Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ATAUNİV futbolun nabzını tuttu
ATAUNİV futbolun nabzını tuttu
Klasik müziğin evrensel tınısını Erzurum’a taşıdılar
Klasik müziğin evrensel tınısını Erzurum’a taşıdılar
 AK Parti’den enerjiye yönelik kanun teklifi
 AK Parti’den enerjiye yönelik kanun teklifi
Kacır'dan Yeni Teşvik Sistemi açıklaması
Kacır'dan Yeni Teşvik Sistemi açıklaması
Dokuz Oğuzların kayıp kenti 'Togu Balık'
Dokuz Oğuzların kayıp kenti 'Togu Balık'
HABERLER>EKONOMİ
7 Eylül 2022 Çarşamba - 04:22

DAİB’de Nahcivan gündemi

Nahçivan Özerk Cumhuriyeti Ekonomi Bakanı Tapdıq Aliyev, Erzurum’da İstişare ziyareti kapsamında, önce Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB) Başkanı Ethem Tanrıver ile bir araya geldi

DAİB’de Nahcivan gündemi

Nahçivan Özerk Cumhuriyeti Ekonomi Bakanı Tapdıq Aliyev, Erzurum’da İstişare ziyareti kapsamında, önce Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB) Başkanı Ethem Tanrıver ile bir araya geldi

Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Ekonomi Bakanı Tapdık Aliyev, Nahçivan Ekonomi Bakanlığı Yatırım Teşviki ve İhracat Desteği Şube Müdürü Orhan Abdinov, Nahçivan Ekonomi Bakanlığı Sanayi Şubesi Müdürü Elnur Mahmudov, Nahçivan Ekonomi Bakanlığı Girişimcilik Geliştirme Şubesi Müdürü Hudakarim Mammadov ve Nahçivanlı iş insanları ile birlikte Erzurum’a gelerek çeşitli temaslarda bulundu.

Nahçivan Özerk Cumhuriyeti Ekonomi Bakanı Tapdıq Aliyev, Erzurum’da İstişare ziyareti kapsamında, önce Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB) Başkanı Ethem Tanrıver ile bir araya gelerek bölge illerinden ihracatçı firma temsilcileri ve Nahçivanlı iş insanlarının katıldığı organizasyonda Azerbaycan-Nahçivan’a yaptıkları ihracatlar da karşılaştıkları sorunlar ve Dilucu ve Sederek Gümrük kapılarındaki ihracat ve ithalat işlemlerinde ve geçişlerde karşılaştıkları sorunlar istişare edildi.

DAİB Yönetim Kurulu Toplantı Salonu’nda gerçekleşen ziyarette konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Tanrıver, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İki devlet, tek millet düsturuyla, birlik ve beraberlik ruhumuzu, her alanda geliştirmeli ve iş birliğimizi daha da artırmalıyız. Ticaret, ekonomik iş birliği faaliyetleri de geliştirmemiz gereken alanların başında geliyor. 2 ay öncesinde Nahcivan’da kıymetli Bakanımız ve Başkonsolosumuzun ev sahipliğinde Nahcivan’da sizlerle bir araya gelmiştik. Şimdi Erzurum’da tekrar bir araya gelmenin sevinicini yaşıyoruz. Bu bağlamda, bu programın ve organizasyonun, muhabbet ve iş birliğimizi geliştirmesini diliyorum” ifadesinde bulundu.

Nahçivan Özerk Cumhuriyeti Ekonomi Bakanı Tapdıq Aliyev ise, Erzurum’da olmaktan mutluluk duyduğunu, Nahçivan’da tüketilen ürünlerin çoğunun Türk malı olduğunu, kültürel olarak birbirine çok benzer kardeş iki ülke arasında ticaret köprüsü kurulması noktasında bu ziyareti son derece önemsediğini belirtti.

TANRIVER; İŞBİRLİĞİNİ GÜÇLENDİRECEĞİZ

Erzurum ve Azerbaycan-Nahçivan arasında oluşan potansiyelin harekete geçmesi için, ticari anlamda yapılacak anlaşmaların, görüşmelerin ve karşılıklı iş birliklerinin her iki taraftaki firmaları ihracat anlamında daha avantajlı konuma getireceğine inandığını belirten Ethem Tanrıver; Bizler kardeş ülke Azerbaycan ile her alanda iş birliğimizi güçlendirmek istiyoruz.  Azerbaycan-Nahçivan’ın ihracatta inşaat malzemeleri, otomotiv yan sanayi, Gıda ve Tarım sektörü, alt yapı sektörü ve maden işleme tesislerinin büyük potansiyel arz ettiği görülmektedir. Halen gıda, tekstil ve hazır giyim, kimyasal ürünler gibi klasik mal gruplarında odaklanan dış ticaretimizin çeşitlendirilmesi gerekmektedir. Tarım, gıda sanayi, tekstil ve diğer hafif sanayi sektörü, enerji, madencilik, tıbbi hizmetler ve malzemeler, inşaat malzemeleri üretimi, otomotiv sektörü, mobilya ürünleri vb. ülkede Türk ürünlerinin imajı çok olumludur. Bundan mutlaka faydalanılması gerekmektedir.” ifadesinde bulundu.

Daha sonra Nahçivan Ekonomi Bakanı ve Bakanlık yetkilileri Erzurum Valisi Okay Memiş, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum Ticaret Borsası Başkanı Hakan Oral, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Hüseyin Polat, Organize Sanayi Başkanı Murat Urkuç ile bir araya geldi.

YERİNDE FİRMA ZİYARETLERİ

İnşaat, yapı, gıda, tarım, mobilya, çimento, makine ve plastik sektörlerinden oluşan yaklaşık 30 kişilik Nahçivanlı iş insanları kendi sektörleri ile ilgili Erzurum’da yüz yüze görüşerek fabrikalarda inceleme yaparak bölgede üretilen ürünler hakkında bilgi aldılar. Erzurum’daki firmalarla bir araya gelen Nahçivanlı iş insanları yeni yatırım-ticaret adımları atmış olacaklar.

 

 
Besicilik alanında Türkiye’de bir ilk
 
Erzurum araç devrinde ülkede 44, bölgede 3’üncü sırada
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Besicilik alanında Türkiye’de bir ilk
"Sözleşmeli Besiciliğin Desteklenmesine İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı" ...
Bilgin’den sözleşmeli personele müjde
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Kamudaki sözleşmeli personelle ...
Doğalgaz Tüketim Desteği süreci başladı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi hanelere yönelik ...
 
Orta Vadeli Program yayımlandı
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Resmi Gazete’de yayımlanan 2023-2025 ...
10 bin yıllık ata tohumu Doğu’da hayat buldu
Ardahan’da geçmişi 10 bin yıla dayanan ata tohumunu eken çiftçi, buğday hasadına başladı.
TİM Erzurum Ağustos ayı verilerini açıkladı
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Ağustos ayında Erzurum’dan gerçekleştirilen ...
 
Yanık Kadın Kooperatiflerini değerlendirdi
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Biz kadın kooperatiflerinin ...
ETSO TESK yöneticilerini ağırladı
Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu yönetimi Erzurum Esnaf ve ...
Erzurum tüccarı borcuna sadık, ticaretinde emin
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Dünyada baş gösteren ekonomik kriz, tedarik ...
 
PALANDÖKEN
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Adalet Meydanından Ekran Çağına
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Yeni bir sayfa, yeni bir Türkiye
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Yolun açık olsun ASELSAN
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Zulme ortak olduğunun farkında mısın?
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Dolarla ölçülen cehennem
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Erzurumspor Elese de Elense de Kutlu ve Ekibine Minnettarız
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri