Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
25 Nisan 2020 Cumartesi - 12:10

Öztek: "24 Nisan, 105 yıldır büyüyen Ermeni yalanı"

Anadolu Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek, 24 Nisan'ın 105 yıldır büyüyen Ermeni yalanı olduğunu söyledi.

Öztek:  24 Nisan, 105 yıldır büyüyen Ermeni yalanı

Anadolu Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek, 24 Nisan'ın 105 yıldır büyüyen Ermeni yalanı olduğunu söyledi.
Anadolu Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek, 24 Nisan 1915 olaylarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Öztek, "Amerikan başkanı ister soykırım, isterse büyük felaket desin ne fark eder? Ne diyecek diye her yıl ağızlarına bakıyoruz. Bu yıl, Korona seslerini kesti. 24 Nisan günü Ermeni Başbakanı Nikol Paşinyan, sessiz sedasız Erivan’daki büyük yalan anıtına çelenk koyacak. Nerede bu anıtları? Binlerce yıldır Türk toprağı olan ve en son Türk Revan Hanlığı'nın merkezi olan şehirde. Şimdi ona Erivan diyorlar. Kazım Karabekir Paşa; Ermeni mezalimi için, Allah benim gördüklerimi kimseye göstermesin. Bunca savaşlar yaşarım ama Ermenilerin katlettikleri masumların halleri gibi hiçbir vahşet görmedim diyor. Bu vahşeti Karabağ’da ve Hocalı Soykırımı'nda da görmedik mi? Hamile bir kadının karnı baştan başa yarılıyor ve karnından çıkan çocuk kız mı, erkek mi iddiasına giriliyor. 13 yaşındaki bir kız çocuğunun diri diri derisi yüzülüyor ve kaç dakika içinde öleceği hesaplanıyor. Üstelik bunu yapan bir doktor. O ve sonradan Ermenistan devlet başkanı olan bu harp suçluları, maalesef bu suçları tüm dünyanın gözleri önünde işlemelerine rağmen yargılanmamışlardır" dedi.
"ERMENİ ÇETELER, ANADOLU KÖYLERİNDE İNSANLARI DİRİ DİRİ YAKMIŞLAR, YAPMADIKLARI İŞKENCE BIRAKMAMIŞLARDIR"
1915 yılının 1. Dünya Savaşı'nın en kanlı günlerinin yaşandığı bir tarih olduğunu söyleyen Öztek, "Osmanlı Devletini yok etmeye kararlı olup, toprakları üzerinde var olan petrole sahip olma niyeti ile hareket eden hakim güçlere karşı Osmanlı tam 15 cephede birden savaş vermiştir. Bununla beraber, Osmanlı tebaası, yani Osmanlı devleti üzerinde bin yıldır yaşayan, Osmanlının milleti sadıka (sadık millet, has evlat) dediği Ermeniler ihanet etmiş kendi devletlerine başkaldırmışlardır. Osmanlı devletini sırtından hançerlemiştir. Osmanlı devletinin halkı olan Ermeniler, başlarında Ermeni asıllı Osmanlı milletvekilleri, bürokratlar ve papazlar olmak üzere Osmanlı devletine karşı isyan etmişlerdir. Bu isyanlarda zamanın başkenti olan padişahın oturduğu İstanbul’da çıkardıkları isyanlardan, Van bölgesindeki isyanlara kadar hepsinde silahlı çeteler halinde, erkeği askerde olan, ölüm kalım savaşı veren Türk ve Müslüman halkı katletmişlerdir. Anadolu köylerinde insanları ahır, samanlık ve camilere doldurarak diri diri yakmışlar, yapmadıkları işkence bırakmamışlardır. Ayrıca Arabistan, Irak, Filistin ve Süveyş bölgesinde savaşan askerlerimizin ikmal yollarını keserek, cephane ve yiyecek gitmesini engellemişlerdir. Hatta 1905 yılında Sultan Abdülhamid’e bombalı suikast düzenlemişlerdir. Bunun üzerine 24 Nisan 1915 günü çıkarılan bir kanunla Ermeni hainler tutuklamış, bulundukları yerlerden, yine Osmanlı devletinin bir başka bölgesi olan Suriye’ye göç ettirilmişlerdir.
Bu göç sırasında da başlarına muhafız konmuş, karınları doyurulmuş, hastaları bakılmış, hatta gittikleri yerlerde ekecekleri tohumuna kadar kendilerine verilmiştir. Ermeniler bu göç tarihini; Türkler 24 nisan 1915 de Ermenilere soykırım uyguladı şeklinde dünyaya büyük yalan olarak yaymışlardır. Dünyanın pek çok ülkesinde 130 kadar bizim aleyhimize sözde soykırım anıtları dikmişlerdir. 2005 yılında Los Angeles Üniversitesi'nde düzenledikleri bir konferans afişine akla gelmeyecek düzmece resimlerle Atatürk’ü monte etmişlerdir. Amerika’da 40 kadar eyalet ve dünyada da 30 kadar devlet bu yalana destek vermektedir. Bu ise bunları yok hükmünde saymak ve elçimizi geri çekeriz diyerek kendimizi avutmaktayız" ifadelerini kulandı.
"BİZ BARIŞ İÇİNDE YAŞAMAKTAN YANAYIZ"
"Halbuki; büyük savaşta Erzurum’da bulunan Amerikan komseri General James Guthrie Harbord ve Osmanlı devleti Alman komutanlarından Orgeneral Paul Bronsart Von Schellendorf ve o günleri yaşayan Rus ve Fransız subayların raporları tamamen Ermeni cinayet ve katliamlarını anlatmaktadır" diyerek sözlerine devam eden Öztek, "Daha sonra Amerikan başkanlarından Reagen’in hukuk danışmanı Bruce Fein, Amerikalı bilim adamları ve yazarlar Stanfort Shaw, Justin Mccarthy, Guenter Lewy, Michael Gunter, Edward Erickson gibi bir çoğu ve Türk bilim adamları Türkkaya Ataöv, Turan Yazgan, Yusuf Halaçoğlu ve Şükrü Server Aya gibi niceleri, 1. Dünya Savaşı günlerinde Ermenilerin iki milyon Müslüman Türk ve Kürt’ü katlettiğini, soy kırım uyguladıklarını kanıtları ile belirtmektedirler. Bununla beraber Ermenilerin Azerbaycan topraklarında 1905 yılından itibaren katlettikleri soydaşımız yüz binlercedir. 1923 yılında Bükreş’te yapılan Ermeni kongresinde, Ermenilerin ilk başbakanı Yohannes Kaçaznuni, suçlu bizdik, Osmanlı devletine ihanet ettik demiştir. Lozan antlaşması günlerinde yine Osmanlı paşası olan Ermeni asıllı Bogos Nubar, Ermeni kayıplarının göç, savaş ve hastalık sonunda üç yüz bin olduğunu itiraf etmektedir. Mecburi göç ile ilgili olarak işgal kuvvetlerinin Malta’da yargıladığı Paşa ve devlet memurlarının hiç birinin suçlu olmadığı ortaya konmuştur. Peki bu öldürüldüğü iddia edilen Ermeniler mezarlarında mı çoğalıyorlar?
Peki bugün bu büyük yalan niye? Bu yalanla Ermeniler birbirine bağlanıyor ve dünyadan silinip gitmemek için bunu bir yaşam iksiri olarak kullanıyorlar. Ermenistan’da sayıları giderek yok olan Ermeniler şunu çok iyi bilmeli ki, Ermenistan’da hayat bulmak ve geleceklerini temin etmek için Türkiye ve Azerbaycan’a muhtaçtırlar. Ermenistan’da Ermeni çocuklar halen Türk düşmanı olarak yetiştirilirken, Türkiye’de en az elli bin Ermeni hanım Türk çocuklarına dadılık etmekte ve Ermenistan ekonomisine destek olmaktadırlar. Biz barış içinde yaşamaktan yanayız. Yaşadığımız coğrafyanın kıymetini artırmak istiyorsak, Ermeniler sürdürdükleri büyük yalanı terk ederek, Türk’le el ele vermek zorundadır. Artık bunu anlamalıdırlar" diye konuştu.

 

 
Online Çocuk Tiyatroları açıklandı
 
Ceylan: ‘Gelsinler, gerçeklerle yüzleşsinler’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eğilmez: “Türkiye insanlığa kucak açtı”
ASİMED Başkanı Savaş Eğilmez, Ermenilerin her 24 Nisan’da tören düzenlemesinin ...
TÜBİTAK’tan özel çağrı projesi
TÜBİTAK, küresel salgın Covid-19 ile mücadele kapsamında aşı ve ilaç geliştirme ...
Koruyucu aile sayısında Erzurum lider il
İllere göre koruyucu aile ve koruyucu aile yanındaki çocuk sayısı, 2019 ...
 
ATAUNİ Tabip Box Kiosku, hizmete açıldı
Atatürk Üniversitesi ile Yunus Emre Enstitüsü arasında imzalanan TABİP ...
ETÜ Uzay ve Havacılık Takımı finalde yarışacak
ETÜ Uzay ve Havacılık Takımı Eylül ayında Aksaray’da düzenlenecek olan ...
ATA TTO’ya TÜBİTAK-1513 desteği
Atatürk Üniversitesi, Teknoloji Transfer Ofislerine (TTO) yönelik ülkenin ...
 
Korona virüsle mücadele bilimsel süreç
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Covid-19’a karşı aşı ve ilaç ...
3D yazıcı ile gözlüklü siper maske üretti
Atatürk Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümü öğrencisi Hilal ...
Diyanet İşlerinden ‘Mahremiyet’ açıklaması
Diyanet İşleri Başkanlığı, dijital arşivinde bulunan bazı kitaplarla ilgili ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri