması, kamu kurum ve kuruluşları civarında, stratejik öneme haiz bölgelerde, özellikle vatandaşların yoğun olarak bulundukları yerlerde Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı birimleri tarafından suç isleyebilecek kişilerin tespit edilerek yakalanması, her zaman ve her yerde güvenlik güçlerinin varlığını vatandaşa hissettirerek alanda görünür olunması amacıyla başta terör, asayiş ve narkotik olayları olmak üzere suç işleme amacındakilerin caydırılması, aranan şahısların yakalanması, varsa suç delillerinin ele geçirilmesi için ülke genelinde eş zamanlı olarak 13 Temmuz tarihinde “Türkiye Güven Huzur” uygulaması yapıldı. İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, “Uygulama 10.00-13.00 saatleri arasında terör örgütüne müzahir şahısların yoğun olarak bulunabileceği yerler, metruk binalar, park-bahçelerde ve bu güzergâhlara acılan bulvar, cadde ve sokaklarda, 16.00-19.00 saatleri arasında vatandaşların yoğun olarak bulunduğu eğlence ve etkinlik yapılan meydanlarda, fuar ve kutlama alanlarında, kamu binaları çevreleri ile oralara açılan yollarda, toplu taşıma yapılan gar-istasyon, iskele-liman, otogar-terminal girişleri ile havaalanları güzergâhlarında, 20.00-22.00 saatleri arasında alışveriş merkezleri (AVM), elektronik oyun salonları, internet kafe, eğlence mekanları ile umuma açık yerler ve çevrelerinde 61 bin 101 personel ve 188 detektör kopeği ile 11 bin704 noktada gerçekleştirildi" denildi.

Uygulamada bin 30 aranan şahıs yakalandı

Türkiye Güven Huzur uygulamasında 526 bin 16 şahıs sorgulandı. Bu sorgulamalarda 1 adam öldürme, 1 yağma, 29 yaralama, 44 hırsızlık, 18 dolandırıcılık, 3 cinsel taciz, 1 çocuğun cinsel istismarı, 14 uyuşturucu madde ticareti yapmak, 4 kaçakçılık, 1 silahlı terör örgütüne üye olmak, 887 diğer suçlardan ve 11’i çocuk 27 kayıp şahıs olmak üzere toplam bin 30 aranan şahıs yakalandı. Yapılan uygulama sonucunda 792 şahsa adli-idari işlem yapılırken, 99 şahıs gözaltına alındı. 167 bin 70 adet araç kontrol edildi. Kontrollerde 78 adet aranan araç tespit edildi, 3 bin 41 adet araca işlem yapıldı, 612 adet araç ise trafikten men edildi.

Uygulamada, 19 bin 474 umuma açık iş yeri denetlendi ve 61 adet iş yeri kapatıldı. Ayrıca 12 adet ruhsatsız tabanca, 22 adet ruhsatsız av tüfeği, 16 adet kurusıkı tabanca, 897 adet mermi, 7 adet kesici-delici alet, 350 gram esrar, 8 gram eroin, 109 gram bonzai, 251 gram metanfetamin, 24 kök kenevir bitkisi, 62 adet sentetik ecza, 240 litre kaçak içki ve bin 630 paket kaçak sigara ele geçirildi.

 
Erzurum Uluslararası Open karşılaşmaları başladı
 
Ahlaksızlıkta sınır tanımıyorlar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yazıpınar’da akıllara durgunluk veren hırsızlık
Olay, Erzurum’un Yakutiye ilçesine bağlı Yazıpınarı Mahallesi’nde geçtiğimiz günlerde meydana geldi.
Pasinler yolunda trafik kazası: 1 ölü
Pasinler ilçesi D-100 karayolunda meydana gelen trafik kazasında bir kişi hayatını kaybetti.
Horasan’da arazi kavgası: 2 si ağır 11 yaralı
Horasan ilçesinde arazi anlaşması nedeniyle husumetli olan iki aile arasında ...
 
MSB: “6 terörist etkisiz hale getirildi"
Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Irak'ın kuzeyindeki Zap ...
Eski hastaneyi yağmaladılar
Erzurum’da iki hırsız kapatılan eski Aziziye Araştırma Hastanesinin kapı ...
Erzurum'da FETÖ üyelerine darbe
H.H.Ü, S.Ç, M.K, A.B, Z.Ş, M.E, S.U, M.Y.T, İ.C ve M.Ö ile birlikte firari ...
 
8 ilde operasyon
Terör örgütü PKK’nın mali kaynakları arasında gösterilen sigara kaçakçılığına ...
Cezaevi firarisi Tavşanlı'da yakalandı
Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik, ...
Asayiş ekipleri suçlulara göz açtırmadı
Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri