Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’dan İran’a arama kurtarma desteği
Erzurum’dan İran’a arama kurtarma desteği
Genç Dadaşlardan milli görkemde fener alayı
Genç Dadaşlardan milli görkemde fener alayı
Oltulu Dadaşlar milli coşku yaşadı
Oltulu Dadaşlar milli coşku yaşadı
Mehmetçik barış ve huzurun teminatı
Mehmetçik barış ve huzurun teminatı
Tekin ‘Orijinal Atatürk Portresi Sergisi’ni açtı
Tekin ‘Orijinal Atatürk Portresi Sergisi’ni açtı
HABERLER>EKONOMİ
21 Eylül 2019 Cumartesi - 13:24

Coğrafi işaretli ürünler zirvesinde ehram gündemi

2. Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi Ankara’da yoğun ilgi gördü. Fuara Erzurum ehramı ile katılan Aziziye Belediyesi ziyaretçilerden tam puan aldı.

Coğrafi işaretli ürünler zirvesinde ehram gündemi

2. Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi Ankara’da yoğun ilgi gördü. Fuara Erzurum ehramı ile katılan Aziziye Belediyesi ziyaretçilerden tam puan aldı.
Program Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın katıldığı açılış töreni ile başladı. Yurtdışından yoğun katılımın olduğu zirvede Erzurum’u ehramın tescilini alan Aziziye Belediyesi temsil ediyor.
2. Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi, Ankara Ticaret Odası Congresium’da başladı. 19-21 Eylül tarihleri arasında devam edecek zirvede, Avusturya, İtalya, Gürcistan, Güney Afrika, Ekvator ve Tanzanya’nın Büyükelçilikleri ile bazı ilerin valilik, belediye ve sivil toplum örgütleri stant açtı. Yerli ve yabancı alım heyetleri, stantlarda ürünlerini göstererek üreticilerle diyalog kuracak. Zirve boyunca yaklaşık 250 iş görüşmesinin gerçekleşmesi bekleniyor. İspanya, Portekiz, Brezilya, Lübnan, Bulgaristan, Malezya başta olmak üzere yabancı ülke temsilcileri de zirve ve fuarı ziyaret edecek.
Zirve’de Erzurum’u geleneksel kıyafetimiz ehramın tescilini alan Aziziye Belediyesi temsil ediyor. Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan standa gelen misafirlere bizzat bilgi veriyor ve ehramın tarihçesini anlatıyor. Belediyenin açtığı standa, yöresel kıyafetimiz ehram, modern tasarımlar ile uluslararası camiaya tanıtılıyor.
Bu yılki teması ‘Anadolu’dan dünyaya’ olarak belirlenen zirve, Türkiye coğrafyasına ait ürünlerin bir markaya dönüşmesine katkı sağlayarak, coğrafi işaretli ürün potansiyelini harekete geçirmeyi ve bu yolla büyüyen uluslararası ticaretten yararlanılarak kırsal kalkınma hedeflerine ulaşmasına katkı sağlamayı amaçlıyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Aziziye Belediyesi’nin standını ziyaret ederek Başkan Muhammed Cevdet Orhan ve Aktif İş Kadınları Derneği Başkanı Hülya Saltuklu’dan sergilenen ürünler ile alakalı bilgi aldı. Ehramdan yapılan modern tasarımları çok beğendiğini ifade eden Emine Erdoğan, Başkan Orhan’a ürün yelpazesinin daha da artırılması gerektiğini ifade etti.
Erdoğan’a ehramdan yapılmış şal hediye eden Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, “Erzurum’un yöresel dokuması olan ehram, belediyemizin girişimleri ile Türk Patent Enstitüsü tarafından tescillendi. Artık Erzurum’da üretilen ehram ürünleri Türkiye’nin her yerinde coğrafi işaret amblemi ile tüketiciye sunuluyor. Ehramı ülke çapına hatta uluslararası tanıtımını yapmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu anlamda zirveye çok önem veriyoruz. Burada 3 gün boyunca yerli ve yabancı ziyaretçilere ehramın modern tasarımlarını tanıtma fırsatı bulacağız. Aziziye Belediyesi olarak açtığımız stant büyük ilgi gördü, emeği geçenleri kutluyorum” dedi.
Bu arada Erzurum standı ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Yerli ve yabancı katılımcıların yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu ve Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, standı gezerek ehram tasarımlarını inceledi.

 
İl Sağlık'da Bedir dönemi
 
Tarım Fuarı'nda ilgi çeken yarışma
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum'da tüketici istişaresi
Tüketicilerin Korunması ve bilgilendirilmesi amacıyla, devlet kurumları, ...
Teknolojide yerli ve milli dönem
Türkiye'nin milli teknoloji hamlesiyle dünyadaki teknolojik değişim ve ...
Erzurum 3 bölgeyi geride bıraktı
MAHMUT AKDAĞ - ÖZEL- TOBB 2019 Ağustos ayı Erzurum kurulan ve kapanan şirket verilerini paylaştı
 
Coğrafi işaretli ürünler katma değeri arttırıyor
Asan, “Coğrafi işaretli ürünlerden amacımız; daha fazla katma değer oluşturmak ...
Aydemir ve Orhan'dan Erzurum tanıtımı
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Aziziye Belediye Başkanı ...
Tarım Fuarı ilgi odağı oldu
Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Doğu Anadolu Erzurum ...
 
Erzurum kredi verileri açıklandı
MAHMUT AKDAĞ - ÖZEL - Erzurum’da 9,4 milyar TL tutarında kamu bankası, ...
Pakdemirli: "Pancar şekeri satışında artış sağlandı"
Pakdemirli, "2018-2019 pazarlama yılında, yurt içi tüketim amacıyla, 2 ...
Tarımın nabzı Erzurum’da atıyor
Fuarla ilgili düşüncelerini dile getiren ETSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri