Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
434 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı
434 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı
Kaçakçılara darbe
Kaçakçılara darbe
‘Nemrut’un Develeri’ görsel şölen oluşturdu
‘Nemrut’un Develeri’ görsel şölen oluşturdu
8 kilo uyuşturucu ele geçirildi
8 kilo uyuşturucu ele geçirildi
Jandarmadan terör operasyonu
Jandarmadan terör operasyonu
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
25 Nisan 2020 Cumartesi - 12:12

Ceylan: ‘Gelsinler, gerçeklerle yüzleşsinler’

Güneş Vakfı'ndan sözde soykırım iddialarında bulunanlara açık davet.

Ceylan: ‘Gelsinler, gerçeklerle yüzleşsinler’

Güneş Vakfı Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye Cumhuriyeti devletinin önüne sürülen Asılsız Soykırım İddialarını kabul ettirme çabalarının gerek ulusal gerekse de uluslararası camiada adeta bir ‘’şov yapma günü’’ haline getirilen zamandayız.” dedi.
Ceylan, açıklamasının devamında, “Lütfen tarihi tarihçilere bırakalım. Çünkü, Yıllardır ‘’millet-i sadıka’’ masallarıyla Türk Milletine şirin gösterilmeye çalışılan ve asırlar öncesinden tebaası bulunduğu Osmanlı Devleti’ne karşı altyapısını hazırladığı ayrılıkçı fikirlerle çıkardığı isyan ve yaptığı katliamları bilinen Ermenilerin gerçek tarihleri göz ardı ediliyor. Her zaman olduğu gibi ‘’ABD’de Büyük Felaket, Ermenistan’da Soykırım, Türkiye’de ise Sözde Soykırım’’ isimlendirmeleriyle oluşturulan gündemleri bu yıl da tekrarlanıyor. Bu döngüye alıştırılan Türk milletini ve onun temsilcisi olan siyasi, sosyal ve sivil kurumları uyanmaya davet ediyoruz’’ diye konuştu.
24 Nisan 1915 tarihinin Orta ve Doğu Anadolu’nun hemen hemen her köşesinde Türk köylüsünü akıl almaz vahşi yöntemlerle katleden, sakat bırakan, topraklarını terk etmesine sebep olan Ermeni Komitelerinin kapatıldığı, yöneticilerinden 2345 kişinin devlet aleyhine faaliyette bulunmak suçundan tutuklandığı tarih olduğunu anlatan Prof. Dr. Ceylan daha sonra şunları kaydetti; ‘’Dışarıdaki Ermenilerin ve içerideki Ermenicilerin her yıl “Ermeni soykırımının yıldönümü” diye andıkları 24 Nisan, işte bu 2345 komitecinin tutuklandığı tarihtir ve yer değiştirme uygulamasıyla hiç bir şekilde ilgili değildir.”
Ceylan sözlerini şöyle sürdürdü; ‘’Bunu görmek için ne ABD Senatosunda okunan kararı ne de Avrupa’nın başkentlerinde ve Ermenistan’da yakılan Türk bayraklarının dumanları arasında okunan bildirileri, ‘’magazin haberi gibi sunan Türkiye medyasından’’ izlemenin lüzumu yoktur. Millet-i Sadıka olarak masumlaştırılan Ermeni çetecilerinin ve destekçilerinin Erzurum, Kars, Van, Bitlis, Ağrı, Ardahan ve Çıldır’ın hemen hemen her köyünde yaptıkları Müslüman ve Türk Soykırımı, maşaları oldukları İngilizler ve Ruslar tarafından kaydedilen raporlarda ve hatıratlarda da bilinip, ‘’Ermeni’’ kelimesinin bile özellikle Doğu Anadolu coğrafyasında zihinlerdeki anlamı sabit iken, Uluslararası ortamda ve ülkemizde bulunup, Ermeni seviciliği yapan gerek Siyasi Parti il başkanlarını gerekse Ermenilerin sempatisini kazanmak için onların lehine çalışma yapan yerli ve yabancı bilim adamlarını Güneş Vakfı olarak davet ediyoruz. Buyursun gelsinler Doğu Anadolu ‘da gerçeklerle yüzleşsinler.
Ayrıca Güneş Vakfı olarak, bu konu ile ilgili çalışma yapmak isteyen bilim insanlarımızı ve Türk vatandaşlığını şerefle taşıyan ama aklında soru işareti kalan Ermeni vatandaşlarımızı da davet ediyoruz. Onları Doğu Anadolu Bölgesinde, Türk Misafir Perverliği ile ağırlayıp gerekli yerleri dolaştırabiliriz. Onlarla bilgi ve belge paylaşımında bulunabiliriz. Böylece çalışma yapmak isteyenler gerçekleri yerinde görmek durumunda olurlar ve uyduruk bilgilerden uzaklaşmış olurlar.
Son olarak Gâzi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Aziz milletime şunu tavsiye ederim ki, bağrında yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki aslî cevheri çok iyi tahlil etmek dikkatinden biran feragat etmesin. “ ve ‘’Tarih yazmak, tarih yapmak kadar mühimdir. Yazan yapana sadık kalmazsa değişmeyen hakikat, insanlığı şaşırtacak bir mahiyet alır.’’ Sözlerini bir kez daha hatırlatarak, dünyanın farklı köşelerinde soykırıma uğratılmış Türk halklarının azîz ruhlarını saygıyla anıyoruz. Güneş Vakfı olarak da her zaman ve her yerde hakikatleri savunup yanlış olanın karşısında duracağımızı belirtmek isteriz. Azîz şehitlerimizin ruhları şad olsun.”

 
Öztek: "24 Nisan, 105 yıldır büyüyen Ermeni yalanı"
 
Orucunu açmadan önce hastasına yemek yedirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Öztek: "24 Nisan, 105 yıldır büyüyen Ermeni yalanı"
Anadolu Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek, 24 Nisan'ın ...
Eğilmez: “Türkiye insanlığa kucak açtı”
ASİMED Başkanı Savaş Eğilmez, Ermenilerin her 24 Nisan’da tören düzenlemesinin ...
TÜBİTAK’tan özel çağrı projesi
TÜBİTAK, küresel salgın Covid-19 ile mücadele kapsamında aşı ve ilaç geliştirme ...
 
Koruyucu aile sayısında Erzurum lider il
İllere göre koruyucu aile ve koruyucu aile yanındaki çocuk sayısı, 2019 ...
ATAUNİ Tabip Box Kiosku, hizmete açıldı
Atatürk Üniversitesi ile Yunus Emre Enstitüsü arasında imzalanan TABİP ...
ETÜ Uzay ve Havacılık Takımı finalde yarışacak
ETÜ Uzay ve Havacılık Takımı Eylül ayında Aksaray’da düzenlenecek olan ...
 
ATA TTO’ya TÜBİTAK-1513 desteği
Atatürk Üniversitesi, Teknoloji Transfer Ofislerine (TTO) yönelik ülkenin ...
Korona virüsle mücadele bilimsel süreç
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Covid-19’a karşı aşı ve ilaç ...
3D yazıcı ile gözlüklü siper maske üretti
Atatürk Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümü öğrencisi Hilal ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri