Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Allahuekber Şehitleri rahmet niyazlarıyla anıldı
Allahuekber Şehitleri rahmet niyazlarıyla anıldı
Doğu Ekspresi Erzurum’daydı
Doğu Ekspresi Erzurum’daydı
‘Ayın Tarihi’ dergisi  Kasım sayısı yayımlandı
‘Ayın Tarihi’ dergisi  Kasım sayısı yayımlandı
Dağcılar Sarıkamış Şehitleri için yürüdü
Dağcılar Sarıkamış Şehitleri için yürüdü
Sarıkamış Şehitlerini Anma Wushu Turnuvası düzenlendi
Sarıkamış Şehitlerini Anma Wushu Turnuvası düzenlendi
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
13 Ekim 2019 Pazar - 11:23

Araç lastiklerini sanat eserine dönüştürüyor

Çocuklarının hayallerini onlarla birlikte süsleyen Şaban Kahrıman, sevgi evlerinin bahçesini güzelleştiren figürleri tasarladı. Araba lastiklerini geri dönüşüm sayesinde sanat eserine çevirdi, sevgi evi çocukları ise hayal güçleriyle boyadı.

Araç lastiklerini sanat eserine dönüştürüyor

Çocuklarının hayallerini onlarla birlikte süsleyen Şaban Kahrıman, sevgi evlerinin bahçesini güzelleştiren figürleri tasarladı. Araba lastiklerini geri dönüşüm sayesinde sanat eserine çevirdi, sevgi evi çocukları ise hayal güçleriyle boyadı.

Turizm sektöründe uzun yıllar boyunca çalışan aşçı Şaban Kahrıman’ın bütün hayatı başına gelen olaydan sonra değişti. Araba lastiklerinin eskimelerine ve çöpe gitmesine üzülen Kahrıman, kestiği lastiği bir kuğuya dönüştürdü. Kuğu’dan ilham alan Şaban Kahrıman yapmış olduğu 20 farklı figürü, Sevgi Evleri bahçesi dekorasyonu için çocuklara hediye etti.

Aşçı olduğu için meyve sebze dekorları yapmayı çok seven ancak çok çabuk solması ve yapısını kaybetmesinden dolayı daha güçlü bir malzemeyle dekorlar oluşturmayı düşünen aşçı Şaban Kahrıman, bir anda araba lastiklerinden dekoratif figürler oluşturmaya başladı.

"ÖNCE DALGA GEÇİYOR SANDILAR, SONRA ÖVGÜLER YAĞDIRDILAR"

Yapmış olduğu kuğu figürünü beğenen ve ilerlemek isteyen Kahrıman, bir baykuş tasarımı yapmak için gittiği Motosiklet tamircisine durumunu anlattığında, tamirci tarafından dalga geçiyor sanıldı.

Kahrıman, “Araba lastiklerinden bir baykuş yapmayı düşünüyorum. Eski lastiklerden almak istiyorum dediğimde tamirci bana inanmadı. ‘Lastikten bunu nasıl yapacaksın’ diyerek, dalga geçtiğimi sandı ama yanındaki çırağı beni gençlik merkezinde çalışırken görmüş ve ustasına gerçekten de ‘Bu hoca doğru söylüyor, lastiklerden bir şeyler tasarlıyor’ demesiyle eski lastikleri alabildim” dedi.

Birkaç lastik alan ve parasını ödemek için motosiklet tamircisine ne kadar tuttuğunu soran Şaban Kahrıman, aldığı cevap karşısında ise şoka uğradı. Kahrıman, önce ona inanmayan tamircinin, “Senin gibi bir sanatkardan para mı alacağım, biz bunları çöpe atıyoruz ama sen bunları geri dönüştürüyorsun” diyerek övgüler yağdırdığını hatta, dükkanında çalışmalar yapma teklifini sunduğunu söyledi.

Nene Hatun Çocuk Evleri Sitesi Müdür Yardımcısı Muhammet Başbuğ tarafından tasarladığı figürlerin görünmesi sonucunda “Sevgi Evlerine de bunlardan yapar mısın” teklifi üzerine 20 ayrı figür yapan Kahrıman, “Yaz ayı boyunca ben yaptım çocuklar boyadı” dedi.

Kahrıman, “Cumartesi, Pazar günleri boş zamanlarımda yapıyordum bu hobiyi, sevgi evlerindeki çocuklarla çok güzel arkadaşlıklar kurduk, anneleriyle bana çay ve su getiriyorlardı. Spiral ve dekupaj gibi tehlikeli aletlerin atölyede bulunmasından dolayı ben işin tehlikeli kısmını kilitli tuttuğum odamda yapıyordum. Dışarıda ise işlemin son aşaması olan boyama işlerini çocuklar yaptı. Şimdi seviniyorlar ‘Bunu ben boyadım’, ‘Bunda benim emeğim var’ diye, Türkiye’de böyle şeylerin olgunlaşması gerekiyor, Tayland’da Uzak Doğu’da bu işin okulları varken bizler biraz bu konuda gelişme aşamasındayız” diye konuştu.

‘Lezzet-i İkram’ı da unutmadı’

Asıl mesleği aşçılık olan Bolu’lu Şaban Kahrıman, Sosyal medyada esinlendiği ve takip ettiği çok fazla kanal olduğunu söyledi. Kahrıman’ın tüm tasarımları kendi hayal gücüne ait. Ailesiyle birlikte, Lezzet-i İkram adı altında bir kanalı dahi olan geri dönüşüm ustası Kahrıman, Kızıyla birlikte sebze meyve dekorları yaptı video çekti, oğlu ise kurgu ve montajını yaptı. Kahrıman ailesi kanallarında, Karpuz, Kırmızı Lahana, Patlıcan gibi birçok sebze ve meyveden dekor oluşturuyor.

 
ATAUNİ’de Green Conference
 
Baro'dan Barış Pınarı’na destek açıklaması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum’da “Bir Zamanlar Selçuklu”
Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Geleneksel Anadolu Kültür ve Sanat Atölyeleri ...
‘Su Şehri’nin 2018 Su İstatistiği
M.AKDAĞ- ÖZEL - Tüm tarihi kaynaklar, seyahatnamelerde ‘Su Şehri’ olarak ...
Erzurum'dan Bilecik’e gönül köprüsü
Erzurum’dan Bilecik’in Bayırköy Beldesine gezmeye gelen aileleri, Belde ...
 
Tarihi, tarihten öğrendiler
“Anadolu’nun Kapısı, Türkiye’nin Tapusu Ahlat” projesi kapsamında köylerde ...
Erzurum’da “İlk Adımdan Kuruluşa Milli Mücadele” sergisi
Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun’a çıkışının ...
Tarihi Medrese’de klima garabeti !
Aylardır süren restorasyon çalışmaları sonucunda, ziyarete açılan Çifte ...
 
Tarihi kale Definecilerin saldırısına uğradı
Erzurum’da 1790 yılından günümüze kadar ulaşan Surp Minas Kilisesi'nin ...
Özel tiyatrolara rekor destek
Kültür ve Turizm Bakanlığı, özel tiyatrolara bugüne kadar bir sanat sezonu ...
Çakmak: Aşıklık Geleneğii kültürel değerimiz
Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Bülent Çakmak, düzenlenen ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri